Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

Mazlum Ve Mustazaf Muslumanlar Icin Ne Yapabiliriz?

Recommended Posts

MAZLUM ve MUSTAZAF MUSLUMANLAR ICIN NE YAPABILIRIZ?

 

Bana bir mail gelmisti yolluyorum, mazlum muslumanlar icin ne yapabiliriz diye?

1.kardeslikle ilgili ayet ve hadisleri yasayacagiz ve anlatacagiz(boykot mallari ile ilgili ekte var)

2.kardeslerimize uzun uzun halisane dua edecegiz ve duanin gerekliligini cevremizdekilere anlatacagiz

3.Guvenilir kuruluslarla elimizden geldigince maddi yardim yollayacagiz

4.kardeslerimizi dusunup oruc tutacagiz

5.boykot edecegiz/ onlarin mallarina mecbur olmadigimizi cevremizdekilere anlatacagiz.

6.kafirlerle is birligi kurmayacagiz

7.cihada/mucadeleye devam edecegiz insallah

8.savasmayi bilenler savasacak insallah

9.kafirlere de meyletmeyecegiz ve onlari sevmeyecegiz,onlari sevenleri de sevmeyecegiz (bkz.hud113)

10.dilimizle ve kalbimizle bugzedecegiz eylenlere mumkun merebe katilacagiz

 

EY UMMETIN ERKEKLERI NEREDESINIZ?

Irakli kadinlar agliyorlar; hem de hic durmadan. Onlari dinledikce basimiz asagi egiliyor, gozyaslarimizi saklamaya calisiyoruz ve roportajlarimiza ara vermek zorunda kaliyoruz. Her ananin yuzunde Irak'ta yasanan acilari anlatan cizgiler goruyoruz. Hep de utanarak bakiyoruz yuzlerine, bakmaya yuzumuz olmadigi icin. Irak'in kadinlari haykiriyorlar; "Ey ummetin erkekleri neredesiniz? Daha ne kadar Musluman kadinlarin irzlarina gecilmesini seyredeceksiniz? Allah bizim namuslarimizi sizlere emanet etmedi mi?"diye sorarak. Acaba bu haykirislar, bu gozyaslari bir gun duyulur mu? Bir gun Muslumanlar birbirleriyle ugrasmayi birakip isgal altindaki Irak'ta, Afganistan'da, Cecenya'da yasanan acilara merhem olmak icin harekete gecer mi? Iste Amerikan askerlerinin isgali altindaki Irak'tan yuregi yanan bir kadinin feryadlari? Iste Irakli Musluman Kadinlar Dernegi Baskani Ena Yusuf'un Vakit araciligiyla Muslumanlara yaptigi acili seslenis?

-Irakli Musluman Kadinlar Dernegi hakkinda bilgi alabilir miyiz?

Dernegimiz, Irakli kadinlarin Amerikan isgali sonrasi maruz kaldiklari iskence ve zulumleri kamuoyuna anlatmak, genc kizlarimizin dinlerine bagli, kulturlu bir sekilde yetismelerini saglamak, bircogu isgalden sonra psIkolojik travma geciren Irakli cocuklara nasil yaklasilmasi hususunda annelere bilgi vermek gayesiyle kurulmustur. Dernek olarak ayrica evlenecek genc kizlarimiza ceyiz konusunda yardimci olmak, maddi durumu kotu olan dul kadinlarimiza erzak yardimi yapmak gibi faaliyetlerimiz de bulunmaktadir. Dernegimizin calisanlarinin tamami kadin olmakla birlikte, gonullulerimizin cogunu Irakli genc kizlarimiz olusturmaktir.

-ABD isgali sonrasi Irakli kadinlarin hayatinda neler degisti?

Amerikan isgali Irak'ta en cok kadinlarin hayatini mahvetti. Kocalari veya agbileri direnisci olan kadinlarimizin bircogunun namusu kirletildi. Daha dun gece Amerikan askerleri Dora bolgesinde Tarik ismindeki bir direniscinin evini bastilar. Bu mucahidi evde bulamayinca Leyla ismindeki kiz kardesini goturmusler. Butun cabalarimiza ragmen kendisinden haber alamiyoruz. Cok mucahide bir bayandi. Allah'im onu zalimlerin zulumlerinden korusun.(Aglamaya basliyor?) Isgalciler ve Irak askerleri yaslari 16 ile 19 arasinda degisen bircok genc kizimizi zor kullanarak kacirdilar. Bu kizlarimizin hic birinden bir daha haber alamadik. Amerikan askerleri Irak'a girer girmez mahremiyetimizi hice sayarak gece yarilari evlerimizi basmaya basladilar. Bu baskinlar araliksiz devam ediyor. Inanin su an Irakli kadinlarin hemen hemen hepsi "evim basilirsa Amerikan askerleri sacimi gormesinler" dusuncesiyle gece yataklarina baslarini orterek giriyorlar. Amerikan isgali sonrasi evlerimizde ne huzur kaldi, ne sevinc.

10 YASINDAKI HABIBE GOZALTINDA

 

- Isgal gerek fiziksel, gerekse de ruhsal olarak Irakli cocuklari nasil etkiledi?

Cocuklarimizin bircogu psIkolojik travma geciriyor. Ozellikle alamalar esnasinda asiri korkudan kekeme kalan cocuklarimiz bile oldu. Isgalciler o kadar zalim ki gece yarilari evlerimizi bastiklarinda 6-7 yaslarindaki cocuklarimizi bile yataklarindan kaldiriyorlar. Allah askina size soruyorum; "Bu cocuklarin sucu ne?" Daha gecen hafta Azamiye mahallesinde babasi direnisci oldugu iddiasiyla 10 yasindaki Habibe ismindeki bir kiz cocugumuzu gozaltina aldilar. Hâlâ Habibe'den haber alamiyoruz. Bizim tespitlerimize gore su an yaslari 10 ile 15 arasi 50'den fazla cocuk Amerikan askerlerinin elinde esir. Bu cocuklardan 7'si direnisci olduklari iddiasiyla idamla yargilaniyor. Birde isgalden sonra her tarafta ceteler turedi. Bu ceteler cocuklari kacirip ailelerinden yuklu miktarda para istiyorlar. Istenilen para verilmeyince de kacirdiklari cocuklari olduruyorlar.

-Sohbet ettigim Iraklilar, direnisciler arasinda kadinlarin da olduklarini ifade ediyorlar. Bu soylentilerin asli var mi?

Direnisciler arasinda kadin, erkek her yastan Irakli var. Direnisci kadinlarimizin bircogu kocalari oldurulup, cocuklari katledilen dul hanimlar. Bazi kadin direnisciler de isgalcilerin tecavuzune ugrayan kizlarimiz. Biz her zaman onlara dua ediyoruz. Bu insanlar Irak'in ayaklar altina alinan onurunu, namusunu savunuyorlar. Insallah Allah onlari zafere ulastirir.

INTIHAR ICIN ISTENEN FETVA

 

-Irak isgali sonrasi genel olarak Islâm Dunyasi'nin tavrini nasil buluyorsunuz?

Muslumanlar ne yazik ki bizi unuttular. Daha ne kadar Irak'ta yasananlara sessiz kalacaklar? Ben sizin araciliginizla ozellikle ummetin erkeklerine seslenmek istiyorum; "Irak'ta her gun Musluman bacilarinizin irzlarina gecilirken yerlerinizde rahatca nasil oturabiliyorsunuz. Allah bizim namuslarimizi size emanet etmedi? Daha 15 gun once Yermuk bolgesinde 3 Amerikan askeri, 17 yasindaki Fatima isminde bir kizimiza tecavuz etti. Bu kizimiz bana gelerek "Intihar etmek icin bir hocadan fetva almami istedi".(Aglamaya basliyor?)Allah Musluman erkeklere bu yasananlarin hesabini sormayacak mi? Irakli kadinlar her gun iskencelere ugrarken cektiginiz tesbihlerin, kildiginiz namazlarin Allah katinda kabul olacagini mi saniyorsunuz. Sizin kadinlariniz bizim cektiklerimizi yasasaydi, yine yerinizde oturup ses cikarmayacak miydiniz. Kur'an "Muslumanlar kardestir" demiyor mu? Peygamberimiz "Bir Muslumanin ayagina bir sey battiginda, diger Musluman o aciyi duymazsa, o Musluman bizden degildir" diye buyurmadi mi? Daha ne kadar Irak'ta yasananlari gormemezlikten geleceksiniz. Bizler sizin kardesleriniz degil miyiz? Allah askina artik bir seyler yapin."(Aglamaktan artik konusamiyor. Roportaja 15 dakika ara veriyoruz.)

-Ena Hanim, Ebu Garib cezaevinden Ebu Nur isimli bacimiz tarafindan gonderilen bir mektup hepimizin yuregini yakmisti. Bu hanimin su anki durumu hakkinda bir bilginiz var mi?

Biz bu kardesimize ulasmak icin buyuk cabalar gosterdik; fakat Amerikan askerleri buna izin vermediler. Irak cezaevlerinde yuzlerce Ebu Nur var. Tecavuze ugrayan kadinlarimizin bircogu da bu durumunu insanlardan sakliyor. Bir Musluman kadin icin bu durum son derece utanc vericidir. Amerikan askerlerinin tecavuzlerine ugrayan Irakli kadinlarin bir an once hastanelere yatirilip, psIkolojik tedavi gormeleri gerekiyor. Zaten bircogu da sirf cocuklari icin hayata katlanmaya calisiyor.

- Turkiyeli kadinlardan acilarinizin hafiflemesi icin neler yapmalarini istiyorsunuz?

Bir kadini en iyi baska bir kadin anlar. Ben Turkiyeli hanim kardeslerimden bu zor gunlerimizde bize ellerini uzatmalarini istiyorum. Bizim birbirimizden baska dostumuz yok. Eger Muslumanlar da bize sirt cevirirse, biz ne yapariz. Turkiyeli bayan kardeslerim Irakli kadinlarla olan dayanismalarini ne olur daha da arttirsinlar.

Irakli kadinlarin yasadiklari iskencelerin sona ermesi icin kamuoyu olustursunlar. Bizim icin geceleri namaza kalkip, dua etsinler. Ayrica ben cogu zaman Muslumanlarin bizim durumumuza ses cikarmamalarini, yasadigimiz acilarin buyuklugunu farkina varamamalarina bagliyorum. Bundan dolayi Turkiye'deki kadin dernekleri Irak'in acili annelerini cesitli paneller icin ulkelerine davet ederlerse, burada yasanan acilar sanirim cok daha iyi fark edilir.

 

Haber: Vakit Gazetesi

 

Tüketiciler Birliği'nden edinilen bilgilere göre, Danimarka ürünlerinin barkod başlangıç numaraları şöyle: "570 - 571 - 572 - 573 - 574 - 575 - 576 -577 - 578 -579".

Diğer bazı ülkelerin barkod başlangıç numaraları ise şunlar: "000 - 019 ABD; 030 - 039 ABD; 060 - 139 ABD; 300 - 379 Fransa; 400 - 440 Almanya; 500 - 509 İngiltere; 529 Güney Kıbrıs; 540 - 549 Belçika Luksenburg; 640 - 649 Fillandiya; 729 İsrail; 700 - 709 Norveç; 760 - 769 İsviçre; 800 - 839 İtalya; 840 - 849 İspanya; 870 - 879 Hollanda; 900 - 919 Avusturya".

 

 

ALİ İMRAN103: Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı yapışın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini işte böyle açıklar

(Haşr Suresi, 9) : Kendilerinden önce o yurdu (Medine'yi) hazırlayıp imanı (gönüllerine) yerleştirenler ise, hicret edenleri severler ve onlara verilen şeylerden dolayı içlerinde bir ihtiyaç (arzusu) duymazlar. Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır.

 

 

6:159 İnançlarının bütünlüğünü bozarak guruplara, fırkalara ayrılanlara gelince: onlar için yapabileceğin bir şey yoktur. Unutma, onların işi Allah'a kalmıştır: ve zamanı geldiğinde Allah onlara vaktiyle yaptıklarını gösterecektir.

"vallahi birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsiniz, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz."(Buhari, Müslim)

Not: Artık daha fazla kadınlarımıza tecavüz edilmesini, alimlerimizin öldürülmesini, çocuklarımızın alanmasını, peygamberimizle alay edilmesini istemiyorsak onlara, mallarına mecbur olmadığımızı gösterelim inşallah, kardeşlerimize yapılana nasıl duygusuz kalabiliriz.

 

 

MUHAMMED23-24:İşte bunlar; Allah onları lanetlemiş, böylece (kulaklarını) sağırlaştırmış ve basiret (göz)lerini kör etmiştir.Öyle olmasa, Kur'an'ı iyice düşünmezler miydi? Yoksa birtakım kalpler üzerinde kilitler mi vurulmuş?

Hud 113:Zulmedenlere eğilim göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka velileriniz yoktur, sonra yardım göremezsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...