Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengectik

Ramazan

Recommended Posts

Sonunda bir ramazana daha geldi sayılır.Tahminime göre her sene olduğu gibi bu sene de sokaklarda insanın gözünün içine baka baka oruç yiyenleri ve onları beslemek için gün boyu harıl harıl çalışan lokantaları göreceğiz.Üstelik bırakın bunlara haddini bildirmeyi, sadece ramazan ayı boyunca bunları boykot etmeyi bile denemeyip, islamın bir hoşgörü dini(!) olduğunu düşünerek kendimizi avutacağız.

Ramazanın ilk gününden itibaren cemiyette bir dindarlık patlaması olacak.İlk birkaç gün teravih namazında camiler dolup taşacak.Farz namazları bile kılmayan vatandaşlar yediklerini eritmek için kıldıkları teravih namazının ardından "nerde o eski ramazanlar?" türünden sohbet ede ede evlerinin yolunu tutacaklar.

Dindarlık patlaması olacak derken şaka yapmıyorum.Ramazan boyunca dizi karakterleri bile "niyetli" olacak.Bu bahsettikleri "niyet"in ne olduğunu iftar sofrasında rakıları çarpıştırdıkları zaman bile çoğumuz anlayamayacağız.

 

Bütün kanallar neredeyse hepsini yahudi ve hıristiyanların hazırladığı ve oyuncuların peygamberlik yaptığı dini filimler yayınlamaya başlayacaklar.Bu küfür içeren filmlerden sağlam reyting alacaklar.-Her biri en az 5- 10 sefer yayınlanmış olan bu filmlerin birkaçını sayalım:hz.musa,hz isa, hz ibrahim, hz.yusuf vs.- Bunların dışında kalan "çağrı" filmini ise istisnasız her kanal ikişer kere yayınlayacak.

Sofrayla tv arasında kaybettiğimiz koca bir ramazanın ardından gelen bayrama da kendisini şekerli gıdaları tüketmekle geçirdiğimizden "şeker bayramı" diyeceğiz.

Kısacası tadını çıkaralım derken bir ramazanın daha tadını kaçıracağız. Allah cümlemize hidayet versin.

 

serdengecti

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...