Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
serdengectik

Şapkayla Gelen Felaket

Recommended Posts

Batıda teknolojik gelişmeler, yeni keşiflerin iyice arttığı bir sırada bir yahudinin oyunuyla bilim ve teknoloji ALLAH'a baş kaldırmanın sembolü haline geldi.Öyle ki ALLAH'a inanmamak bilim adamı olmak için önşart olarak görülüyordu.Çoğu kişiye göre teknolojik gelişmelerin kaynağı insanların Allah'ı reddetmesiydi, batılılar Allah'ı reddettikleri için bütün o teknolojik gelişmeleri elde etmişlerdi.

 

İşte bu sırada insanlar Allah ile bilim arasında tercih yapmaya zorlandı.Ve bilimin tarafını seçenler bunu ilan edebilmek için bir sembol bulmaya çalıştılar.Ve şapkayı buldular.Bu alet gözlerinin üst tarafını kapattığından yukarıya bakamıyorlardı.Yani herşeye karşıdan veya yukarıdan bakıyorlardı.Bu kendilerinden üstün bir gücün varlığına inanmadıklarını anlatmanın en uygun yoluydu.Zira insan ancak kendisinden üstün birşeye bakarken kafasını kaldırma ihtiyacı duyardı.Onun için insanlar dua ederken yukarıya bakıyorlardı.Dua ederken acizliğini küçüklüğünü itiraf için yukarı bakılması sebebiyle yukarı bakmak acizliği kabul ettiğini ilan ediyordu insanların.İşte onun için Allah inancına karşı bilimi seçenler şapka takıyor ,yukarı bakmayarak Allah'a meydan okuyorlardı.

 

Zamanla bu sembol dünya geneline yayıldı.Allah'ı reddedenler bunu ilan için şapkayı benimserken ALLAH'a inananlar ona nefretle bakıyordu.Şapka küfrün sembolüydü.Öyle ki çocuklar kimlerin kafir olduğunu sorunca "şapka takanlar" şeklinde cevap alıyorlardı.

 

İşte böyle bir dönemde bir dikktatör ortaya çıkıp bir yasa çıkarttı.Bu ülkedeki herkese şapka takma zorunluluğu getirdi.Bu hareketi çok büyük tepkilere sebep oldu.Öyle ya bir müslümana şapka tak demek dininden dön demekle aynı manaya geliyordu.Üstelik bu herif tavsiye şeklinde söylemiyor, milleti şapka takmaya zorluyordu.Bu hareket kabul edilemezdi.Ülke genelinde protestolar başlatıldı.Hep bir ağızdan "biz şapka takmayız" dedi müslümanlar.Müslümanları şapka takmaya zorlayan bu diktatörün protestolarla vazgeçirilemeyeceği baştan belliydi.Lakin bu herif bu kanunu çıkartmadan önce protesto ve grev hakkı diye bir kanun çıkartmıştı.Demişti ki "şikayetiniz varsa protesto yapın, böylece tepkinizi belli edin".Bunun tepkileri kontrol edebilmek için hazırlanmış bir tuzak olduğunu kim nereden bilecekti.Ve ardından beklenen oldu.İstiklal harbi sırasında İslam adına harp kaçaklarını cezalandırmak için kurulan istiklal mahkemeleri şimdi müslümanları katletmek için kuruluyordu.

 

Millet şaşkın şaşkın bakarken olan oldu.Kim "şapka takmam" dediyse kendini sehpada buldu.Yüzlerce kişinin boynuna ip sarkıtıldı.Ard arda düştü cesedler.Kim bilir kaç bin kişi o sehpada can verdi, kaç bin ölüm fermanı imzaladı o kirli eller.Bu millet korkuyu ilk defa o gün tattı.İlk defa böyle bir hakareti kabullendi bu millet ve bu müslüman millet ilk defa o gün başına küfrün tasmasını geçirdi.Ondan sonra küfür nereye gittiyse o da sürüklendi.

 

Eğer bu gün "kahraman bir milletin evlatları neden bu gün bu haldeler?" derseniz cevabı basit.Bütün kahramanlar şehit oldu.O kahramanların soyunu tüketti zalimler.Şu an bu topraklarda o kahramanların değil boyun eğen korkakların evlatları var.Söyleyin başka türlü mümkün mü müslüman ülkesinde dinsiz devlet kurulsun.Mümkün mü ki devlet dinsizdir hükmü bir asır hüküm sürsün.

 

Neden bu haldeyiz bilirmisiniz?Biz çok büyük bir günah işledik.Müslümanın iki katı kafire kaybetmesi haramken biz üç buçuk soytarıya boyun eğdik.

(serdengeçti)

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emeğinize sağlık çok güzel bir başlık ... bu durum karşısında şuan bişey yapamasakta , bizden sonra gelecek olanlara zemin hazırlayabilme vakti buluruz inşallah. Ah şu yazıyı yazan güzel abim, Allah a düşman olanlar Müslümanlara düşman olanlar tek bayrak altında toplanabiliyorda , Müslümanlar tek bir bayrak altında toplanamıyor. Hilafet gelmeden mümkün olmayacak gibi. en çok içimi parçalar cümle olmştur bu bana. Müslümanlar bir vücud gibidir, bir el gibidir , vs. diye yer almşız Hadis-i Şeriflerde , ama kimse kimsenin canının yandığından haberdar değil. Rabbim yardımcımız olsun inşallah. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMİN

 

aslında bu konulara biraz daha derinlemesine dalmak istiyorum da bu sitenin başı belaya girmesin diye kendimi tutuyorum.

 

hadi hayırlısı

 

 

Sen çok iyi konular açıyorsun kardeş okudukça hem bilgileniyor hem de kasvetleniyorum çünkü yapacak hiç bir şeyimiz yok çeşke gelse de halifemiz(kimden bahsettiğimi anladın :) ) bu düzen değişse refaha kavuşsak.Bilmiyordum demek şapka böyle birşeymiş Allah Allah.Cidden bilmiyordum.Fakat bildiğim şudur ki ülkemizdeki düzen İslam'a zıt bir düzen ve yanlış bir düzen.

 

Allah yardımcımız olsun.

 

Selametle Kalın;

 

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gölünüze kaleminize sağlık efendim.

Yalnız

Şu an bu topraklarda o kahramanların değil boyun eğen korkakların evlatları var.
cümleniz biraz dokundu.

Bana bu cümle; çok acımazsız ve etrafımızdaki olanca kellekoltukta hak olan dava için mücadele edenleri inkâr mahiyetindeymiş gibi geldi.

Afbuyurun;

Belkide gerçek en acı şekliyle bu. Yada kimbilir okadar cesur insanları hiç görmemiş olmak bize cesaret ve korkaklık kavramlarını yanlış idrak ettirmiştir.

Ne bileyim birşeyler yanlış sanki...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

onları inkar etmiyorum.onlara destek olmak yerine korkup sinenler sebebiyle o kişilerin devamının gelmediğini söylüyorum.

 

her 25 30 sene de ancak 3- 4 kişi çıkıyor.onlarda zaten işkence görmekten birşeyleri değiştirmeye fırsat bulamıyorlar.sizce bu durum normal mi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

köylerde her erkeğin başında bir kasket vardır. evde yiyecek ekmeği olmayan adamın bile muhakkak bir kasketi vardır. mazisi böyle dehşetengiz bir trajediyle örülü inkılabın neticede insanımızı getirdiği nokta ortada. kasket in sarık out oldu. kına yakın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İdeolocya Örgüsü'nden şapkayla ilgili küçük bir alıntı

 

Nihayet bu milletin başına zorla ve kanunla yerleştirilen şapka, (Giyom Tel)in direk üzerinde selamlamaya mecbur edildiği zulüm şapkası hâdisesinden daha ağır cebirle, şahsiyetimizi topyekun Garba teslim ettirilişimizin, yüzde yüz palyaço haline getirilişimizin, bir paspas üzerinde millî ırzımızı Avrupalıya feda etmeye zorlanışımızın resmî, alenî ve nihaî hamlesi olmuştur. Binaenaleyh şapkada, şapkayı aşan bir mânâ vardır. Bütün dinî, millî, bediî, tarihî ölçülerimizin istikrah duyduğu bu unsuru başımıza geçirmeye mecbur tutulmakla topyekun mukaddesatımızı, tarihî can düşmanımızın emrine vermeye zorlanmış oluyorduk.

Halbuki şapkada, dinî, millî, bediî, tarihî ölçülerle, bizzat maddesi bakımından, muhabbet veya nefret hissine değer hiç bir kıymet ve haysiyet mevcut değildir. Bütün kıymet ve haysiyet, onun remz ve alem teşkil ettiği ruh ölçüsündedir. Bu da küfürdür.

Bize zorla ve cihanda bir eşi görülmemiş kanunî bir mükellefiyetle şapkayı giydiren fikrî saik, şahsiyet ve hüviyetimizi küfre teslim etmekten başka tek gaye sahibi değildir. Yoksa ne fes, fes olarak güzel; ne de şapka, şapka olarak çirkindir. Nitekim bir Müslümanın, gölgesine bile el değdiremeyeceği salip, bizzat şekli bakımından hiç bir suç sahibi değilken, remzi olduğu küfür noktasından suçlunun suçlusu ve çirkinin çirkinidir. O, sadece alemi olduğu mâna adına küfrü temsil eder; binaenaleyh küfrün, madde çerçevesinde tâ kendisi sayılır.

Salip üzerinde olduğu gibi, ona yakın ve uzak her unsur üzerinde de, zıd mânayı temsil derecesine göre dinî ölçü buyken, millî ve bediî ölçüler de başka türlü değildir. Bütün kabahati, ruhumuzla ruhu arasında maddî bir tefrik alâmeti olarak Hıristiyan el tarafından şekillendirilmek olan şapka bize, mücerred millî ve bediî ölçülerle de şiddetle istikrah vericidir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...