Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
sumisali

Coca Colanın Yazılışı

Recommended Posts

YAŞADIĞIMIZ HERŞEYDE ASLINDA DİN KARŞITI OLAN İNSANLARIN ELİ YOK MU? SAHİP OLDUĞUMUZ HANGİ ŞEYE GÜVENİLİR DENİLEBİLİR Kİ? BİZ MÜSLÜMANSAK VE BİZ İNANCIMIZI HAD SAFDAHA YAŞAYIP YAŞATMAK İSTİYORSAK BİRAZ BİLİNÇLİ OLMAMIZ GEREKECEKTİR.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bu kafein olayı bence tamamen psikolojik..normal zamanda tükettiğim zaman kafeini bütün gece uyuyamıyorum..ama sınav zamanı sabahlamam gerekiyorken,bir uyku bir uyku:)) kahvesinden kolasına çayına,hiç biri bana mısın demiyor....:)

Yok kardeş kafein miktarı içeceğine göre değişir, mesela türk kahvesinde çaydan bile daha az kafein vardır, ama nescafe kahvenin iyice özütlenmiş şekillerinden olduğundan onun kafeini yüksektir.Ben bir kere sırf bunu demek için tam 8 yemek kaşığı(biraz kaçığım galiba=D) nescafe ve 2 yemek kaşığı Türk kahvesi attım cezveye kaynattım, sonuç söle bir yarım saat kalp agrısından sonra sabah 8e kadar cin gibi gözler açık durmaktı, sabah ezanı okundu kıldım namazımı bi iznillahi teala sonra ondan sonra 8 e kadar uyanıktım çıktım bir yürüyüş yaptım bayağı yürüdüm yolun yarısında o cin gibi uyanık başladıgım yolda gözlerim şak diye indi(e kafein bir alkoloit oldugundan madde etkisi işte kanda bittiği anda geçiyor)yolda uyuyacaktım nerdeyse eve zor geldim sonra ilk buldugum koltukta uyudum....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben bu tip şeylere çok kızıyorum.. Resmen dini alet ediyorlar işte..

Şimdi şuradan gireceğim olaya, hani bir ara internette güya Kuran-ı Kerimi yırtan bir kızın resmi vardı. Her web sitesinde, evde, okulda dolaşır gezinir olmuştu o resim ve altındaki üstündeki yazı. Sonra ne oldu? Baktık ki o sözde kız balmumundan yapılmış heykel çıktı. Bakın, bu tip olaylar müslümanları diğer insanların gözünden düşüren, bak şunlara ne işler ile uğraşıyorlar dedirten işler. Müslümanların böyle reklama, milleti korkutmaya ihtiyacı yok. Kimse beni yanlış anlamaya çalışmasın.

Şimdi coca cola olayına gelince. Ben daha önce bir iki forumda da aynılarını yazdım, burada da aynısını yazacağım. Çok iyi hatırlıyorum, bu cola olayı tam olarak Cola Turka'nın piyasaya çıkmasından hemen önce patlak verdi. Şöyle böyle müslüman herkesi kapsayabilcek bir mesajdı bu resimler. Daha sonra cola turka çıktı. Piyasaları kasıp kavurdu. Diyelim ki bu yazı doğrudur. Hani tersine çevirince böyle bir şey ortaya çıkıyor. Neden bu olay, tam da cola turka'nın piyasaya çıktığı zamanlarda yayılmaya başladı? Madem bunu bilen büyük insanlar vardı da bizlere daha önceden söylemedi? Geçelim bu işleri. Ben sinir oluyorum bu tip müslümancılık oynayanlara. Resmen maddi çıkarları için halkın manevi duyguları ile oynuyorlar. İçmemek için sebep mi arıyorsun; Kardeşim bunların israil'e yardım yaptığı açık. Müslümanları vurdukları açık.Al işte sebep. Ama bana deme bunu ters çevirince şu yazıyor diye. Bizim böyle reklamlarda oynama lüksümüz olmamalı. Bu milleti böyle reklamlarda oynatanlara, saf müslüman milletimizi reklamlarında oynatanlara yazıklar olsun, bunlara kanan müslümanlara da yazıklar olsun.

 

Çok güzel açıklamışsınız, aynen katılıyorum..118dw.gif

Güzel dinimizi nelere alet etmiyorlar ki..

Yok şu maili 7 ye kişiye göndermeyenin başına iş gelecek, yok Mekke'den gelmiş..Günümüzde dini duygularla propaganda yapanların sayısı bir hayli fazla..

mitajanın da dediği gibi ayran içmek her açıdan faydalı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar konuya dönecek olursak;

Şunu söylemek lazım:

Biz don kişot olmayalım. Hakiki ve bariz düşmanlar varken böyle şeylerle kanmayalım. İsrail de amenna ancak böyle yazıları ters çevir yaz falan olmaz. Gülerler...

Coca Cola ilk kez Boston eyaletinde üretilmiştir. Bu içeceği üretenler eczacılardır. Kimyasal formülünde özellikle jameikada üretilen ve çağlar öncesinden iyileştiriciliği bilinen COCA bitkisi vardır. COCA bitkisi ayrıca cocainde kullanılır. Coca bitkisinin bağımlılık yapma etkisi ve zaman içinde beyinde kalıcı hasarlara neden olmasının anlaşılması üzerine içeçeceğe konulması yasaklanmıştır. Ancak ilk üretimi yapan eczacı coca cola ismini değiştirmemiştir. Bu günki cola da coca bitkisi namevcuttur. Kısaca hikayesi. (Genel hatları budur ancak ufak tefek yanılmalar olabilir)

Bu adam ufak çaplı bir eczacıdır. 20 sene sonra reklamı yapılmış ve şirket faslına geçmiştir. 50 sene sonrada muazzam bir büyüme yaşamış ve günümüze gelmiştir. Hakkını verelim ki çok zeki bir çakaldır ve bu zekilikte bir adam eğer aloc acoc gibi birkaç kelimeyi dur ters yazayımda anlamasınlar dememiştir.

Kulaktan kulağa yayılan ve belkide ilk fısıltısını ülkerin yaydığı bu meseleyi abartmayalım.

UNUTMAYALIM Kİ EL KADAR İSRAİL ORDA DURUYOR VE BİZE SIRITIYOR. DÜŞMAN BÜYÜK KÜÇÜK OYUN YAPMIYOR.

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bull içelim hem enerji veriyor, Alkol var diyorlardı içinde sitesine girdim yokmuş, kolaya bin basar, çok yüksek kafein var hem içinde:D

 

Sitesine girmişte alkol yokmuş. Adamlar kendi sitelerinde "evet alkol var Müminlerin imanlarına zarar verir" derler mi hiç?

 

Yakında vodkalı redbull çıkarsa sitelerine yine gir bak. O zamanda alkolün helal fetvasını verirler. Bizde rahat rahat içer sızarız.

 

Redbull için diyo ya.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sitesine girmişte alkol yokmuş. Adamlar kendi sitelerinde "evet alkol var Müminlerin imanlarına zarar verir" derler mi hiç?

 

Yakında vodkalı redbull çıkarsa sitelerine yine gir bak. O zamanda alkolün helal fetvasını verirler. Bizde rahat rahat içer sızarız.

 

Redbull için diyo ya.

 

:P

haha

:) akşam akşam(ya da gece) beni güldürdün Allah da seni güldürsün derviş..............:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Çok iyi hatırlıyorum, bu cola olayı tam olarak Cola Turka'nın piyasaya çıkmasından hemen önce patlak verdi.

 

 

kusuruma bakma kardeşim

söylediklerinde haklı olabilirsin

ama mesajında alıntı yaptığım kısım hariç

bu resim uydurma yada komploo teorisinden ibaret olabilir ancak çıkış tarihi kesinlikle cola turka öncesi değil

ben orta 1.sınıfa giderken bir abi gelip onu aynı konunun ilk mesajındaki haliyle elimize sıkıştırmıştı

YIL:1992 yada 1993

 

şunuda eklemeliyim

uzun süredir hiç bir marka ve çeşidini kullanmam....

ayrana devam....

 

 

 

saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Derviş Abdalla uğraşma....

 

Uğraşıyorum işte ne yapacan ?

 

Ehli Apdall önce şu başlığa bir uğrada gel koçum: http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?sh...ic=5968&hl= Bak bakalım o karikatürdekilere. Senlnile öyle bir film çevireceğiz şimdiden alış.

 

Ben diyorum kardeşim diyorum yav babalara gelmiş kullardan hayır gelmez diye. Herif direttikçe diretiyor. Önceden yaptığın küfürlerden aldığın zevk az geldi de şimdi tekrardan aynısını yapmaya zemin mi arıyorsun? Hadi geçtik o babalara gelmişken yaptığın küfürleri. Olabilir, insan öyle bir ruh haliyle, yediği-içtiği-çektiği şeyler ile yapmaması gereken şeyleri yapmış olabilir dedik.

 

Sonra ehli kalendar olarak geldin. Bana ve Balaban'a özel mesajla yaptıklarının iftiradan ibaret olduğunu ispatladık ve sustuk. Ama yeter artık. kalendar mısın aptal mısın denyo musun neysen ne zıkkım içeceksen cehheneme kadar iç sonra sus. Buraya gelip ikide bir şerefsizliklerini yazıp durma.

 

Ben peygamber değilim aşırı sabır gösteremem, Mevlana değilim adam olmayan yaklaşmasın!

 

Bir insanda biraz izzeti nefis olur, azcık grurlu olur. Sen hangi türlerdensin? İstenmediğin yerde durarak eline ne geçecek yiyeceği hakaretlerden başka? Ha diyosun ki ben razıyım hakaret yemeye, alışkanlık oldu yemeden yapamıyorum elim ayağım titriyor kalmalıyım diye ben onada razı değilim. İşimi gücümü bırakıp senin gibi aşşağılıklara laf mı yetişterecem? Evet bütün işimi gücümü bırakırım yetiştiririm. Seninle uğraşırım sonuna kadar.

 

Bu son uyarımdır. En ufak bir yanlışını görürsem çok ağır konuşurum ona göre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Arkadaşlar, sakin... Bir fikir alışverişi de artık gerilmeden bitsin lütfen.

 

Dervish kullanıcı ismine sahip üyemizin uyarı puanı 1'e çıkarılmış ve üyemizin foruma girişi 24 saat süreyle engellenmiştir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu konunun buralara gelmesine sebep olan konuşmalara yorum yapmak veyahut sayın fan ın dervişe uyarı ve ardından belli bir süre engelleme kararını yargılamak amacında olmadıgımı belirtmek isterim.

Dervişe cevap hakkı doğmuş ve oda kendi uslubuyla hakedişten daha nazikce bile denebilir cevabını vermiştir.

Burada sapla samanı ayırt etmek gerek bence..

bi söz vardır ; kaşınan koyun çobanın değneğine sürtünür diye.. koyun kaşındı ve çoban değneği gösterdi.

Bu tür kararların bu tartışmalara engel olamıyacağını bildiğimiz halde geçici engeller niye?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bence bu tür konularda üye arkadaşların yorum yapmaması daha iyi bence. Yorumlar yapıldığı zaman kavga eden kişiler

arasına onları seven arkadaşları'da girince olay dahada çözümlemez hale geliyor. En iyisi yönetici arkadaşların verdigi kararları yorumlamadan kabul etmek ve cevap vermemektir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Başlığı izlerseniz en azından orantısız güç kullanıldığına hükmedebilirsiniz. Tartışmanın bir anda hakaret kelimeleriyle donanmaya başlaması, bu kelimeleri kullanan kişiye uyarı nevinden bir engelleme verilmesiyle neticelenmeliydi. Biz zorunda kalmadıkça hiçbir kullanıcıyı forumdan atma taraftarı değiliz, fakat bunun gibi, çok ciddi olmadığı halde üçüncü kişileri ciddi bir şekilde rahatsız edebilecek ya da hakaret içeren mesajlara rastladığımızda ufak uyarılarla kullanıcının kendi anlayışına hitap edebilmeyi amaçlıyoruz. Buna rağmen bu hareketlerine devam eden, işi inada vardıran ve kendisinden artık site paylaşımına zarardan başka birşey gelmeyeceğine hükmettiğimiz kullanıcılar hakkında duruma göre siteden atmaya kadar varan müeyyideler de uyguluyoruz.

 

Bir tartışma varsa bundan genelde her iki taraf da mesuldür. Konuyu akışına bıraksaydık muhtemelen ehl-i kalender de aynı sertlikte bir tepki verecekti. Meselenin daha fazla uzaması birşey kazandırmazdı. Tekrarlamak gerekirse bir hadise çığırından çıktığında bu tarz hafif müdahalelerle hem meseleye son vermek, hem de kullanıcıya birşeyler anlatabilmek amaçlanıyor. Herkesin, neyin ne için yapıldığını anlayabileceğini ve davranışlarını buna göre şekillendireceğini umuyorum. Mesela Dervish de sitemiz için önemli bir üyedir, fakat bu gibi durumlarda biraz daha sakin davranması gerektiğine inanıyorum.

 

Bu meseleyi daha fazla uzatmayalım, ana konu üzerinden devam edilsin lütfen.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben bu tip protestolara karşıyım .normal yollarla protesto etmek almamak varken yok şöyle olunca şu yazı ortaya çıkıyor yok açılımı şu tipinde saldırılar sadece seviyemizi düşürür onların gayeleri zaten biliniyor.ve bunu kanıtlamak için iki yazıyı yok tersinden yok tepesinden incelemek gibi saçma ve sadece onların işine yarayabilecek saldırılara ihtiyacımız yok.lütfen böyle şeylerle vakit kaybetmeyelim.bunlar boykota ciddiyetini kaybettiriyor veinsanlar boykotu ünemsememeye başlıyor.bunlar yahudilerin isteği ile ortaya çıkmış şeylerdir.biraz düşünün anlarsınız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

s.a öncelikle bu güzel paylaşımı bizlerle paylaştığı için kardeşime teşekkür ederim.Bende bu paylaşımı int gördüğüm günden beri emin olun kardeşlerim içmiyor ve alan kardeşlerimide uyarmaya çalışıyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

yazan yazmış. gavurdur yapar. ama asıl "yazık" denecek olan biz Müslümanların durumu. şu hale bakın ki marketlerde Türk malı kola sorunca marketin sahibi ya da çalışanı şaşırıyor. en küçüğünden tutun da en büyüğüne kadar tüm alışveriş merkezlerinde coca cola dolu. yazık. bize çok yazık.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet şu zehir bi gitse ülkemizden içinde kim bilir ne var küfür milletleri çocuklarımızı gerizekalı yapan maddelrle pislik yapıp bize pazarlayıp ondan kazanç sağlarken bize düşman o millet kim bilir ne katıyodur onun içine belalarını aynı şekilde bulsunlar inş.biz de bu ürünleri almamaya özen gösterelim

 

BOYKOT ÜRÜNLERİNİ ALMA ZULME ORTAK OLMA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Damla" ve "Turkuaz" sularını da unutmayalım.Bunlara da dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.Bu suların kaynak suyu olmadığını ve marketlere bedava verildiğini biliyordum.Buyrun,postama bugün gelen aşağıdaki "mail" daha açıklayıcı olur:

 

Bu yazı Y.Doç.Dr. Cemalettin CAMCI tarafından hazırlanmıştır

 

 

 

Dün gece eve dönerken su almak üzere markete uğradım, görevliye şöyle

sordum:

 

 

1,5 lt. su var mı? Ama Turkuaz/Damla dışında lütfen

 

Turkuaz çıktığından beri bu şekilde su alıyordum artik.

 

Para verip kötü su içmeye hiç niyetim yok! Marketteki adamın dediklerini aynen aktarıyorum:

 

- Abi, ben o sudan satmıyorum. İnan ki gelen müşterilerden onda dokuzu senin söylediğin şeyi söylüyor.

 

Peki, neden halen satıyorlar?' diye sordum.

 

- Abi, Turkuaz/Damla suyu, marketlere bedava veriliyor, satarsan kara geçiyorsun, satmazsan öylece duruyor. Ama ben satmıyorum, çünkü alan yok.

 

Ayrıca CocaCola satanın Turkuaz/Damla da satma zorunluluğu var, hatta Başka su sattırmamaya çalışıyorlar.

 

 

 

Uzun söze gerek yok; hiç kimse almazsa, hiç kimseye satamazlar...

 

Lütfen okuyun, okutun! Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.

 

Türkiye'de bazı şişeli içme suları doğal kaynak suyu değil.

 

Doğal kaynak sularında devlete para ödemeniz gerekiyor, artı bu tesislerin yatırım maliyeti çok yüksek.

 

Dolayısıyla CocaCola ne yaptı,

 

kaynak suyu araştırmalarının maliyetlerini çok yüksek bulduğu için

 

Bursa/Kestel ovasındaki CocaCola fabrikasında derin kuyu pompalarıyla ovanın suyunu çekerek bunu da termostan geçirip filtre ederek hem CocaCola meşrubatını hem de Türkuaz/Damla'yı şişelemeye başladı.

 

Türkuaz/Damla'nın etiketinin üst ve altındaki Kahverengi şeritlere dikkat edin:

 

'Sofra İçeceği' yazar. Devlet, CocaCola'nin uyanıklığını kanuna uydurmak ve uyanıklığa yapılacak itirazları bertaraf etmek için böyle bir kural çıkardı!

 

Binlerce dönümlük tarım arazisinin bulunduğu

 

ve CocaCola hariç

 

hiçbir İsletmeye 'derin kuyu pompası' çakma izni verilmeyen Kestel ovasında,

 

yeraltından çekilen su, filtre edilip daha sonra içine bazı mineraller katıldıktan sonra

 

Türkiye'nin en ücra kasabalarına bile satılıyor ve lıkır lıkır içiliyor.

 

Bazı yazlık kasaba ve köylerde neredeyse Turkuaz/Damla harici içme suyu bulamazsınız çünkü

 

dağıtım ağı çok güçlü. Bayilere baskı bile olduğu yolunda duyumlar aldım.

 

Turkuaz/Damla içmeye Devam edecekseniz, unutmayın, yapay bir su içiyorsunuz.

 

Duyarlı bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi çekerim.

 

Her tarafı doğal kaynak sularıyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak içiriyorlar.

 

İçmeyin arkadaşlar!

 

Gönderenin Notu:

 

Kola'nın Ülkesi'nin 1960 lı yıllarda,

 

Özellikle ilkokul Öğrencilerine Ücretsiz süt tozu, balık yağı ve peynir yardımı yaptığını,

 

bu tarihlerden sonra Anadolu tarihinde ilk kez çocuk felci vakalarının görüldüğünü

 

ve de sonraları Çocuk felci aşısının 'rutin aşılar' arasına sokulduğunu,

 

bu aşıların bizlere büyük paralarla satıldığını HATIRLAYIN VE UNUTMAYIN..

 

Küba gibi bir ülkenin 'İnsan sağlığıyla ticaret olmaz' diyerek,

 

(ABD de bile patent aldığı) kanser aşısını,

 

yoksul ülkelere ilacı,

 

isteyen Ülkelere de patentini Ücretsiz verdiği,

 

buna karşın tüm AB / ABD / İSRAİL'in yapay hastalıklarla hazinemizi ve sağlığımızı emdiklerini

 

BİLİN VE UNUTMAYIN..

 

Ücretsiz' adını bile söylemeyen bu malum firmalar,

 

'Ücretsiz su veriyorlarsa'

 

bunun nedenini DÜŞÜNÜN VE BULUN!!

 

Yazan

 

Y.Doç. Dr. Cemalettin CAMCI

 

Fırat Üniversitesi Genel Cerrahi Elazığ-Türkiye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu tür şeylere ben de karşıyım.

Cocacolanın ne olduğunu neye hizmet ettiğini biliyor muyuz? Evet

Öyleyse bu tür şeylere ne gerek var.

İçmiyoruzz kardeşim içmiyoruz. Özel sebep türetmeye, bilmem o kelimeyi bu kelimeyi ters çevirip anlam çıkarmaya gerek kalmadan iç-mi-yo-ruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...