Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

11 Eylülde İslam'a, Allah'a, Kitabına Hakaret Etmeye Hazırlanıyorlar....

Recommended Posts

ABD yönetimi Kur'an yakma girişiminden endişeli

ABD yönetimi, Hıristiyan bir din adamının 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakmak istemesinden endişe ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kınadığı girişimi, 'saygısız ve nezaketsiz' olarak tanımladı. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs de, askerleri tehlikeye atacak böylesine girişimlerin Amerikan yönetimi için bir endişe kaynağı olduğunu ifade etti.

 

algkoranterryjones.jpg

 

 

Florida'da bir kilisenin 11 Eylül'ü Uluslararası Kuran Yakma Günü olarak ilan ederek, o gün Kur'an-ı Kerim yakacağını açıklaması, Obama yönetimini endişelendirmeye başladı. Amerikan güçlerinin Afganistan'daki Komutanı General David Petraus'un söz konusu girişimi askerlerin hayatını tehkikeye atacağını açıklamasının ardından, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklamalar geldi.

 

CROWLEY: BU HAREKET AMERİKAN ANLAYIŞININ DIŞINDA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Amerikan halkının ayağa kalkarak kilisenin planını kınamasını beklediklerini ifade etti. Olayı provakatif bir eylem olarak niteleyen Crowley, "Biz, daha fazla Amerikalının ayağa kalkarak, 'Bu girişim bizim Amerikan değerlerimiz ile çelişiyor. Bu tür hareketlerin kendisi Amerikan anlayışının dışında' demesini umuyoruz" dedi. Crowley, sorular üzerine, 'Amerikan anlayışının dışında' şeklindeki açıklamasını savunarak, bu hareketin, dünyanın en büyük dinlerinden birine karşı saygısızlık olduğunu anlattı.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Gibbs, sorular üzerine yaptığı değerlerdirmede, "Askerlerimizi tehkileye sokacak bu tür hareketler, bu yönetim için bir endişe kaynağıdır" diyerek girişime karşı olduklarını dile getirdi. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da verdiği iftar yemeği sırasında yaptığı konuşmada olayı kınadı. Clinton, "Amerikalı tüm dini liderlerden gelen söz konusu bu nezaketsiz ve saygısız olayın net bir şekilde kınanması karşısında yüreklendim" diye konuştu.

 

GERİ ADIM ATMIYOR

Tüm bu açıklamalara rağmen olayın arkasındaki isim Pastor Terry Jones, Kuran'ı yakacaklarını bildirdi. Terry Jones, amacının "İslam'ın sanılandan daha kötü olduğunu" göstermek olduğunu söyledi. Terry Jones ayrıca dün basına kilisede tuttukları ve yakılması planlanan Kuran-ı Kerim'leri de gösterdi.

 

 

 

(CİHAN)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güney Afrika'da yayımlanan Saturday Star gazetesi, Johannesburg kentindeki Yüksek Mahkeme'nin yayımladığı kararla, kentteki bir meydanda "İncil'i yakma günü" düzenlemek isteyen Muhammed Vavda'nın bu planını hayata geçirmesini engellediğini yazdı.

 

Rahip Terry Jones'un planının kendisini sinirlendirdiğini ve incittiğini belirten Vavda, "Benim eylemim ona yönelikti. Onu bir şekilde durdurmak istiyordum" dedi.

 

Güney Afrikalı işadamının İncil'i yakmasını engellemek için Müslüman aydınlardan oluşan "Gerçeği Arayanlar" grubunun mahkemeye başvurduğu, Vavda'nın da mahkemenin kararından memnun olduğu belirtildi.

 

Vavda'nın avukatı, müvekkilinin durumunun ABD için örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

 

http://www.haberturk.com/dunya/haber/55075...anina-misilleme

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABD'de 11 Eylül saldırılarının dokuzuncu yıldönümünde anma törenleri yapılıyor.

 

BBC New york muhabiri Laura Trevelyan bu yılki yıldönümüne son derece tartışmalı bir ortamda girildiğini bildirilyor.

 

ABD 11 Eylül saldırlarının dokuzuncu yıldönümüne, saldırı mekanı yakınlarında İslam merkezi inşaası ve Kuran yakma girişiminin tartışmaları arasında giriyor.

 

Yıldönümü öncesinde Amerikan kamuoyu saldırı mekanı yakınlarında İslam merkezi inşaası ve Kuran yakma girişiminin yol açtığı tartışmalara odaklandı.

 

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkından diğer dini inançlara saygı göstermelerini istedi.

 

Obama'nın çağrısı küçük bir kilisenin liderinin Kuran yakma çağrısı yapmasını izliyor.

 

Amerikalı bir papazın Kuran yakma tehditleri son günlerde hem ülkede gerginlik yarattı, hem de pek çok Müslüman ülkede protesto eylemlerine yol açtı.

 

Obama, dini metinleri yakmanın Amerika'nın üzerinde inşa edildiği temel değerlere aykırı olacağını söyledi.

 

Tepkiler ardından girişimi gündeme getiren papaz Terry Jones, bu planı askıya aldığını ilan etti.

 

Papaz Jones, 11 Eylül saldırılarının yapıldığı mekan yakınlarında İslam merkezi açma fikrini ilgililerle tartışmak gerekçesiyle, New York'a gitti.

 

Terry Jones, Florida İslami Cemaati'nden İmam Muhammed Masri ile görüşmesi sonrası, 11 Eylül'de "Kuran Yakma Eylemi" düzenleme planlarını askıya aldığını açıklamıştı.

 

Jones, Masri'den yıkılan Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında inşa edilmesi planlanan İslam kültür merkezinin başka yere taşınması sözü karşılığında planlarından vazgeçtiğini söyledi.

 

Ancak merkezin yöneticileri, ne Jones ne de söz konusu imamla görüştüklerini söylüyor.

 

Masri ise Jones'un sözlerini bağlamı dışında aldığını; kendisinin sadece merkezin yöneticileri ile görüşme sözü verdiğini savundu.

 

11 Eylül anma törenleri ardından merkezin açılışına karşı ve taraftar olanlar gösteriler yapacak.

 

Beyaz Saray'da gazeteciler için bir basın toplantısı düzenleyen Obama, "Birbirimize düşmemeyi temin etmek zorundayız" dedi.

 

 

http://proje.hurriyet.com.tr/bbcnews/bbcvi...habertip=planet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...