Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

Siyaset, Başörtülü öğrencilerin Eğitim özgürlüğüne çözüm Ararken...

Recommended Posts

Siyaset dünyasının başörtüsü meselesini çözmek üzere seferber olduğu son dönemde 28 Şubat sürecini andıran provokasyon girişimleri baş gösterdi.

 

'Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü ve yakın çevresi, İstanbul'un selatin camileri dururken, Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenleyecekleri sohbet toplantısına vatandaşları içeriği dikkat çeken bir mesajla çağırdı

pefrl53h.jpg

Başörtüsü meselesinin çözümünde son düzlüğe giren olumlu girişimlerin önünü tıkama amacı taşıyan olaylardan ilki Cumhuriyet Halk Partisi'nin çözümsüzlüğün devamı için 'ilköğretim ve liseler ne olacak' sorusuyla işaret ettiği biçimde gelişti .Adana ve Mersin'de belli bir gruba mensup olduğu ortaya çıkan velilerin çocuklarını başörtülü olarak ilköğretim okuluna sokmakta ısrar etmesi basında manşetlere taşındı. Ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın siyasi partileri kapatmayla tehdit eden konuşması geldi.

 

ÇÖZÜMSÜZLÜĞE HİZMET

 

Şimdi de Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ve taraftarlarının önümüzdeki pazar günü Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenleyecekleri sohbet toplantısı gündemde. Cübbeli Hoca ve yakınındaki isimlerin, bu sohbet toplantısı için cemaat taraftarlarına dikkat çeken bir mesaj gönderdiği öğrenildi. Başörtüsü meselesinin tartışıldığı son dönemin hassasiyeti göz önüne alındığında çözüm karşıtı kitlenin 'irtica yükseliyor' argümanını güçlendirecek mesajda cemaat üyelerine 'cüppesiz, sarıksız ve çarşafsız gelmeyin' çağrısı yapıldığı belirtildi.

 

29 EKİM'DE İNÖNÜ YA DA OLİMPİYAT'I İSTEDİLER

 

Cübbeli Ahmet Hoca ve taraftarlarının sohbet toplantıları için camiler yerine son dönemde spor salonlarını kullanmaya başlaması da dikkat çekti. Cübbeli Hoca ve taraftarlarının Sinan Erdem Spor Salonu'ndan önce İnönü veya Olimpiyat Stadyumu'nda sohbet toplantısı yapmak için izin istedikleri fakat ret cevabı aldıkları öğrenildi. Cübbeli Hoca ve taraftarlarının İnönü veya Olimpiyat Stadı'ndaki buluşmanın tarihi olarak 29 Ekim'i seçmeleri ise dikkat çekti. Yüz bin kişiyi 'sarığınızla ve çarşafınızla gelin' mesajları göndererek bu stadyumlardan birine toplamak isteyen Cübbeli Hoca ve yakınındaki isimler, önümüzdeki pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda toplantı yapmak için izin alabildi.

 

Saygın alimlerin adı kullanılıyor

 

Başörtüsü meselesinde olumlu girişimleri provoke edebilecek nitelikteki mesajlarla duyurusu yapılan toplantıya katılımı artırmak için Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'yi plaket verme bahanesiyle davet ettikleri öğrenildi. Aralarında Yusuf El Kardavi, Kays El Mubarek ve Eş Şeyh Abdullah Bin Beyyeh'in de bulunduğu 130 ülkeden alanında uzman ünlü İslam aliminin katılacağı toplantıda, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin güvenliğini ise özel olarak tutulan 500 görevli sağlayacak. Ustaosmanoğlu çevresinin, bu programdan rahatsız olduğu öğrenildi.

 

 

YENİ ŞAFAK

http://www.habervakti.com/?page=news_details&id=35948

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu asparagas haberin ardından kendileri basın toplantısında hakkında yazılanların asılsız olduğunu haberin iftiradan ibaret olduğunu, düzenlenecek olan toplantının iptal edileceğini ve ilgili yayın organlarına dava açacağını ifade ettiler.

Dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bu asparagas haberin ardından kendileri basın toplantısında hakkında yazılanların asılsız olduğunu haberin iftiradan ibaret olduğunu, düzenlenecek olan toplantının iptal edileceğini ve ilgili yayın organlarına dava açacağını ifade ettiler.

Dua ile...

 

haberi asparagas kılan haberi, kaynağıyla birlikte verinde (eğer öyle ise) yönetici arkadaşlar konuyu paylaşıma kapatsınlar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trende yolculuğum esnasında -kisvesi malum olunur- bir bayan geldi önümdeki koltuğa oturuverdi. Gazetesini açtı, başladı okumaya.Gazetede sürmanşet, resimdeki fesi-takkeyi hafiften görünce biraz dikkat kesildim, koltuğun üstünden başımı aşırıverdim bayanın gazetesinden nasiplendim. Bir de ne göreyim Cübbeli Hocam! Ee ne yazıyor? Koskoca harflerle PROVOKASYON! Dumur oldum. Başımı sağa çeviriyorum olmuyor, sola çeviriyorum olmuyor; içimden hadi çabuk oku diyorum. Neyse efendim bayan okudu gazeteyi ikiye katladı, yanına iliştiriverdi. Hemen koltuk üstünden abandım; ''Efendim bitirdi iseniz ben de okuyabilir miyim?'' Ve nur yüzlü ablamız bizi kırmadı sağolsunlar uzattılar, elinden kapıverdim.

 

Yazıyı adeta yutarcasına okudum. Okudukça mahvoluyorum, ama yok böyle başarılı bir haber örneği görmüş değilim! O an Yeni Şafak'a ateşler püskürdüm. Ya bu nasıl mantık, nasıl çarpıtma! Yok Mahmut Efendi Hazretlerinin adı kullanılıyormuş, kendilerine plaket vermek bahaneymiş, davetli islam alimleri adlarının kullanılmasından rahatsızlarmış! Kardeşim sen nasıl bir zihniyetsin ya!? Bu bizzat islam alimlerinin Efendi Hazretleri'ne insanlığa hizmet ödülünün takdimi için organize edilen bir program! Bu günler öncesinden belliydi. Yok 29 Ekimi de seçmeleri manidarmış! Evet kardeşim garezimiz var, Türkiye'nin dört bir yanında abidik törenler düzenlenirken bir dünya kutbu olan alime yaptığı hizmeti nokta kadar dahi karşılamayacak olan bir plaket vererek onlara kafa tutacağız! Var mı?!(Şahsi garezimdir.)

 

Şunu da dile getireyim, Cübbeli Ahmed Hocam'ın provokasyonla falan işi olmaz! Ve o Mahmud Efendi Hazretleri'nden müsade almadan adım dahi atmaz!

 

İnternetten elde ettiğim haberin nasıl yalanlarla dolu olduğunu gözler adına sermek adına metni buraya iktibas ediyorum. Buyrun efendim okuyun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cübbeli Ahmet Hoca, Yeni Şafak'ın manşeti için ne dedi?

 

"Cüppeli Ahmet'ten Provokasyon Hazırlığı" başlıklı haberle ilgili, Marifet Derneği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yeni Şafak gazetesinde bugün manşetten yayınlanan "Cüppeli Ahmet'ten Provokasyon Hazırlığı" başlıklı haberle ilgili, Marifet Derneği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

 

Açıklamada Yenişafak gazetesinin haberi yalanlandı. Haberde yer alan iddiaların talihsiz olduğu belirtildi.

 

Basın açıklaması şu şekilde:

 

Yeni Şafak gazetesinin provokatif haberinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek "ödül törenine katılacak vatandaşlara sarıksız, cüppesiz, çarşafsız gelmeyin mesajı" gönderildiği iddia ediliyor. Vatandaşlara mesaj gönderme durumu yoktur. Bu iddia tamamen yalandır. Ödül törenine katılacak insanların kıyafet tercihlerine müdahale etmek söz konusu değildir.

 

Haberde "Cüppeli Hoca ve taraftarlarının İnönü veya Olimpiyat stadındaki buluşmanın tarihi olarak 29 Ekim'i seçmeleri ise dikkat çekti" deniliyor. Organizasyon yapılırken hiçbir şekilde 29 Ekim tarihi üzerinde konuşulmadı ve bu tarihle alakalı da hiçbir müracaat yapılmadı.

 

Yine haberde "Cüppeli Ahmet Hoca ve taraftarlarının camiler yerine spor salonlarını kullanmaya başlaması da dikkat çekti" deniliyor. Bu bir cami programı değildir, bir ödül törenidir. Onun için spor salonu tercih edilmiştir. Böyle bir organizasyonun camilerde yapılma imkânı da yoktur.

 

Yenişafak gazetesi "başörtüsü yasağının kalkmasıyla ilgili sürecin tartışıldığı hassas bir dönemde Cüppeli Ahmet Hoca'nın Sinan Erdem'de düzenlenecek ödül töreniyle provokasyona yol açacak eylemler içerisinde olduğunu" iddia ediyor. Oysaki olası bir yanlış anlamanın önüne geçmek için WOW otelde düzenlenecek ve iki gün sürecek sempozyum ile Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek ödül törenlerinin basına kapalı olduğu bütün basın yayın kuruluşlarına ilan edilmiştir.

 

Olası bir yanlış anlamanın önüne geçilmesi için toplantıların içeriğiyle ilgili bütün detayların yer aldığı ilan Bugün, Star, Taraf ve Yeni Akit gazetesinde yayınlanmıştır. Yenişafak gazetesi ise bu ilanı yayınlamaktan kaçınmıştır. Bu da Yenişafak gazetesinin en baştan bu olaya önyargıyla yaklaştığını göstermekte ve birileri tarafından yönlendirildiğini izlenimini vermektedir.

 

Ödül töreni için hava şartları düşünülerek Sinan Erdem kapalı spor salonu tercih edilmiştir.

 

Programları organize eden Marifet Derneğidir. Cüppeli Ahmet Hoca sadece konuşmacı olarak katılacaktır. Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiye ödülü verecek olan da AL MAHAD-UL-AALi AL-iSLAMi Üniversitesi'dir.

 

Bu toplantı bir kapalı alan toplantısı mahiyetinde olduğundan herhangibir izin veya bildirime gerek olmadığı halde Derneğimiz hem İstanbul Valiliğinden hem de İstanbul emniyetinden izinler alınarak, toplantının güvenliğinin sağlanması noktasında da emniyete müracaat edilmiştir.

 

Haberde "Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye plaket verme bahanesiyle davet ettikleri öğrenildi" iddiası yer alıyor. Bu sempozyum tüm İslam ülkelerinden katılan İslam alimlerinin katıldığı uluslararası ilmi bir çalışmadır. Ödül organizasyonu, Duyubendi Ulemasının önderliğinde 300 alimin katılımıyla Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiye şimdiye kadar yapmış olduğu büyük irşat çalışmalarından dolayı İslam'a üstün hizmet ödül vermek istediklerinin tarafımıza iletilmesi şeklindedir.

 

Haberde geçen "Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin güvenliğini ise özel olarak tutulan 500 görevli sağlayacak" konusu da asılsız olup Sinan Erdem Spor Salonunda yapılacak organizasyonun tedbir amaçlı 400 personel için güvenlik şirketiyle anlaşılmıştır.

 

"Ustaosmanoğlu çevresinin, bu programdan rahatsız olduğu öğrenildi" şeklindeki iddia tamamen gerçek dışıdır. Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendinin kabulü ve rızasıyla katılacağı bu ödül töreninden çevresinin rahatsız olduğunu iddia etmek ise yalan ve iftiradır.

 

Muhafazakâr bilinen Y.Ş Gazetesi, dünyaca ünlü İslam âlimlerinin kişiliklerine hakaret eder mahiyette "saygın âlimlerin adı kullanılıyor" demiştir. Milyonlarca müslümanın saygısını kazanmış bu kadar büyük âlimin "kandırılarak" isimlerinin kullanılmasına müsaade ettiğinin haberleştirilmesi en hafif tabiriyle "ayıp"tır. Bu iftira ve yalanı manşet yapmaktan çekinmeyen Yeni Şafak'ın bu haberle neyi amaçladığı ve kimden beslendiği Müslümanların kafasında soru işareti oluşturmaya devam edecektir.

 

Manşetinden son cümlesine kadar yalan, iftira ve tahkirle dolu bir haberi Yeni Şafak Gazetesinin böyle bir dönemde yapmış olmasını da ayrıca manidar buluyoruz.

22.10.10 17:27

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kısadan yazıp çıkayım...

 

Vatikan'ın Türkiye ayağı çukura girdi inşaallah...

 

İsmi kullanılan alimler Cuma namazında yanımda saf tutuyorlardı.

 

Diyalog artık monolog olmaktan başka bir şeye çıkış bulamaz. Vatikan konuşur; diyalog cemaati dinler. Ve bu monologan öteye geçmez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakikaten yeni senaryolar olabilir. Yani normal şartlarda başörtüsü adımalrı olsa sorun olmazdı da tam üniversiteli başörtülülerin yıllardır beklediği adım atılacakken bu tür adımlar ortaya çıktı... İnşallah üniv. öncelikle halledilir de gerçek demokrasi boy gösteir!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim asıl dikkatimi çeken husus manşeti olmuştur. Cübbe kelimesini cüppe diye bile bile kullanmıştır. Sözcüğün Tdk sözlükteki anlamına baktım. Sanki bile bile üstüne basa basa, biraz küçük düşürmek için kullanılmış bir kelimeye benziyor gibi geldi. Tabiki doğrusu Allah bilir.

 

cübbe: a. Hukukçuların, üniversite öğretim üyelerinin, din adamlarının, mezuniyet törenlerinde öğrencilerin elbise üstüne giydikleri uzun, yanları geniş, düğmesiz giysi

cüppe: Kadınların sokak arasında giydikleri eteklik

 

Mahmut Efendi Hazretlerinin açıklamasından sonra biz ne desek boştur. Allah bildiği gibi yapsın demekten başka birşey demeye dilimiz varmıyor.

 

Selam ve Sevgilerle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...