Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

Cia'ye Göre İsrail'in Kaç Yılı Kaldı?

Recommended Posts

İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarında terör estiren İsrail'in 20 yıl sonra varlığını sürdüreceği şüpheli. Bu tahmin İsrail'in varlığının sürdürülmesi elinden geleni yapan Amerikan istahbarat teşkilatı CIA'ye ait.

 

OBAMA'NIN ISRARININ ARKASINDAKİ NEDEN

Washington yönetimi ısrarlı bir şekilde İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin devam etmesini isterken, bu ısrarın arkasında CIA'nin İsrail'in varlığını mevcut şekilde sürdüremeyeceğine dair raporunun etkili olduğu belirtiliyor. ABD Başkanı Obama'nın, İsrail'in ne olursa olsun müzakere masasından kalkmamasına yönelik kararlı tutumu, İsrail'i yok olmaktan kurtarmaya yönelik olduğu belirtiliyor. CIA'nin geçtiğimiz yıl hazırladığı ve Obama ile birlikte az sayıda kişiye dağıtılan raporda İsrail'in varlığının sürdürülmesi için en iyi yolun tek devletli bir sistem olduğu belirtiliyor.

 

İSRAİLLİ YAHUDİLER GERİ DÖNÜYOR

İsrail'in mevcut şartlarda varlığını 20 yıl sonra kaybedebileceğini tahmin eden CIA'nin hazırladığı raporda, iki devletli yapının pratikte mümkün olmadığı belirtilirken, bunun yerine 'demokratik ve eşitlik prensipleri üzerine kurulu' tek devlet modelinin İsrail'i yok olmaktan kurtaracağı kaydediliyor. Raporda 1947/48 ve 1967 yıllarında sürgün edilmiş Filistinlilerin geri döneceğinin tahmin edildiği ve önümüzdeki 15 yılda 2 milyon İsrailli'nin geldikleri ülkelere geri döneceği ifade edilirken, halen 500 bin İsrailli'nin Amerikan pasaportu taşıdığını ve Amerikan pasaportuna sahip olmayanların da başvuruda bulunduğu kaydediliyor.

 

İSRAİLLİLER AZALIRKEN FİLİSTİNLİLER ARTIYOR

CIA raporunda ayrıca daha önce Rusya ve Avrupa'dan İsrail'e gelmiş 1,5 milyondan fazla Yahudinin tekrar geldikleri yerlere geri dönebileceğinin de tahmin edildiği ifade ediliyor. Raporda, İsraillilerin doğum oranlarının düşerken Filistin halkının nüfusunun hızlı bir şekilde arttığı belirtilen raporun Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu'na da sunulduğu belirtiliyor. Öte yandan Filistin'in al Youm sitesi CIA'nin 1990'lı yılların başında Güney Afrika'daki apartheid rejiminin yıkılışı ve Sovyetler Birliği'nin da yıkılışını öngördügünü ve İsrail'in de aynı şekilde yok olacağını kaydetti.

 

 

 

VAKİT///MEHMET NEDİM ASLAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

İbni Haldun Mukaddime isimli eserinde insanların ömürlerinin olduğu gibi devletlerin de ömrü vardır demektedir. Yaptığı incelemeler neticesinde ise bir devletin ortalama ömrü 120 yıldır demiştir. Şayet bu devlet gaddar ve zalim ise ortalaması 80 senedir diye ilave etmektedir. Burdan yola çıkarak İsrail in ve temeli zulümle atılmış olan devletlerin sonları yakındır. Allahu Teala görmeyi nasip eylesin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsrail hightech sektöründeki ekonomik üstünlüğünü devam ettirdiği sürece ekonomisini bir şekilde ayakta tutabilir, bu ise devletin tarif edilen şekilde bir çöküşe maruz kalmasını oldukça geciktirir. CIA'de filan çalışmıyorum ama olay bence böyle. Çünkü muhtemel çöküşün sebebine dair yapılan tespit, askeri açıdan ortaya çıkan bir güvenlik tehdidinden ziyade, refah problemini öne çıkarıyor. Elbette ki refahın bozulmasında güvenlik sıkıntısı mühim bir yer kaplıyor, yalnız paragöz İsraillinin orta vadede uykularını kaçıracak bir güvenlik sorunu ile yüzleşmeyeceğini düşünüyorum. Ne İran, ne de açlıktan ölen Filistin bunu sağlayabilir. Filistin'in şu süreç içerisinde kendini koruması kendisi için yeter de artar bile. Bahsedilen nüfus hareketlerinin de 20 yıl içinde değil, belki 50 yıl içinde muhtemel sonuçları ortaya çıkacaktır. Elhak İsrail'de şu anda ekonomik kaynaklı ciddi bir refah problemi var, fakat, malesef, sanmam ki çok uzun sürsün.

 

Allah'ın gazabı diye bi faktör de var tabii, onu unutmamak lazım. Kuraklık olur, deprem olur, kazara atom bombaları patlar filan. Onu bilemem işte. Ama, dişe dokunur kaynaklarla zenginleştirilmemiş bu yazının tezi bana çok kuvvetli görünmedi.

 

İsrail'in yüzölçümü, nüfus ve ekonomik açıdan küçük bir ülke olması; tüm derdi onu ayakta tutmak olan bir süper güç için avantaj ifade ediyor. Çünkü İsrail'in milli geliri şu an 250 milyar dolar civarında. Devleti besleyen kaynak olan ihracat ise 50 milyar dolar. Bu ise Amerika'nın potansiyelinin yanında hiçbir şey. Ayrıca tek devletin bahsedilen problemleri çözeceğini düşünmek de çok kolay değil. Neden? İsrail ve Filistin halkları arasındaki gelir dağılımında inanılmaz bir uçurum var, tek devlet sistemi uygulandığında fakir olan taraf ister istemez zenginleşirken diğer taraf fakirleşecek. Üstüne üstlük Filistin tarafında kalan topraklar da ekonomik faaliyete çok uygun değil ki. "Bir ekonomidir tutturmuşsun be adam" diye kızabilirsiniz ama, her ne kadar güdücü kadronun motivasyonu farklı olsa da ortalama İsrailliyi anlamanın yolu ekonomidir.

 

İbrahim Tatlıses'e bağlamak gerekirse İsrail'in Allah belasını verecek. Bir devlet zulümle abad olmaz. Ama yakın gelecekte bunların olacağını sanmıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...