Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
A.Rahman

Moskof Ajanları, Cihadı Engellemek Için Kazakistan'da

Recommended Posts

Son zamanlarda gerek rus basınından gerekse Türkistan basınında açıkça dile getirilen İslamî dirilişten büyük derecede endişe duyan ruslar, Başkurdistan, Tataristan, İdil-Ural bölgelerinden sonra yeni bir cihad cephesi ile karşılaşmamak için Kazakistan'a yöneldi.Kafkasya emiri Dukko Umar en son yaptığı açıklamada rus işgalindeki tüm Müslümanların savaşa kendi bölgelerinde katılmasını istiyordu.Türkistan, İdil-Ural, Kafkasya, Kırım karışıyor.Arab ihtilalleri hakkında yazı yazan Mehmet Şevket Eygi olayların yakın zamanda Türk dünyasında da başlayacağını belirtiyordu.Bu behadetti.Fakat medya, münevverler, stratejistler hala bu konu hakkında doygun açıklamalar, makaleler ortaya koyabilmiş değil.Oysa önümüzde 2009 senesine ait bir halk ihtilali (kırgızistan), bir de halk intifadası-katliamı var(doğu Türkistan).

 

Üstad'ın dediği gibi; "Bundan sonra ihtilâller kıt'alar çapında olacak."

 

 

Kazakistan ana akım medyasına göre, yerel diktatör Nazarbayev'in siyasi polisi- sözde "Ulusal Güvenlik Komitesi (KNB)" Rus terörist grubu "Federal Güvenlik Servisi (FSB)" ile Kazakistan'da Müslümanlara karşı ortak bir operasyona hazırlanıyor.

 

 

 

Moskova ve Astana'dan cezalandırıcı gruplar Kazakistan'ın batısındaki Mücahid üslerini "bulup yok etme niyetinde" olduklarını duyurdular. Bu haber Rusya'da ki KGB ana akım medyasına atıfta bulunarak Nazarbayev'in TV kanalı KTK de 3 Mart günü duyuruldu.

 

 

 

"Bilgi kaynaklarına" dayanarak TV kanalı KNB ve FSB nin çoktan özel silahlı bir birim oluşturmaya başladıklarını bildirdi.

 

 

 

Müslümanlara karşı askeri cezalandırma hareketinin aktif bir safhası, Rus basınına göre yakında başlayacak: Mart ya da Nisan ayında.

 

 

 

Rus gazetesi "Versiya (Versiyon)" KGB'ye dayanarak Kafkasyalı Mücahidlerin Kazakistan'ın batısında sadece Müslümanların dayanışması işine katılmakla kalmayıp, Mücahidlerin eğitimleri için Mangistau bölgesinde geniş bir şebeke oluşturduklarını da iddia ediyor.

 

 

 

Bu arada, yerel haber kaynakları tarafından bildirildiğine göre, Müslümanlara karşı cezalandırıcı askeri operasyon hazırlıkları Kazakistan halkı arasında özellikle yerli Kazaklar arasında İslam'ın yeniden canlanmasıyla bağlantılı olarak Astana'da yönetimdeki diktatör rejimin duyduğu aşırı endişe ve korkunun bir tezahürüdür.

 

 

 

Kavkaz Center

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...