Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengectik

Seni Hain Seni

Recommended Posts

Bazı insanlar Mustafa Kemalle ilgili fikirlerimizi öğrenince bizi vatan haini ilan ediyorlar.Güya onu sevmek vatanı sevmekmiş de bu vatanı o kurtarmış da falan filan hep duyduğumuz sözler işte...

Kendileriyle yaptığım uzun tartışmalardan sonra işte bu tip sözleri söyleyen insanların tartışma boyunca sürekli tekrarladıkları ithamlar hakkında hiç birşey bilmediklerini idrak ettim.Onun için sonraki tartışmamıza kadar yalayıp yutmaları için ithamlarını her yönden inceleyip açıklamaya ve fırsat olursa bizim hakkımızda neden imkansız olduğunu izah etmeye çalışacağım.

Evvela vatan kelimesini tahlil edelim."Vatan nedir?" sorusundan başlayalım.Vatan kişinin kendisiyle aynı değerlere sahip kişilerle üzerinde özgürce yaşadığı, değer verdiği şeylerin bir garantisi olarak gördüğü, -hatta o değerlerle özdeşleştirdiği- bunun için korumayı bir şeref meselesi saydığı toprak parçasıdır.

Bunun üzerinde duracağız lakin isterseniz bir de hain kelimesinin tahlilini yapalım."Hain kelimesi nedir, neyi ifade eder?" sualine cevap vermekle başlayalım.

Hain kendisiyle güven bağı veya anlaşma bulunan birisine yahut kendisine iyilikte bulunan birine kendinden beklenmeyen bir kötülük yapmaktır.Yani hıyanetin olması için o kötülüğü yapan kişinin tehdit olarak görülmemesi lazımdır.Bu noktaya dikkat edelim.

Şimdi meseleye gireceğim.Konu biraz dağıldı ama önce parça parça açıklamam gerekiyor. Kusura bakmayın.

Şimdi ithamın anlaşılması için tanımları bağlayalım.Bir kişi bize vatan haini dediğinde "Siz üzerinde sizinle aynı değerlere sahip kişilerle birlikte özgürce yaşadığınız ve bu özgürlüğünüzün garantisi olan şeye, sizden beklenmeyen bir kötülük yapıyorsunuz" demiş oluyor.

Yani bizi hainlikle itham ederken; bizim bu topraklar üzerinde özgür olduğumuzu, bizimle aynı değerlere sahip kişilerle birlikte bu değerlere tecvüz edilmeden yaşadığımızı, bu güven ortamının garantisinin bu topraklar olduğunu ve son olarak da bütün bunlara karşı nankörlük edip bizden beklenmeyen bir kötülük yaptığımızı iddia ediyorlar.

Bunu da tahlil edelim.Ve buna bizden beklenmediği halde yaptığımızı iddia ettikleri kötülüğün ne olduğundan başlayalım.Bahsettikleri kötülük Mustafa Kemal'i sevmememizdir.

Vatan sevgisiyle Mustafa Kemal'i sevip sevmememiz arasında nasıl bir bağlantı kurduklarını anlamaya çalışalım. Onların mantıkları şu:" Bu ülkeyi Mustafa Kemal kurmuştur.Bu ülkede doğmuş herkes varoluşunu sağladığı için bu ülkeye minnet borçludur.Herkes bunun şükrü için onu sevmek zorundadır.Onu sevmemek bu ülkeyi sevmemektir.Birşeyi sevmeyen insan sevmiyor demektir.İnsan sevmediğinin kötülüğünü ister. Kötülüğünü istediği şeye de kötülük yapar."

 

Bu mantığın temelinde devletle vatanı birbirine karıştırmak gibi vahim bir hata var.Yani devleti sevmemeyi vatanı sevmemek sayıyorlar.Bu mantığı aynı şekilde biz de kullanabilir ve "Osmanlı devletinde doğup büyüdüğü, osmanlı devletinin imkanlarını kullandığı halde osmanlıyı sevmediği için mustafa kemal vatan hainidir." diyebiliriz ki bizim ithamımız daha üstündür.Zira o osmanlı devletini sevmediğini yeni bir devlet kurmakla, kurduğu devletin okullarında osmanlıyı kötülemekle, halkın osmanlıyla bağlantısı kalmaması için kılık kıyafetinden elifbesine kadar her şeyini değiştirmekle ispat ve ilan etmiştir.

 

Tabi yukardaki mantığı "bu devleti o kurmuştur" sözünü "bu vatanı o kurtarmıştır" şeklinde değiştirerek yeni bir şeymiş gibi ortaya koyabilirler.Lakin bu söz bu devletin kendisini meşru göstermek için ortaya attığı boş bir iddiadır ve tartışılmasına müsaade edilmediğinden ispat edilememiştir.Onun için bu iddiayı ilmi bir gerçek gibi kabul edemez, tartışmamızın temeli yapamayız.Eğer tartışmaya açılırsa da zorlanmadan aksini ispat edebileceğimizden eminiz.

 

Mantıklarını anladığımıza göre sözü tahlile geri dönelim.İlk iddiaları bizim bu topraklar üzerinde özgür olduğumuzdur.Bunu reddediyoruz.Bu ülkede dinimizi yaşama özgürlüğümüz bile yok.Emri bil maruf nehyi anil münker yapmamıza bile izin verilmiyor.İki kişi caminin içinde zina yapsa kendileri razı olana kadar onları camiden çıkartmamıza bile izin verilmiyor. Devlet azınlıkların din işlerine karışmazken diyanet işleri vasıtasıyla müslümanları kontrol altında tutmak istiyor. Camilerdeki hutbelerin konusu bu kurum tarafından belirleniyor imamlar, hatipler cihadın Allah'ın emri olduğundan, zinanın kumarın faizin haram olduğundan bahsetmesin diye.Konuyu fazla dağıtmadan diğer iddiaya geçelim.

Diğer iddia değerlerimize tecavüz edilmediğidir.Halen devlet tarafından islam hakkında irtica yaftası kullanılıyorken bu iddiayı savunmak ahmaklıktır.

Var olmayan güvenin ortamı ve garantisi de olamayacağı için bu kısmı atlıyoruz

Nankörlük edip bizden beklenmeyen bir kötülükte bulunduğumuz iddiasına gelince:"Ne iyilikte bulunuldu ki nankörlük edelim." diye cevap verdikten sonra yaptığımız iddia edilen kötülüğün bizden beklenilip beklenilmediği meselesine gelelim.Biz diyoruz ki:" söz konusu kötülük veya kötülükler bizden bekleniyordu.Zira bu ülkede tehdit listelerinin başında irtica yaftasıyla islam yani biz bulunuyorduk.

Ayrıca kurulduğu dönemde benimsedikleri değerlere tecavüz edilmesini kaldıramadıkları için yüzlerce insan asan bir sistemin o değerleri savunanları tehdit olarak görmediğini iddia etmek apaçık bir yalandan başka birşey olamaz.

Son olarak bizden beklenmeyen kötülüğün mustafa kemali sevmemek olduğunu düşünen kişilere sözümüz şudur ki: Yaşarken bizzat bize zulmeden, öldükten sonrada kendisi vasıtasıyla bize zulmedilen birini sevmemizi istemek de tarihin eşini görmediği büyük bir zulumdür."

(serdengecti)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...