Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
muazsel

Sadece İttihad-I İslam

Recommended Posts

Kan ile kalp bir olur mu ?

Bugünlerde gördüğüm ; kanla imanı bir tutma yahut kanı imanımıza denk tutma… Demek istediğim ; Türklük = İslam olmayabilir keza Mimar Sinan’ın kafatasını çalan onlar kandaşlar değil miydi ? Keza 600 yıllık birikimi bitirene yardım edenler kandaşlar değil miydi ?

Birlik gelecek ama bu Türk İslam değil , bu İslam Birliği olacak… Enver Paşa gibilerin hayali hala günümüzde yaşıyor ne yazık ki… Yavuz Sultan Selim ırkçılık yapan vezirinin öldürülmesini emretmişti hatta olay şu ki bizlere göre ırkçılık bile sayılmayabilir...

Yavuz Sultan Selim Mısır’ı fethettikten sonra halife olarak Memlüklerde halifelik yapan kişinin kalmasını belirtince veziri “Bir memlük mü halife kalacak” der demez Yavuz Sultan Selim “ Sen ırkçılık fitnesini başlattın” diyerek öldürülmesini emreder…

Osmanlı’nın yükselişini bize kan üstünlüğü olarak öğrettiler gerilemesini ve sonunu düşman…Osmanlı’nın sonunu dahi yakalayamadık ya o da ayrı bir konu… Şu zamanın fitnelerinin gelişim dönemi belki bir benzeri Sultan 2.Abdülhamid döneminde görülür Osmanlı’yı parçalamak “ellerindeki Kitabı almak gerek” diyenler o Kitab ve O Kitab Mucizesine sahip Nebi’ye aykırı şeyleri bizlere ne yazık ki öğretmişlerdir. Kan birliğini düşünmek bize oynanmış olan bu oyunu görememeye devam etmek demektir. Padişahların müezzini tabirini kullandığım Sultan 2.Abdülhamid şöyle der o dönem için : “Maalesef İngilizler zararlı propagandalariyle imparatorluğumuzun bir çok yerinde 'millet, ırk' fikrinin tohumunu ekmeye muvaffak olmuşlardır. Arabistan ile Arnavutluk baş kaldırmışlardır. Suriye'de ise bu hususta hazırlıklar vardır.”

Padişahlar İttihad-ı İslam için adım attılar her zaman , İttihad-ı Türk İslam değil… Veda Hutbesi Padişahlarımıza ışık olduğu gibi bizlere ışık olmalı Kainatın Efendisi(sav) nasıl yol izleyeceğimizi bizlere söylemiştir. İslam Birliği yakındır.Abdülhamid Han :

"Henüz zamanı gelmiş değil ama, bir gün bütün mü'minler birden kalkınacaklar ve tek bir insan gibi hareket ederek gâvurun boyunduruğunu kıracaklardır."

ALLAH’a hamd olsun bizi İslam’la şereflendirdiği için…

 

6 Temmuz 2010

 

muazsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...