Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengectik

Televizyon

Recommended Posts

Televizyon neye yarar.

 

Evvela bağımlılık yaparak vakit geçirme sorununu ortadan kaldırır.Evinizde televizyon varsa kalan günlerinizin nasıl geçtiğini anlayamazsınız.

 

İkinci bir faydası da, sizi boş işlerle meşgul edip mühim meseleler üzerinde düşünüp sitrese girmenize engel olmasıdır.Bilindiği üzere televizyon beynin çalışmasını yavaşlatır.Yani sizi düşünmekten kurtarır.

 

Bir diğer mühim faydası da şudur.Kız erkek ilişkilerini, kankalıklarını, dekolte giyen kadınları gözünüzde normalleştirerek dininize tecavüz edilmesinden duyduğunuz rahatsızlığı ortadan kaldırır.Yani dininize yapılan hakaretlerin farkına bile varamazsınız.Farkına varsanız bile artık alıştığınızdan ciddi bir tepki veremezsiniz.Ancak iki küfür sallar diğer bir kanala geçip biraz da orada dininize nasıl hakaret edildiğini seyredersiniz.

 

Dahası var. Evladınızı kız erkek ilişkilerine alıştırıp hatta özendirip, çağdaş bir birey olarak yetişmesini sağlar.o da bu sayede hiçbir rahatsızlık duymadan bir sevgili bulur.sonra sanki kalmış gibi namusunun peşine düşer. 20-25 yaşında bir kız kavgasında telef (pardon) şehit olur.Bunun neresi fayda demeyin.Bir medya kuruluşu bunu haber yapar, evladınızı aşk şehidi ilan eder ve şehit babası olarak sizi televizyonda konuşturur.Kısayoldan meşhur olursunuz.

 

Bitti mi hayır.Dinin tartışıldığı, çağa göre yorumlanıp, yuvarlandığı programlar yayımlayarak onların itikadını sarsar. Kısa süre sonra dinlerinden eder ve bu sayede irticadan hapse girmelerine engel olur.

 

Kısaca sizin, çocuklarınızın ve gelecek nesillerin, gittikçe dinsizleşen günümüz dünyasına ayak uydurmanızı sağlar.

 

Ve slogan:

"Çağdaşlaşabilmek için, Televizyon izleyin."

(serdengecti)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

eline sağlık kardeş, güzel tespitlerde bulunmuşsun.özellikle de izleye izleye olayların normal karşılanması tespitin çok yerinde olmuş. televizyon yaşantımızın bir parçası, öyle yaşamasak da onu izleyerek öyle veya böyle o yaşantıyı kabullenmiş olmaktayız. Ve Allah Rasulu sav in şu hadisi geliyor aklıma, "nasıl yaşarsanız öyle inanırsınız". Olay bundan ibaret...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...