Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Cile54

İsrail Saldırısına Karşı Olan Yahudiler

Recommended Posts

İsrail saldırısına karşı olan Yahudiler

 

Bir millet ya da topluluk toptan suçlanamaz. İngiliz Independent gazetesinin Yahudi asıllı yazarı Ben-Dor “Orta Doğu’da gerçek terörist kim?” sorusuna şu cevabı vermiştir: “Orta Doğu’da gerçek terörist İsrail’dir. İsrail terörle kuruldu ve ahlaksızlığını sürdürmek için teröre muhtaçtır...” Yazısının devamı da şöyle: “İsrail benzeri olmayan bir terörist devlet. Barış arayan kurban kisvesi arkasına gizlenen İsrail’in Filistin topraklarını zaptederek Filistinlilere sert direnişten başka alternatif bırakmadığını... Bölgedeki son şiddet hadiselerinin İsrail’e nefreti arttırdığını... İsrail devletinin gayri ahlaki temeli konusunda sessiz kalarak dünyayı altüst ederek bir felaket olan terörizmi besleme suçuna bizi de ortak eder.”

Son savaşın kıvılcımı olan İsrail donanmasının açtığı topçu ateşi ile sahilde piknik yapan Filistinli aile katledildi. İsrail’de barış yanlısı binlerce kişi İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un evi önünde “Katil Halutz” ve “Sivilleri öldürmeyin” sloganları attılar, pankartlar taşıdılar. “Katil Halutz” pankartını taşıyanlardan biri de İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in kızı Dana idi.

Maariv gazetesi yazarı David Grossman ise yorumunda: “İsrail ordusu aptal bir piston gibi çalışıyor. Gazze plajında biz insanlık savaşını kaybettik.” Belçika Çağdaş Yahudiler Birliği Başkanı ve üniversitede öğretim görevlisi Dr. Jacques yaptığı açıklamada şöyle dedi: “İsrail Lübnan’da savaş suçu işliyor... Son saldırılarla bölgede İsrail’e nefret 10 kat arttı. Yahudilerin hâlâ ‘büyük İsrail’ hayali gördüklerini savunarak İsrail hükümetinin müzakereye kesinlikle karşı olduğunu, kendi şartlarını empoze ederek çözüm üretmek için saldırgan davrandı. 1967’deki sınırlara geri dönülmeden barış olmayacak. Barış için İsrail işgale son vermeli. Doğu Kudüs’ü Filistinlilere bırakmalı... Batı özellikle Avrupa İsrail’i tenkit etmekten korkuyor.”

İsrail gazetesi Haaretz’in 26 Temmuz 2006 tarihli nüshasında Ze’ev Maoz makalesinde İsrail’in son Lübnan saldırısının ahlaksızlık olduğunu yazmaktadır. İsrail’in 1982 yılı Güney Lübnan’ı işgalinde İsrail’in 14 bin sivili öldürdüğünü itiraf etmektedir. İsrail’in Lübnan’a saldırısını “Bu haklı bir savaş değil. İsrail sivil nüfus ve düşman arasında fark gözetmeden aşırı güç kullanıyor. Bunun tek amacı şantaj.”

8 Kasım 2003 tarihinde internet ortamında Yafa’da yaşayan Rus asıllı Yahudi yazar İsrael Şamir ise şunları yazıyor: “... Çarlık Rusyası’nda yüz yıllık Yahudi katliamı bizim bir haftada öldürdüğümüzden daha az kurban aldı... Alman Nazilerinin sevmediğimiz yanı nedir? Irkçılıkları mı? Bizim ırkçılığımız daha az ve daha zehirsiz değil!..”

Son olarak bana gelen bazı maillere şu cevabı vermek istiyorum: Zulme rıza zulümdür. Masumlara, sivillere, daha doğrusu çocuklara karşı yapılan savaş değil, terördür. Bunu kim yaparsa yapsın böyledir...

 

Mustafa Necati ÖZFATURA

Türkiye Gazetesi

 

İsrail sonunu hazırlıyor!

 

05 Ağustos 2006 Cumartesi

Saldırıların 17. günü (30 Temmuz Pazar sabahı) İsrail ordusu 37’si çocuk 60 Lübnanlıyı öldürürken en az 100 kişiyi de yaraladı. 17 günün bilançosu ölü sayısı 1000’e tırmanırken, yaralı sayısı binlercedir. Yüzbinlerce kişi ülke dışına kaçtı. 750 bin kişi yurtlarını terk etti. İsrail öldürüyor. Bu Haçlı Seferi karşısında Arap ülkelerinin tamamı ve İslam ülkelerinin çoğu kısık bir sesle bile bu vahşeti kınayamıyor. Tahtlarını, iktidarlarını kaybetme endişesi ile zalimin zulmüne rıza gösteriyorlar. Bütün dünya gibi İslam ve Arap Dünyası da bu vahşeti seyrediyor. Terörist devlet gibi davranan İsrail dünyayı umursamadan insanlık suçu işliyor. Aslında İsrail, ABD ve AB kendi temellerini yıktıklarının farkında değiller. 15 ülkeden kurulan Roma Zirvesi fiyasko ile neticelendi. Ve İsrail bu zirvede kendisine kesintisiz destek verildiğini iddia etti. Dahası İsrail zirveden cesaret alarak kimyevi silahlar kullandı.

 

Yeni Orta Doğu Planı

Orta Doğu’da yeni küçük yani Körfez ülkeleri gibi garnizon devletler kurmak Orta Doğu projesinin hedefidir. Bölünecek İslam ülkelerinin başında Irak (zaten fiilen bölünmüştür) Suriye, Lübnan, Sudan, S. Arabistan, İran, Mısır, Pakistan ve bilhassa Türkiye gelmektedir. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın “Artık yeni bir Orta Doğu’nun zamanı geldi” sözleri İsrail Başbakanı yanında ve Kudüs’te söylenmesi düğmeye basıldığının işaretidir. Orta Doğu’da 4 bin yıldır dinler ve medeniyetler savaşları olmuştur. Şayet şiddet, zulüm ve güce dayalı politikalarla çözüm olsaydı, Hititler, Mısırlılar, Babil, Roma ve İngilizler başarılı olurlardı. Bu bölgede 5 asır Osmanlı huzuru sağladı. Kudüs’te 1 manga (1 onbaşı ile 10 er) güvenliği ve huzuru sağlıyordu. Osmanlının yıkılmasından sonra İngiltere ve Fransa Osmanlının boşluğunu dolduramadı. Şimdi İsrail Orta Doğu kadastro işini yani sınırların yeniden çizilmesinde kendini yetkili görmektedir. Ama Orta Doğu projesi hezimetle sonuçlanacaktır...

Büyük Orta Doğu projesi ya da Genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika projesi 1990 yılında, Birinci Körfez Savaşında hazırlandı. Son İsrail saldırısı BOP’un titizliğiyle hazırlanmış askeri programının bir parçasıdır.

 

Zulüm payidar olmaz

İnsanların, devletlerin bir hesabı olabilir ancak unutulmaması gereken Allahü teâlânın da bir takdirinin olduğudur. İslam büyüklerinin zulüm ile ilgili sözleri: “Zulmün ömrü azdır”, “Zulüm devam etmez”, “Bu dünyada zalimin ömrünün gölgesi kısadır”, “Allah zalime mühlet üstüne mühlet verir. Ama Cenab-ı Hak zalimi yakalar, derdest eder ve mutlaka cezalandırır.” Kur’an-ı kerimde zalimlerin cezalandırılacağı açıkça beyan edilmiştir.

 

Mustafa Necati ÖZFATURA

Türkiye Gazetesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

her zamanki gibi gündemdeki olaylara en muhteşem tesbitler Mustafa Necati özfaturanın .. ne kadar muhteşem keskin bi zekası var ..

 

osmanlının yerini kimse dolduramadı, "Bu bölgede 5 asır Osmanlı huzuru sağladı. Kudüs’te 1 manga (1 onbaşı ile 10 er) güvenliği ve huzuru sağlıyordu." şimdi on ordu bile huzuru sağlayamaz oralarda .. Subhanallah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Aslında iş tamamen Osmanlı'da bitmiyordu o zamanlar. Siyonizm doğmamıştı Osmanlı'nın son dönemlerine dek. Ortadoğu'yu, Lut gölü gibi, ahlaki ve insani bakımdan, yerin dibine batmış hale getirerek içini kanla dolduracak bir vahşet fikrinin temelleri atılmamıştı pratikte.

 

Atlanmaması gereken noktalar arasında, Osmanlı'nın sağlam duruşunun, siyonizmin bir aksiyon sistemi olarak doğmasını geciktirecek, zorlaştıracak bir etkiye sahip olduğunun vurgulanması da var. Ama yine de tek etken değil.

 

Genellemelerden her daim nefret etmişimdir, zaten girdiğim polemiklerde karşıma sürülen genellemelerle oyuncakmış gibi oynamayı da çok severim. Elbette bu zulme karşı olan Yahudiler de var.

 

Fakat direnişin meşruiyeti ile metodun yorumunu farklı bir başlıkta uzun uzun yaptığım için burada o konuya değinmeyeceğim.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...