Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
penaltiyitacaatanayarsiz

Nuri Şahin'in Real Madrid'e Transferi

Recommended Posts

Akşam duydum; Nuri dediler Real Madrid’e transfer oldu. 6 yıllığına imzalamış. Bir Türk futbolcunun, dünyanın en büyük takımlarından birinde oynayacak olması sevindirici bir durum. Bildiğim kadarıyla efendi, aklı başında, ağır başlı bir kardeşimiz Nuri. Ki Mesut da öyle… Tavır ve davranışlarıyla gerek teknik direktörleri olsun gerek takım arkadaşlarına, bir müslümanın nasıl olduğunu göstersinler derim ben. Bu vesileyle bazı vesilelere sebep olabilirler… Bir Anelka örneği geliyor aklıma. Soyunma odasında arkadaşlarına Kuran okurmuş takım arkadaşlarının söylediğine göre… Onun çabasıyla Müslüman olan futbolcular var. Geçen sene Londra’ya, tüm Avrupa’yı ilgilendiren bir konferansa konuşmacı olarak davet edilmiş ve orada da söylemiştim: -Çok gizli bir konferans olduğundan basına yansımadı- Avrupalılar dürüst insanlara bayılır dedim. Neden? Dünya genelindeki dürüstlerin sayısı nesilleri tükenmesin diye koruma altına alınmış panda’lar kadar az olduğundan. Bu yüzden Avrupa’ya giden Müslümanların, samimi yaşantılarından süzülen insani değerlerin berraklığı, birgün Avrupa’nın köhnemiş ruhunu fethetmeye kadar gideceğe benziyor. Bunu dedim ve, evraklarımı çantama koyup, şaşkın bakışlar arasında, dönüp kimseye bir şey söylemeden salondan çıktım. (Sonra öğrendiğime göre salonda o an çevirmen yokmuş, boşuna konuşmuşum yani.) Öyle değil mi ama? Futbolcu olur, basketbolcu olur, esnaf olur, avukat olur şu olur bu olur… Avrupa’ya giden Müslümanlara büyük görevler düşüyor. Kendisine (oraya gidince) çekidüzen vermesi gerektiğini söylemiyorum aslında. Zaten kendisinde var olan bir şeyle; zaten en başından beri öyle olduğu için gönülleri fethetmesi lazım. Yoksa takma bir sakalın iki rüzgarla sendeleyip üçüncü esişle yere kapaklanmaması namümkün. Akşam duydum; Nuri dediler, Madrid’e transfer oldu… Bi sevindim, bi gurur duydum…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hay kullanıcı adına hayran olunası üye; söylediklerine aynen katılıyor, Nuri’yi sevgiyle selamlıyor, Mourinho’yu şefkatle kucaklıyorum. Gönül arzu eder ki, dediğin gibi olsa da; Ronaldo’ları, İniesta’ları, Messi’leri camide, safları sıkı tutalım beyler, derken görebilsek. İnsan, hayatıyla örnek olabilir. İnşallah kardeşim, inşallah dediğin gibi olur. Olmazsa Nuri’nin kulağını çeker; Mesut’un da burnunu sıkarım. Bu arada Londra’daki o gizli toplantıda ben de o salondaydım. Fena ayar verdin adamlara. Her ne kadar penaltıyı taça atmış olsan da :)

 

Aramıza hoşgeldin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şimdi hatırladım; siyah ceketli yüzlerce adamın arasında siz de vardınız. Siyah ceketinizden, kibar tutumunuzdan, sakin duruşunuzdan tanıdım sizi. Avrupalıların arasında, nasıl desem, dikenlerin içinde bir gül gibiydiniz. Kendi kendime dedim ki : “Bu adam Türk değilse, ben de Britanya İmparatorunun kafasında vazo kırarım.” Böyle yani…

 

Hoş bulduk efendim. Bir süredir siteyi takip ediyordum. Kısmet oldu, üye olduk. İnşallah gereğince nasiplenmeye çalışacağız. Eksiğimiz çok. 7 numara sizlere ömür… 9 numarayı kaynanası dövmüş… Kalecinin parmağını kurbağa ısırmış… Yine de umut etmek, her şeyi kaybetmemek için var olmak lazım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avrupa'ya giden insanlar arasında asimile olmadan dinini yaşayabilenlerin oranı düşük olsa gerek. O toplum yapısı içerisinde imtihan da zor. Ülkemiz de dinimizi yaşamakta zorluk çekerken oraya ve oranın şartlarını düşününce işleri daha zor. Muhakkak güzel örnekler vardır. Allah ın izniyle dünyanın dört bir yanında da kıyamete kadar olacaktır lakin Avrupa veya Amerika da müslümanların yozlaşması had safhadadır.

 

İslam dini en güzel yaşayarak tebliğ edilir, yazıda da belirtildiği üzere. Biz ah biz bir adam olabilsek,dinimizi yaşayabilsek dünya önümüzde diz çökecek... Allah yaşayıp yaşatmayı nasip eylesin...

 

Futbol uzaktan takip ettiğim ama tsavip etmediğim bir spordur. Tek kelimeyle uyuşturucudur. Bunu zaten konuşmaya bile gerek yok. Üstadımızın da bu mevzularla alakalı 3 adet çerçeve yazısı mevcuttur. İspanya karalı general franco 30 sene halkını dikdatörlükle yönetmiş ve halktan kendisine neden bir isyan gelmediği sorulunca benim 3F formülüm var demiştir. Fado(müzik), Fiesta(eğlence), Futbol. ve diyor ki ben halkı yüzbinlik beşiklerde uyuttum diyor. (Bernebeu, Neu Camp). Nuri artık hangi amaca hizmet eder bilemeyiz. Temenniler güzel inşallah öyle olur...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuri'nin sahada bir frikik golü bizim sevinmemize yeter penaltıyı taca atan kardeşim(nasıl başarılır anlamıyorum ki sabri bile yapmaz mübarek). Biz öyle bir milletiz. Yani kimse Nuri'nin Madrid'de kaç kişiyi etkilediğine değil dünyada kaç futbol hayranını etkileyip Türkiye'ye uluslararası turnuvalarda getireceği kupalara bakar. Lakin yapabilirse ne mutlu. Ama asimile olamamak onun için en iyisi olur neticede ispanyollar dini inançlarında sağlam diye biliyorum. Bizim Nuri onlara uymaz inşallah. (Bi de Mesutla Nuri Barça'ya kök söktürür herhalde)

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnşallah asimile olmaz, oldukları gibi kalırlar diyelim. Barış Manço’nun Süleyman’ı gibi olacaklarsa şayet, derhal tasını tarağını toplayıp köylerine dönmeleri hayırlı olur. Kimliğini kaybedip yüz bin kişi tarafından alkışlanacağına; halısaha maçında birkaç kişi tarafından yuhalanıp da özünden bir şey kaybetmemesi daha bir şöhret katar insana diye düşünüyorum. Allah yardımcıları olsun.

 

Bizim köyden bir deli oğlan

Yıllar önce gurbete gitti Süleyman

Birde duyduk öğrendik ki

Büyük şehirde büyük adam olmuş Süleyman

 

Birgün sıladan mektubu geldi

Okuduk ki köye dönüyormuş Süleyman

Çorba kaynadı pilav da pişti

Sofrayı kurduk düğün misali Süleyman

 

Biz görmeyeli çok değişmiş

Selam sabahı unutmuşsun Süleyman

Sofraya hemen yerleşiverdin

Belli ki gurbet sana yaramamış Süleyman

 

Yedin içtin afiyet olsun

Neler gördün anlat bakalım Süleyman

Tepsiyi biraz da bu tarafa gönder

Müsaade et de bi tadına bakalım Süleyman

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnşallah Mesut Özil için söylediklerini Nuri Şahin için de söylemezler. İkisi de Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolcular.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...