Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Imama Başlangıç Tekbirinde Yetişmenin Sevabı

Recommended Posts

İMAMA BAŞLANGIÇ TEKBİRİNDE YETİŞMENİN SEVABI

 

hosgorHadîs-i şerîfde, «İmama, birinci tekbîrde yetişmek, dünyâ ve içindekilerden iyidir» buyuruldu.

 

İmamın arkasına durana yüz sevap ve sağında durana yetmiş beş sevap ve solunda durana elli sevap verilir. Evvelki safta durana yirmi beş sevap, ikinci saftan tâ geri safa varıncaya kadar durana on sevap verilir. Bu sevapların bir tanesi bin vukıyye, o vukıyyenin her bir tanesi bin dirhem ve o dirhemin her bir tanesi Uhut dağından ağır gelse gerektir. Bir kimse iftitah tekbirini imam ile beraber alsa, güz günlerinde ağaçların yaprağı rüzgâr estikçe ne şekil dökülürse ol adamın günahları da öyle dökülse gerektir.

 

Bir gün Resûlüllah sallallâhu aleyhi ve sellem namaz kılarken bir kimse sabah namazında iftitah (başlangıç) tekbirine yetişmedi (birinci rek’atin sonunda veya ikinci rekatte yetişti), gitti bir köle azad eyledi, gelip Resûlüllah sallallâhu aleyhi ve selleme anlattı: Ya Resûlallah ben bugün, iftitah tekbirine yetişmedim, bir köle azad ettim, acaba iftitah tekbirinin sevabına nail olabildim mi?

 

Resûlüllah hazretleri Hazreti Ebu Bekir'e "Sen ne dersin bu iftitah tekbirinin hakkında" diye buyurdu. Ebu Bekir-i Sıddık radıyallâhu anhu buyurdu ki 'Ya Resûlallah, kırk deveye mâlik olsam, kırkının da yükü kıymetli madenler olsa, hepsini fakirlere sadaka olarak versem yine imam ile beraber alınan iftitah tekbirinin sevabına nail olamam."

 

Sonra Resûlüllah (s.a.v.) hazretleri "Ya Ömer sen ne dersin bu iftitah tekbirinin hakkında" diye buyurunca Hazreti Ömer radıyallahu anhu şöyle dedi:" Ya Resûlallah, Mekke ile Medine arası dolu devem olsa, yükü kıymetli madenler olsa, hepsini fakirlere sadaka olarak versem yine imam ile beraber alınan iftitah tekbirinin sevabına nail olamam".

 

Resûlüllah (s.a.v.) hazretleri "Ya Osman, sen ne dersin bu iftitah tekbiri hakkında" buyurunca Hazreti Osman zi'n-nureyn radıyallahu anhu şöyle cevap verdi: "Ya Resûlallah, ben gecede iki rekât namaz kılsam, her bir rekâtta Kur'an-ı azimü'ş-şan’ı hatmetsem yine imam ile beraber alınan iftitah tekbirinin sevabına nail olamam".

 

Sonra Resûlüllah sallallâhu aleyhi ve sellem hazretleri "Ya Ali, sen ne dersin bu iftitah tekbiri hakkında" buyurunca Hazreti Ali kerremellâhu vechehu şöyle dedi: 'Ya Resûlallah batı ile doğu arası küffar ile dolu olsa, Rabbim bana kuvvet verse, cümlesini kırıp öldürsem yine imam ile alınan iftitah tekbirinin sevabına nail olamam".

Sonunda Resûlüllah (s.a.v.) hazretleri "Ey benim ümmet ve ashabım, yedi kat yerler ve yedi kat gökler kağıt olsa ve deryalar mürekkep olsa ve bütün ağaçlar kalem olsa ve cümle melâikeler kâtip olsalar, kıyamete kadar yazsalar yine imam ile alınan iftitah tekbirinin sevabını yazamazlar" diye buyurmuşlardır

(Riyadün-Nasihin, Mızraklı İlmihal)

 

http://www.mevlanatakvimi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=368:mama-balangc-tekbirinde-yetimenin-sevab&catid=1:guencel-meseleler&Itemid=323

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...