Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
La_edri

Alkolün Yıkıcı Etkisi Rapora Girdi

Recommended Posts

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hazırladığı “Alkol Raporu” alkolün her kötülüğün anası olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bira ile başlayan alkol alışkanlığının suçlara etkisi ürkütücü...

 

Dünyada yaklaşık 2 milyar kişi alkol kullanıyor. Bunlardan yaklaşık 76,3 milyonu alkol bağımlısı. Alkol nedeniyle her yıl ortalama 2,5 milyon kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hazırladığı “Alkol Raporu” ise içkinin birçok kötülüğün anası olduğunu bir kez daha kanıtladı. Raporda cinayetlerin yüzde 85’inin, boşanmaların yüzde 80’inin, trafik kazalarının ise yüzde 70’inin sebebinin alkol olduğu belirtildi. Raporda, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye de dâhil 30 ülkeyi kapsayan araştırmasına yer verildi. İşte araştırmada Türkiye’ye dair çarpıcı sonuçlar:

 

BİRAYLA BAŞLIYOR

 

Raporda biranın, aslında en ağır alkollü içkilere ve diğer uyuşturuculara giden yolun başlangıcı olduğu ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmalarına göre birada yüzde 5 ile yüzde 15 oranında alkol bulunduğu, alkol bağımlılığına düşen insanların yüzde 80’ini biranın bağımlılığa ittiği belirtildi.

 

FAKİRLİK İÇKİYİ AZALTMIYOR

 

İstanbul’daki lise öğrencileri arasında yapılan araştırmada, ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocuklarının daha fazla sigara, alkol ve esrar tükettiği belirlendi. İstanbul Emniyet MüdürlüğüNarkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün İstanbul’daki liselerde yaptığı araştırma sonuçlarına göre; İstanbul’da doğan gençlerin diğerlerine oranla daha fazla alkol kullandığı ortaya çıktı.

 

ESRAR TEHLİKESİ

 

Raporda İstanbul’da doğanların yüzde 34’ü alkol kullandığını belirtirken, bu oran İstanbul’da doğmayanlarda yüzde 28’e geriledi.Öte yandan annesi çalışan gençlerin yüzde 46,3’ünün hayatları boyunca enaz bir kez sigara içtiği, yüzde 43.6’sının alkol kullandığı, yüzde 4.1’inin ise esrar içtiği belirlendi. Annesi ev hanımı olan çocukların ise yüzde 43,9’unun sigara, yüzde 28,8’inin alkol, yüzde 3’ünün ise esrar kullandığı ortaya çıktı.

 

ALKOL YAŞI 11’E DÜŞTÜ

 

Araştırmaya göre Türkiye’de alkole başlama yaşı 11’e kadar düştü. İlköğretim öğrencileri arasında bir kez bile olsun alkol kullananların oranı yüzde 15.4. Ortaöğretimde bu oran yüzde 45-50’ye kadar çıkıyor. Üniversite öğrencilerinde alkol kullanım yaygınlığı ise yüzde 43- 54 ve hâlen içenlerin oranı ise yüzde 23. Raporda yer verilen bir başka araştırmaya göre, kendileriyle mülakat yapılan ağır vasıta sürücüleri arasında en önemli kaza neden olarak, “Alkollüyken araç kullanma” diyenlerin oranı yüzde 23.5 çıktı.

 

SOKAKLAR TEHLİKELİ

 

Her akşam dışarı çıkan öğrencilerin yüzde 60,7’sinin sigara, yüzde 42,8’inin alkol, yüzde 9.2’sinin ise esrar içtikleri belirlendi. Buna karşın hiç dışarı çıkmayan veya çok az çıkan öğrencilerde zararlı alışkanlıkların daha az olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre, ebeveynlerin çocuklarının arkadaşlarını tanıması sigara, içki ve alkol kullanımını azaltıyor. Ebeveynleri arkadaşlarını tanıyan gençlerin yüzde 42’sinin en az bir kez sigara içtiği belirlendi.

BUGÜN

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun , bilgilendirici bir paylaşım. Peygamber Efendimiz sav in bütün sözleri hikmet yumağı ama görene elbette. gözleri kör olmuş, hakikati inkara şartlı olanlara ve özellikle kendilerine çağdaş diyen ve içki içmeyi çağdaşlık ve modernlik olarak algılayanlar için bütün hakikatleri yığsanız da boş...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamiyyet dairesinden çıkıldığı takdirde insan her türlü şeytani tuzağa düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Alkol de bunlardan biridir. Bu konuda da olduğu gibi kendimizi ve çevremizi bu tuzaklardan kormak istiyorsak eğer evvela 'salih arkadaş' bulmalıyız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir yerde içki satılmaya ve içilmeye devam ediyorsa, o yerde yaralama, kaza ve cinayetlerin son bulması mümkün olabilir mi? Yüzlerce dalı olan şiddet ağacının kökü dediğimiz içki, şehrin her sokağına kurulmuş öldürücü bir kapan gibi. Bu zehirli ağacın yapraklarını koparmak, dallarını kırmaya çalışmak ne fayda sağlayabilir? Toptan bir çözüm lazım. “Kökü kesilmeyen ağaçlar yükselmeye devam edecektir.” Adminimiz NFK-Fan’ın bu vecizesi durumu özetler nitelikte. Bu ağacın kökünü kesmedikçe bütün bu kötülüklerin önüne geçemeyeceğimiz garanti. Dalları boğazımızı sıkmadan, çürük meyveleri kafamıza düşmeden belinden değil de kökünden kesmeliyiz onu. Öfke kustuğu cinayet haberinin karşı sayfasında içki reklamı yapan gazetenin de; adam gibi içildikten sonra bişiyy olmaz canım diyen gargamellerin de… Neyse bela okumayalım şimdi. İçki, her şehirde silah deposu bulunan, her beldede fedaileri olan, vatan işgalcisi bir terör örgütüdür. İçki bir teröristtir. İçki içilmesini normal karşılayıp, vatandan, ülke insanından, birlik ve bütünlükten bahsetmekse çok afedersiniz gerzekliktir dostlar.

 

İçki diye bir şey olmasaydı; şeytan manyağı bu kadar dinlenemezdi. Sarhoş bir beynin kontrol ettiği bir bedenin işlemeyeceği bir tane suç gösterilemez. Ne diyelim; Allah tövbe ve bu pislikten kurtulmayı nasip eylesin. Bişr-i Hafi Hazretlerinin daha fazla tanınması lazım. Allah’ın müjdesi geldiğinde onu meyhanede bulmuşlardı. Kimden haber getiriyorsun, demişti gelene. Allah’tan, yanıtını alınca ağlamıştı. Azap mı edecek, kızgın mı bana, demişti. Sonra, kendisine hürmet edileceğini, adının hem bu dünyada hem de ahrette seçkinler zümresiyle anılacağını öğrenmiş; yalın ayak yollara düşmüş; hayatını Allah’a adamıştı. Yerde, çamurların arasında bulup hürmetle kaldırdığı, güzel kokular sürüp yüksek bir yere astığı o kağıt parçası münasebetiyle eriştiği devlet; insan beynini patlatacak kadar müthiş.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...