Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Bandırmada Kaldırımlar şiiri Okundu

Recommended Posts

Bandırmalılar dünya çocuklarını bağrına bastıBalıkesir'in Bandırma ilçesi, ikinci kez Türkçe sevdalılarını misafir etti. 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Bandırma etkinliklerini binlerce vatandaş seyretti.

 

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen olimpiyatlar kapsamında 15 ülkeden gelen 62 öğrenci, Cumhuriyet Meydanı'nda unutulmayacak bir gece yaşattı. Programa Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Manyas Kaymakamı Adem Ergül, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, belde belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Sahneye ilk çıkan Mısırlı Nihed Yusr'un seslendirdiği 'Kır Çiçeği' şarkısı kalabalığı coşturdu. Daha sonra Tacikistanlı Karimhon Buhadirov, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar' şiirini okudu. Yemen ekibinin 'Delilo' isimli halkoyunu alkış alırken üzerinde Türk bayrağı tişörtüyle çıkan Perulu Kevin Azpilcueta Vasques'in okuduğu 'Çanakkale Şehitleri' şiiri, herkesi duygulandırdı.

 

YENİ GİNE'DE VEFAT EDEN ÖĞRETMENİN AĞABEYİNE VEFA ÖDÜLÜ

 

Programda ayrıca 2006 yılında evlendikten hemen sonra tayin edildiği Yeni Gine'de sıtma sebebiyle vefat eden genç öğretmen Iğdırlı Dilek Adir'in ağabeyine vefa ödülü verildi. Ödülü Kaymakam Mantı'nın elinden alan Murat Adir, böyle bir tablo karşısında konuşmanın çok zor olduğunu belirterek, "Bizlere bahşedilen ömrün böyle bir ideal uğruna harcanması mükemmel bir şey. Buradaki tabloyu gördükten sonra içinizdeki hüzün, sevgiye dönüşüyor." dedi. Programa katılan öğretmen, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Ali Mantı da, "Bu gece burada fıtratımıza uygun bir program yaşıyoruz, çünkü Allah, 'Ey insanlar, hepiniz Adem'densiniz, Adem ise topraktan yaratıldı.' diyor. Hepimiz insanız ve topraktan geldik. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Bunu bu gece çok güzel yaşıyoruz. Bizler tarihte hep hoşgörülü, adaletten sapmamış, hiçbir zaman insanlara zulmetmemiş bir milletin evlatlarıyız. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi.

 

Daha sonra Berk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Demirci, Kaymakam Mantı ve Başkan Pekel'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Türkçe Olimpiyatları'yla gurur duyduklarını belirten Başkan Pekel, "15 ülkeden gelen birbirinden değerli yavrularımıza, kendim ve kentim adına teşekkür ediyorum. Dünya, dostluklar ve barışla bir başka güzel. Dünya hepimize yetecek kadar büyük. Hepimizin gurur duyduğu Türkçeyi en az bizim kadar güzel konuşan bu güzel çocuklarımız, Türkçenin konuşulduğu her yerde elçilik görevi yapıyor." dedi. Daha sonra Özel Zümrüt Koleji öğrencisi Nesibe Sena Özkan'ın okuduğu "Sol Yanım Ağrıyor" isimli şiir, protokolde oturan hanım misafirleri ağlattı. Kırgızistanlı Çaho Rıdvanov'un okuduğu, Necip Fazıl'ın "Zindandan Mehmet'e Mektup" isimli şiiri de orada bulunanları adeta coşturdu. Son olarak sahne alan Kırgızistan ekibinin kolbastı gösterisine, seyirciler de eşlik etti.

 

ZAMAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...