Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Yumurta

Recommended Posts

kimin eli kimin cebinde belli olmayan ülkem

Yine gebesin kıyamete,yine gebe ülkem mateme.

Sapipsiz çocukların sahibi oldu it kopuk!

Gençler yine revançta ellerinde nimetle.

 

Yumurta oldu ziyan, it kopuğun elinde,

Benimse soframın en baş köşesinde.

Siz atadurun vatan uğruna söz söyleyenlere,

İçinden çıkan civciv elbet soracak sizede günün birinde.

 

Civcivi bilmem yine de,

Bilirim kimler neyin peşinde...

Konuşan diller susmaz

Atılan bir nimetle..

 

Bunca yıldır kim susturmuş adaletin sesini?

Ki sustursunlar ellerinde ki nimetle

"Olmaz" desek de ne çare;

İt kopuk gösterdi yine gövde...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değerli kardeşim, yıllardır atama bekleyip evine bir ekmek götüremeyen, babasının emekli maaşı ile geçinen insanların haklı protestosunu ses duyurma çabasını, sınavlarda yapılan haksızlıkları belli insanlara soru cevaplarını verip tam puan geçirten hakedeni bırakanları, hile yapanları görmezlikten gelip, o insanlara it kopuk der, zulüm yapanlara ortak olursanız, yalancılardan zalimlerden dilsiz şeytanlardan olursunuz. başını kuma gömüp yok öyle herkes mutlu diyen merhametsizlerden olur günaha girersiniz.

Kol kırılır, yen içeri kalır der; örtbas edersEniz, sınav öncesi, anahtarını, cüzdanını, toprağı eşeleyip gömeni,görmezden gelir sistem aynı devam etsin der, benim düşünceme göre dinci iktidar her yaptığı doğru haklı der,adalet hak diye haksızlığı savunursanız, çok günah olmazmı bu değerli kardeşim?. Vicdanınız rahatmı? it kopuk bunlar diye geçiştirirken.İnşallah inandığınız değer alnınızı kara çıkarmaz değerli kardeşim. Saygılarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Değerli kardeşim, yıllardır atama bekleyip evine bir ekmek götüremeyen, babasının emekli maaşı ile geçinen insanların haklı protestosunu ses duyurma çabasını, sınavlarda yapılan haksızlıkları belli insanlara soru cevaplarını verip tam puan geçirten hakedeni bırakanları, hile yapanları görmezlikten gelip, o insanlara it kopuk der, zulüm yapanlara ortak olursanız, yalancılardan zalimlerden dilsiz şeytanlardan olursunuz. başını kuma gömüp yok öyle herkes mutlu diyen merhametsizlerden olur günaha girersiniz.

Kol kırılır, yen içeri kalır der; örtbas edersEniz, sınav öncesi, anahtarını, cüzdanını, toprağı eşeleyip gömeni,görmezden gelir sistem aynı devam etsin der, benim düşünceme göre dinci iktidar her yaptığı doğru haklı der,adalet hak diye haksızlığı savunursanız, çok günah olmazmı bu değerli kardeşim?. Vicdanınız rahatmı? it kopuk bunlar diye geçiştirirken.İnşallah inandığınız değer alnınızı kara çıkarmaz değerli kardeşim. Saygılarımla"

 

 

Kardeş olmak için değerli olmaya gerek yoktur diye giriş yapalım,elbette ki kardeşiz.

Yıllardır atama bekleyipte evlerine ekmek götüremeyen, babasının emekli maaşına talip olup o şekilde geçinen insanlar zaten atansalar da yaptıkları meslekte dahi en ufak bir sektede, yine baba maaşına göz dikeceklerine emin olmamak için bir haklılık payı gösteriniz bana."Atamam olmadı oturup baba eline bakayım" deyip başka bir iş icraatına grmeyen elemenlar bence ne o meslekte sabit kalsınlar, ne de baklesinler.Zaten baştan kaybetmişlerdir bu zihniyetle.

Sizce burada ki bu insanların haklı protestosu, ses duyurma çabası diye ifadelendirdiğiniz "üzüm yemek değil maksat bağcıyı dövmek" değildir de nedir!?

Devleti savunacak değilim ,son sınav kaosundan sonra araştırmalar da neticeye gidilecek yol için yapılan bir takım önlemleri ki "uyarmış oldukları halde" kendini sınav öncesi "anahtarını,cüzdanını toprağı eşeleyip gömen insaları mağdur olarak görmek gelmiyor içimden.

Kimseye dincidir hakldır diye fikrimi layık görmüyorum, nice dinciler vardır ki cehennemin kör dibinde kendilerine yer etmiş olmasınlar.

Vicdan diye algıladığınız sizde nedir bilmiyorum, fakat şu ekranlar da yazarlara dahi ağız açtırmayarak kullanılmaya baş eğmiş gençleri,ülkeyi selametten selametsizliğe götürme çabalarını, gençlik cesareti ile görmeyen ve kendilerini zay edenleri, siz haklı görüyorsanız, sizinde eminim vicdanınız rahattır.

Saygılar bizden

Share this post


Link to post
Share on other sites

yumurta atanların kolektif tavaları örgütünün parmağı var olayda. araştırıyorum mevzuyu. içiniz rahat olsun. hepsinin karbonhidratını alacağım meraka mahal yok.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...