Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
muazsel

"lazımlık"lar İlla Ki Olacak

Recommended Posts

Hayatımızda zıtlıklarla yaşarız.Biz hangi yöndeysek tersinir yönde olan birileri vardır olacaktır da...

Canlılar alemini düşünecek olursak her bir canlının bir tehdidi vardır hatta canlının kendisi başka bir canlıya da tehdittir.Öyle ki canlıya olan tehditte veya kendisinde sayısal olarak değişim olsa canlıda da değişim olacaktır.Bu değişim bulunduğu bölgeyi de olumsuz etkileyecektir.

Atmosfer, Güneş ışığını kırmaktadır atmosferin kırıcılık etkisi fazla olsa Güneş ışığından fazla yararlanamazdık veya atmosferin kırıcılığı az olsa Güneş ışığından zarar görürdük.Güneş ışığı varsa atmosfer de olmak zorundadır.

Sayıları düşündüğümüzde her bir sayının gölgesi bulunmaktadır.Pozitif sayıların gölgesi negatif , negatif sayıların gölgesi pozitiftir. + 2 varsa - 2 de vardır i sayısı varsa -i sayısı da olacaktır.

İnsan hayatında da bu düzen geçerlidir hem sınırlı dünya hayatında hem sınırsız ahiret hayatında...Aklımıza "Ahiret hayatında nasıl oluyor" sorusu gelebilir.Cennettekilerin zıttı cehennemdekilerdir.Burada sayısal ifadeyi de iyi anlamak gerekmektedir.Karşı tarafın olması bize eşit olmasını gerektirmez.Nasıl ki bir kurt, koyun sürüsü için tehditse nasıl ki Güneş ışığının gücü atmosferin kırıcılığından üstünse...Önemli olan karşı tarafın varlığını kabullenmektir.İşte insan da karşısında başka bir insanın varlığını kabul etmelidir.Çünkü karşı tarafa ister istemez muhtacızdır.Karşı taraf "lazımlık"tır.Üstad Necip Fazıl'ın "Ey Düşmanım, Sen Benim Hızımsın, Gündüz Geceye Muhtaç, Bana da Sen Lazımsın" sözü demek istediğimizi açıklamaktadır.

"Lazımlık"ları kabul etmede abartı olmamalıdır.Yalan söylüyor ve yanlış durumlarda bulunuyorsa "O benim lazımlığım susayım" dememek gerekir.Çünkü "lazımlık" olan sana işini -o farkında olmasa da- yaptırmak istiyor.O yalan söylediği takdirde sen gerçeği duyurmalısın.Ondan daha fazla çalışmalısın çünkü eşit miktarda ses verir ve etki yaparsanız "sıfır"da eşitlenirsiniz ki boş insanlar çoğalıverir...Yönü belli olmayan insan ise negatif insanlardan daha tehlikelidir.Hariciler bu duruma en güzel örnektir.

Gevşeme karşı taraf her zaman olacak üzülme gerçeği kabul edecek olanlar artacak...Çünkü yalancılar negatiftir ve negatifler de büyümek ister onların büyümesi "sıfır"a yaklaşıp ordan da pozitif yönde ilerlemek olacaktır.Sen zaten davanla olumlu yöndesin...Yeter ki onların yanlışlarını düzeltecek kadar olumlu ol...

 

25 Kasım

muazsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lazımlıklar bir felçli hasta için gerekli materyaldir. Ağızınıza almanız, telaffuz etmeniz fevkalade normaldir.

Ancak bir fonksiyonu işlevi olan dolayısı ile lazım olan, maddenin zıttı, lazım olmayan siz değilsiniz. Zıtlıklar aynı kategori içerisinde anlam kazanır. Işığın zıttı ışıksızlık, yobazlığın zıttı aydınlık gibi. Dolayısı ile yeşilin zıttı siyah veya beyaz demek yanlış olur. Ancak sİYAH KAPATICI RENK OLDUĞU İÇİN DİĞER RENKLERİ KAPATTIĞI MÜNASEBETİ ZITLARI OLABİLİR.kAPATILMASI DA AÇILMASI DA LAZIMDIR. LAZIMLIK DA LAZIMDIR.lazımlığın zıttı lazımsızlık değil lazımlık hiç değildir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bunu ben almıyorum "Ey Düşmanım, Sen Benim Hızımsın, Gündüz Geceye Muhtaç, Bana da Sen Lazımsın" Üstad Necip Fazıl alıyor ayrıca 3 boyutlu olarak yaşadığımız kainatta hayatın düzeni...siz tek boyutlu beyninizle tek boyutlu düşünüyorsunuz çüşşşşş :D ben avi shema duası nasıldı söylesene :D bize düşen aziz borç asırlık zamanlardan tarihi temizlemek sahte kahramanlardan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...