Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nfk321

Furkan Doğan'ın 5 Kurşunla Biten Sınav Stresi

Recommended Posts

Sen şimdi cennette, gençlik nette, kafede, testte...

 

Furkan, bir deniz kıyısı kasabasında yaşayan balıkçının hikayesini bilirsin;

 

Yanına bir adam geliyor zengin mi zengin. "Niçin daha büyük bir tekne alıp işini büyütmüyorsun? Ailenle mutlu ve ferah bir hayatın olur" diyor.

 

Balıkçı tuhafça yüzüne bakıyor zengin mi zengin ama gözleri ölgün adama.

 

- Ben zaten öyle yaşıyorum bu kasabada, diyor...

 

Furkan, 80 sorunun 75'ini cevaplamışsın be çocuk. Derece bekliyorlarmış senden, okuyup vatana millete hayırlı bir insan olacakmışsın...

 

Cennete kaç puanla giriliyor Furkan, söylermisin gençlere? Test başında harap düşenlere, internetin başında sabah namazına kadar çetleşenlere, kafelerde "avcı avında gerek" diyenlere, söyle kaç puan aldın evlat.

 

Hangi dezenfektanla yıkadın mangal yüreğini, kurşunlanan alnına kaç secde değdi mübarek evlat.

 

Sen Fatih camii avlusundan girerken üç oğlumdan birinin bari onun içinde olmasını ne kadar arzuladım bilirmisin? Kuş gibi hafiflemiştin, tabii bütün soruları çözmüştün değil mi Furkan? Belki de sınavsız geçiş hakkı tanımışlardır, şehitliğe özgü.

 

Kaygı ve stres kaldı mı yüreğinde, beyninde, "Acaba yapabilir miyim, bildiğim sorular mı çıkar, hangi konu eksiğim var onu tamamlayayayım" dedin mi Furkan...

 

Tıbbiyeyi istiyordun herhalde her fen liseli gibi, melekler kanını sildi mi Furkan? Yaranı Musab Bin Umeyr mi temizledi, alnı öpülesiler, her biri bir dağ gibi, düşseler vurulup da, kanlarıyla boğacak, zulmün boğuk sesini ey şehit, ey şehit.

 

Şimdi Furkan'ın annesi olmak vardı ya, cennet kuşunun validesi olmak, şehitler ölmediği için o hep yanında olacak merak etme? Artık hiç ayrılmayacaksınız. Ha belki okul kapılarında sınav salonlarının önünde bekleşemiyeceksiniz. E ne yapalım, Furkan sınavsız geçiş yaptı. Makam-ı Hamza'ya erdi, muradına erdi.

 

Furkan'ın babası caminin avlusunda dedi ki: Ona layık bir baba olacağım. Ne kadar naif. Hep evlatlar babaya layık olmaya çalışırken senin ailen, arkadaşların ve bizler senin gibi olmaya çalışacağız Furkan. Evlatlarımızı üniversite ve lise sınavlarına hazırlarken hep seni anacağız, sınav kaygısını gidermenin 5 kurşunu diye hatırlayacağız ve tevekkül edeceğiz belki de.

 

Bir ölüye ne kadar Fatiha okunur ki ancak, senin Fatihaların, Arş-ı âlâda, Afrika'da, Filistin'de, Eritre'de, Kanada'da okundu mübarek evlat, meleklerinkini katmıyorum daha.

 

"Zaman bendedir ve mekan, Filistin, dünya bana emanettir" dedin ve gittin, uğurlar olsun, bize de selam olsun sınavı atlayan şehit..

 

Emel Yıldırım

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonunda milletimiz dümeni İslam'a mı kırmaya başladı..

 

Hanelerden yeniden şehadeti özleyen nesiller mi yetişiyor..

 

Ya RAbbi!! Bu nesli İstanbul'dan MEhdi aleyhisselama yardıma gidecek ordulara eriştir..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elhamdüllilah, gemiler çok hayırlara vesile oldular.. Uyuyan/ve uyutturulan bizi, uykumuzdan silkeleyip ayağa kaldırdılar.. İnşaAllah yeni gemiler yola çıkacak, ambargo kalkana kadar gayret edeceğiz..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cenab-ı Mevla bizlerede böyle manidar ölümler nasip eylesin

Şehadet şerbetini içenlerden sonu güzel olanlardan eylesin.

Amin Ecmain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Furkan bize bir onur, çağa bir mesajdır

 

muhammed-furkan.jpg

 

 

 

Mavi Marmara şehidimiz Furkan Doğan’ı gençlere sorduk..

 

Güncelleme: 11:30, 21 Ekim 2012 Pazar

 

 

Maddiyata ihtiyacı olmadığı halde bir yaz tatilini Kur'an kursunda hizmet ederek geçiren bir genç Furkan Doğan. Düşünsenize, sadece Allah için hani şu ayak işleri deyip nefsimize zor gelen işlere kendi isteğiyle koşturmayı seçiyor. Hem de okul sonrası dinlenmek yerine, yazın sıcak günlerinde...

Furkan belirli bir süre orada hizmet ettikten sonra ayrılırken kursun yöneticisi Furkan'a bir zarf içinde bir miktar para vermek istemiş. Kabul etmese de Furkan, zorla vermiş kurs yöneticisi... Sonra Furkan namaza gitmiş cebinde o zarfla... Namazdan sonra bir fakir Furkan'dan para istemiş, ihtiyacı olduğunu söyleyerek. Furkan zarfı olduğu gibi vermiş. Bakın hiç açmadan vermiş. O sırada kendi harçlığı da olmamasına rağmen vermiş. Böyle bir zamanda işte böyle bir genç...

Teravih namazlarında hep hatimle kıldırılan camilere gidermiş Furkan... Arkadaşlarıyla iftarı beraber yaparlarmış, sonra kendisi hatimle teravih kıldıran camiye, arkadaşları normal teravih kıldıran camilere gidermiş. Yani arkadaşları arasında da bir farklılığı, seçkinliği varmış Furkan'ın... Hani Cenab-ı Hak Kur'an'da seçkin kullardan bahsederken “ne kadar azdır” buyuruyor ya... Furkan da o azların içinde...

Furkan temizliğe de çok önem verirmiş. Saçını yıkamadan çıkmazmış dışarı mesela. Mavi Marmara gemisine gitmeden önce rüyasında şehit olduğunu görmüş Furkan... Ama bunu sadece okuldan yakın bulduğu bir hocasıyla paylaşmış. Hocası çok önemsememiş bilinçaltıdır diye... Şehit olduktan sonra bunu ailesine anlatmış. Gemide de anons yapılırmış, gönüllü temizlik yapmak isteyenler için... Furkan görülürmüş hep yine hizmet için koşturan.

Annesine çok düşkünmüş Furkan, o şiirinde de yazdığı gibi... Hani kıyas edemediği, “şehadet mi annem mi” sözünün geçtiği...

Her yerde Allah'ı seçtiği üzere son tercihini de Allah'tan yana yapan Furkan, “nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz”ün de kanıtı... Ve elhamdülillah ki bazı gençlerin de örneği... Hani o az olan gençlerin... Rabbim cümlemizi şehadet aşkına yaraşır ahlak ile yaşatsın. Furkan Doğan’ı gençlere sorduk.

Burak Coşgun: Furkan Doğan bana geç kalmışlığımı hatırlatıyor. Namaza, İslam'a geç kalmışlığımı... 25 yaşındayım, belki 3-4 senedir İslam adına sağlam işler yapmayı hedefliyorum ama o bu yaşları görmeden zulme karşı durdu ve Allah'ın izni ile şehit oldu. Bir başka nokta da şu ki Furkan bana Peygamberimiz (sav) dönemini hatırlattı ve gençlerin işe el atması gerektiğini gösterdi. Ve her şeye rağmen ümitli olmamız gerektiğini, bu zamanda da Furkan gibi hak ile batılı ayırt edebilenlerin olduğunu gösterdi.

 

Tevhide Mihrace Açar: Düşünüyorum şimdi, nefesim kesilse hangi hal üzere bulur ölüm beni... Hangi mekânda, nerede yakalar? Arkamdan Furkan gibi hayır dualarla anılır mıyım? Bize şehadeti bir kez daha sevdirdi, hissettirdi Furkan... Allah cümlemizi şehitler zümresine ilhak eylesin.

Fatıma Demirbilek: Furkan ismini duyduğumda bile yutkunuyorum hâlâ... Allah ailesine binlerce kez sabır versin. Furkan'ı öyle güzel yetiştiren anneciğinin yüreğini serin kılsın. Furkan benim hayatımda şehadet aşkının başlangıcı... Ben şehadetin ne manaya geldiğini onunla öğrendim. Hayatımda bazı şeyleri ondan etkilenerek değiştirdim ki Furkan vefatıyla hidayete vesile olan bir insan...

Erhan Ekten: Furkan en örnek genç aynı zamanlarda yaşadığım. Sahabeleri hatırlatıyor bana. Tam da ismi müsemma olmuş. Ailesi ne nasipli… Evet zor ama çok nasipliler. Rabbim bizleri de şehadet aşkıyla yaşatsın.

Ayşe Erman: Bir insan tebessümüyle cenneti hatırlatır mı? Namaz kıldığı fotoğraflarına bakılınca ahireti anımsatır mı? Furkan da bu var işte biz de olmayan... Resimlerine bakınca bile Allah'ı hatırlatan bir yüz... Hani ayette geçiyor ya, “Sen onları simalarından tanırsın” diye... İşte benim kul diye tanıdığım sima Furkan.

M.Mustafa Uzun: Mavi Marmara kıyamının üzerinden epey süre geçti lakin Furkan'ı unutmak mümkün mü? Patlayan her bomba, ambargoyu delmek üzere hareket eden her gemi Furkan'ı hatırlatmakta... Bak, son vicdan seferi olan Estelle de tam olarak Furkan'ın doğum gününde Gazze açıklarında saldırıya uğradı. Furkansız olmuyor, bundan sonra da olmayacak. Her taşın altından Siyonizm değil Furkan çıkacak. Dalga dalga büyüyen İsrail efsanesi bitti. Furkan onur bize... Her şehit kalbi sökülmüş çağa bir mesaj, Furkan ise mesajın bize bakan yüzü... Tebessümü, namazı, sevdası, kanı ile aramızda...

 

Elif Çalı: Tarihi var insanın... Furkan ise başka insanların tarihine de geçti. Mesela hidayete vesile olarak ve hatta örnek alınarak. Doğum günü de, vefatı da hayır Furkan'ın... Hatta Furkan'ın ilk ağzından çıkan söz, ilk kelimesi de Allah olmuş. Allah diyen bir bebek, Allah diyerek şehadet şerbetini içti. Furkan'ı unutmak ne mümkün. Ah keşke yaşayabilsek onun gibi...

Efdal Sağlam: Gençliğini inancı için feda etmek yazıldığı kadar kolay değildir. Şimdi herkes şehadet diyor ama yaşantılar başka... Eminim kendisi daimi cennet hayatını tercih etti. Allah hepimize ondaki iman aşkından versin.

 

Eslem Nilay Bozdemir soruşturdu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...