Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yıldırımturan

Cengiz Numanoğlu

Recommended Posts

selamun aleyküm arkadaşlar. ben bu cengiz numanoğlu hakkında bildiğiniz kadarıyla bilgi almak istiyorum. şu kadarını söyleyebilirim bu cengiz numanoğlu açkçası çok canımı sıkmaya başladı,çünkü Üstadın yazılarını değiştirip kendi adını kullanıyor ve bu durumdan kendisi mağdur olmuş gibi kendi yazılarının altına Üstadın isminin yazıldığını söylüyor.bana hiç inandırıcı gelmedi. görüşlerinizi bekliyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben Cengiz Numanoğlu,

 

  Hakkımda bilgi istiyorsunuz. Web siteme girerseniz ( http://www.cengiz-numanoglu.com ) benim ve eserlerim hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Bütün kitaplarımı web sitemden online okuyup indirebilirsiniz. Ayrıca oradaki bütün beyitlerimin noter tastikli olduğunu bilmenizi isterim.

 

Bu yazıyı yazmadan evvel bunu düşünmemiş olmanıza hayret ediyorum.

 

Bugüne kadar hiçbir düşmanım olmamıştır. Ortada dimdik duran bir insanım. Bu tür hakaret ve iftira içeren bir yazıyı niçin yazmış olduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorum. Üstad Necip Fazıl'ın eserleri ortadadır. Benim şiir ve beyitlerimin hiçbirinin Necip Fazıl Kısakürek'e ait olmadığı aşikârdır. Üstadın eserlerini alıp araştırabilirsiniz. Bu zor bir yol değildir.

 

Bana ait olan beyitlerim ve şiirlerim yakın zamana kadar bu tür bir problem olmaksızın internette arama motorlarına yazıldığında benim ismimle çıkmakta idi. Mağduriyetim 5-6 ay önce internette “Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette, İster dünyada pişer, isterse ahirette" beyitimin altına N.F.K. adı yazılarak başlamış ve başka beyitlerimi de kapsayarak çoğalarak yayılmıştır.

 

Ayrıca çeşitli beyitlerim Hz. Mevlâna, Mehmet Âkif Ersoy, Şems-i Tebrizi, İmam Gazali... v.s. ismiyle ne yazık ki bazı sayfalarda paylaşılmıştır. Hatta bazen aynı beyitimin bir facebook sayfasında Necip Fazıl Kısakürek bir diğerinde Hz. Mevlana diye paylaşıldığını görüyorum.

 

Bu durum karşısında her halde sessiz kalmam beklenemez. Bu hem Üstad'a hem de bana çok büyük bir saygısızlık olurdu. Okurları bu kadar büyük bir kul hakkı vebâline girmekten kurtarmak için elimden gelen budur. Web sitemin girişinde, beyit sayfamın başında ve facebook sayfamda önemli duyuru olarak bunu ilan ettim.

 

Umarım ki; siz de bundan sonra bu vebalden kurtulmak için bana yardımcı olur, internette yanlışlığı gördüğünüz yerde gerekli düzeltmeleri yaparsınız. Bilgilerinize...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Cengiz Numanoğlu beyefendi, hem şekil, hem muhteva açısından Üstad'ın üslubuna benzeyen çok güzel şiirler yazmaktadır. İnternet dünyasında (bilhassa facebook'ta) Üstad'a ait olmadığı halde altına Üstad'ın isminin yazılarak Üstad'ınmış gibi gösterilen şiirler arasında Cengiz beyefendinin şiirleri de bulunmaktadır. Sadece şiir değil, birçok vecize tarzı söz de Üstad'a ait olmadığı halde ona ait gibi gösterilmektedir. Muhtemelen kötü bir niyet taşımayan, sadece bilgisizlik ve kopyala-yapıştır sisteminin hızla internete yaydığı bu bariz hatalar üzerine, Üstad'a ait olmayan şiirler-sözler çerçevesinde bir çalışma yapmayı düşünüyoruz yakında. Cengiz beyin Üstad'ın yazılarını değiştirip kendi adını kullanması diye bir şey asla söz konusu değildir. Ki kendisi de buraya kadar gelip bir izah buyurmuşlardır. Kendilerine çok teşekkür eder, muvaffakiyetlerinin devamını dileriz. 

 

Daha önceden üyelerimiz tarafından açılan Cengiz beyin şiirlerinin paylaşıldığı başlığa gitmek için tıklayınız: http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=11304

Share this post


Link to post
Share on other sites

cengiz bey kusura bakmayın...ben Üstad necip fazıl kısakürek e aşık bir insan olarak meseleyi değerlendirm,duygusal davrandım,özür dilerim hakkınızı helal edin.ben Üstadın birçok ideolojik,fikir kitaplarını okdum ve okuduğum kitaplardaki her bir söz ansiklopedik bilgi taşıdığı için araştırma konusunda sıkıntı yaşadım...tekrar özü diliyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim; sözleriniz,beyitleriniz o kadar anlamlı ki birçok kişi sizin adınız yerine Üstad gibi mevlana hz leri gibi isimleri sözlerin altına yazıyor..sizin bundan şeref duymanız gerekir bence duyuyorsunuz,eğer duymuyorda sadece güzel söz söylemek için ve bu yanlış anlaşılmaktan doğan durumdan duyduğunuz rahatsızlık tamamen nefsani ise veya bu durumdan duyduğunuz rahatsızlık sizi Üstada ya da diğer Allah dostları ve şairlere dil uzatmaya kadar iterse,karşınızda bir süre sonra binlerce genç bulursunuz.yanlış anlamayın beni bu şekilde oldu ya da olacak diye bir kaide yok...sizin şiirlerinizi de inceledim şu söylediklerimi yapacak karakterde bir insan değilsiniz anladığım kadarıyla..Allah sizden razı olsun. bu durumu sizin ağzınızdan istismar edenler de olur bu süreçte dikkatli olmanızı haddim olmayarak tavsiye ederim...saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öncelikle samimi duygularınız için size çok teşekkür ederim. Şunu hemen belirteyim ki; yazdığım ve yaptığım her şeyde amacım yalnız ve yalnız Allah rızasını kazanabilmektir. Asla isim meraklısı bir insan değilim. Zaten bu yazılanlar Allah katında kayda geçtiğine göre diğerleri önemli değil. Ve elbette ki benim beyitlerimin böylesine muhterem insanların ve büyük üstadların sanılması, onlara yakıştırılması benim için gizli bir onur mesajıdır.

Ancak benim üstünde bu kadar durmamın sebebi, eğer insanlara doğru bilgi ulaştırılmazsa, bazı kişiler tarafından “sahtekar” (Allah korusun) damgasını yeme ve onların da fitneye girmesine sebep olur endişesidir.

Üstelik bu durumun aynı zamanda Necip Fazıl Kısakürek Üstad’ımıza da saygısızlık olduğuna inanıyorum. Bir başkasına ait olan beyit veya şiirlerin altına onun ismimin yazılması aynı zamanda Üstad’ın da kul hakkına girmek demektir.

Tekrar hassasiyetiniz ve samimi duygularınız için teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun. Allah’a emanet olunuz, selamlar…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad Cengiz Numanoğlu; söylediklerinde çok haklıdır, Onun yerinde bende olsaydım yada başka biri olsaydı aynı şeyi yapardı ... Facebook denen ortamda bende çok karşılaştım Cengiz Numanoğlu beyitlerini Üstad Necip Fazıl adı altında yayınlanışını, Cengiz Numanoğlunu yıllardan beri okurum, takip ettiğim bir şairdir...

 

Benim nazarımda o en az bir Necip Fazıl kalitesinde sağlam bir şairdir... Araştırın ve okuyun derim ...

 

Hem zamanınız boşa gitmez buna inanın ... Özellikle ''Esma'ül Hüsna'' Allahın isimlerinden oluşan bir şiiri vardır, Her şaire böyle bir şiir yazmak hiç ama hiç nasip olmaz, Allah her kelimesinden razı olsun...

 

Sözü Üstadın bir şiiri ile sonlandırıyorum ...

 

Hem şükür bilmeyen kulsun,

Hem diyorsun küpüm dolsun.

Sen, Allah’tan râzı ol ki;

Allah senden râzı olsun.

 

Cengiz Numanoğlu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cengiz Numanoğlu Üstad'ın beyitleri ...

 

Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette.

İster dünyada pişer, isterse âhirette...

 

Allah'tan korkana, ölüm yâr gelir;

Ölümden korkana, dünya dâr gelir.

 

Yâr olmaz servetinin, sana bir tek kuruşu;

Secde yoksa, bekleme, kabirde kurtuluşu.

 

İnsan doğmak, insana ilâhi bir ihsandır;

İnsan doğan kaç kişi, ölürken de insandır?

 

İlle de bir tokat mı, yemelisin ensene?

Ölüm sana gelmeden, sen kendine gelsene.

 

İnsanca yaşamanın “düşünmektir” kıstası,

Kabristana yakışır, içi boş kafatası.

 

 

Dostu da düşmanı da, insanın kendisidir;

Ya nefsinin kölesi, ya da efendisidir..

 

Mal, mülk, para tutkusu, nefsine gelse de hoş;

Unutma ki ey insan! Tabutların içi boş

 

Ya Allah'a baş eğer, hiç kimseye eğmezsin;

Ya herkese baş eğer, hiç bir şeye değmezsin.

 

Ne bir savcı kalırdı, ne bir yargıç ne yasa;

Şu insanoğlu önce, kendini yargılasa..

 

Zekâtla arınmamış, servetin cümlesi kor;

Zenginliğe sabretmek, fakirlikten daha zor.

 

Bitmez bu kan, bu hüsran, görünüyor açıkça;

Dünya müslümanları, müslüman olmadıkça

 

Ey insan ! Yalnızlıktan şikâyet etme sakın;

Öyle bir Dost'un var ki; şah damarından yakın.

 

Hem nefsine kul olmuş, nefsini etmiş ilâh,

Hem ister utanmadan, bir de Allah'tan felâh

 

Vesveseler kalbinde, imânı söndürmesin;

Sen ölümü öldür ki; o seni öldürmesin.

 

Sende yoksa tefekkür, cehline akıl n'etsin?

Ne korkarsın ölümden? Sen ki zaten cesetsin!

 

Tefekkürsüz bir toplum, başıboş kafiledir,

Tevekkül doğurmayan, tefekkür nâfiledir.

 

İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar,

Neye nasıl bakarsan, o sana öyle bakar.

 

Her selâmet kapısı, bir selâmla açılır,

Bir selâmla, en büyük belâlardan kaçılır.

 

Hamâsî nutuklardan, idrâkini sakındır;

Çünkü en büyük yalan, gerçeğe en yakındır.

 

Bu câziben, ölümle sona ersin dilemem;

Mahşerde bir kuaför, bulur musun..Bilemem!

 

Kur’ân eczanesinde, her derde devâ vardır;

Son kullanma tarihi: Kıyâmete kadardır…

 

Cengiz Numanoğlu ...

 

 

http://www.cengiz-numanoglu.com/ButunBeyitler.html buradan Üstadın kendi sitesine bakabilirsiniz... Hepinize faydası olacaktır arkadaşlar... Hayırlı geceler olsun ... Selam ve Dua ile ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cengiz Numanoğlu ismi ile yakın zamanda tanıştım. Gayet güzel şiirleri var. Şairin ismi ne olursa olsun, beyit türü yazılan şiirler, genelde birbirine benzer. Elbetteki sorun, bu tür şiirleri alıp, kendi zevkine göre şairlendiren kişilerdedir. Böylesi değerli ve İslâm'a da hizmet eden bir şair abimizi, sitemizde görmek bize onur verdi. Safalar getirdiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...