Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Bülent Arınç Ne Yapmaya Çalışıyor?

Recommended Posts

durup durup ortaya birşeyler söylüyor, sizce bunun sebebi nedir? kendi mi söylüyor yoksa ileriye dönük yapılması planlananlar onun ağzından halkın beyninde şimdiden yer etmesi ve ileriye dönük tepkileri azaltması bakımından birileri tarafından mı söyletiliyor?

 

 

 

Bülent Arınç'tan şok sözler!

 

"Lami cimi yok, Ergenekoncu vekilleri tahliye edin" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın uzun tutukluluk süreleriyle ilgili sözleri çok tartışılacak. Arınç'ın Öcalan'la ilgili sözleri ise yenilir yutulur gibi değil...

 

Bülent Arınç: Bugün gazeteci milletvekili arkadaşımız var içeride. Her zaman söylüyorum, milletvekilinin yeri parlamentodur. İçerideyken seçilmiş olması onun derhal tahliye edilmesini gerektirir. Bunun lamı, cimi yok. Sevdiğim için, beğendiğim için, aynı partiden olduğum için söylemiyorum. Milletin oy vererek parlamentoya gönderdiği insanı hiçbir sebeple içeride tutmaya hakkınız yok.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün Başbakanlık Merkez Bina'da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ile beraberindeki cemiyet başkanlarını ve gazeteci derneklerinin başkanlarını '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla kabul etti.

 

TUTUKLULUK SÜRELERİ

Arınç, tutukluluk süreleri ile ilgili olarak ise ''Kimsenin cezaevine atılması ve uzun süre içeride kalması bizi memnun etmez. Kendinizi o kişilerin yerine koyun. Bir saniye, bir dakika, bir gün şahsi hürriyeti bağlayıcı ceza bir insan için en büyük işkencedir. Bırakın cezaevine konmayı, şu kapıyı dışarıdan kilitlesem, bir gün yalnız başına kalacaksın desem, herhalde bundan daha büyük bir acı, bundan daha büyük bir eza olamaz. Kaldı ki onların cezaevi şartlarını düşünelim. Bugün gazeteci milletvekili arkadaşımız var içeride. Her zaman söylüyorum, milletvekilinin yeri parlamentodur. İçerideyken seçilmiş olması onun derhal tahliye edilmesini gerektirir. Bunun lamı, cimi yok. Sevdiğim için, beğendiğim için, aynı partiden olduğum için söylemiyorum. Milletin oy vererek parlamentoya gönderdiği insanı hiçbir sebeple içeride tutmaya hakkınız yok'' ifadelerini kullandı.

 

Tutuksuz yargılananlar için ''kaçma'' ihtimali bulunduğu yönünde söylemler bulunduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti:

''Kaçarmış, şöyle yaparmış, böyle yaparmış, milletin verdiği karara yargının da saygı duyması lazım. Bunu Meclis kürsüsünden söyledim. Ama ne gariptir, anamuhalefet partisinin temsilcileri bile 'Bu adam timsah gözyaşı döküyor. Bu adam samimiyetsiz' diye beyanat verdiler. Başlarında da hakime hanım olduğunu bildiğimiz bir grup başkanvekili olmak üzere. Milletvekili olan da olmayan arkadaşlarımız da var. Gazeteciler ve hangi meslekten olursa olsun, tutukluluk istisnai olmalı. Deliller toplanmışsa, yargılama devam ediyorsa, toplumdaki sıfatı falan, bunlarda subjektif bir değerlendirme olabilir, kaçma endişesi altında bir insan sürekli kalamaz, mutlaka mahkemenin bunu değerlendirmesi lazım. Bana kızanlar 'Bak bir tanesi kaçtı' diyorlar. Tümgeneralin birisi kaçmış, kaçarsa kaçsın. Geneli için bunu söyleyemezsiniz. Kaçarsa kaçsın. Kaçarsa yakalayacaksın, yakalayamıyorsan da bırak nereye kaçarsa kaçsın. Yani o örneğe bakarak içeridekilerin hepsi kaçacak gözüyle bakamazsın sen. Kaçan kendine yazık eder. Yargılanması, aklanması veya suçunun karşılığını görmesidir aslolan. O bütün bir ömür boyunca bunun ayıbını yaşayacaktır. O insan kaçtı diye içeridekilerin hepsi kaçacak diye bakamazsınız, bakmamalısınız.''

 

Çocuğunun Sadece Mezar Taşını Görebilen Şehit Annelerinin Yüreğini Dağlayan Sözler

''İçeride tutuklu ya da hükümlü olanların yakınlarından birisi çok ağır hasta ise hatta vefat etmişse onu gidip görmesi için izin veren bir kanunu konuşuyoruz. Ne kadar güzel. Yani içeridekinin acısının 10 misli daha katlanmasından ziyade, 'Gidip annemi son defa göreyim. Babamı son defa göreyim. Kardeşim ile helalleşeyim demesi' bir insanın insanlık vasfıdır. Buna hangi kanun engel olabilir veya olmalı. Ama aynı şey Apo için de geçerli olacak mı? Evet belki de olacak. Ama Apo'ya bakarak içerideki yüzlerce insanın bir haktan mahrum olmasını dikkate almamak lazım. Ben bu Meclis'te bunu gördüm maalesef. Öğretim ile ilgili af kanunu çıkartılıyor. Hemen 'Bundan Apo da istifade eder mi?' Allah Allah... Apo bir defa ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. Sen onun bu haktan mahrum olmasını düşünüyorsan, doğru da düşünüyor olabilirsin. O zaman dersin ki, şu cezaya mahkum olanlar bundan istifade edemezler. Ama o korkuyu göstererek yüzlerce insanın eğitim hakkından mahrum edilmesini ben anlayamıyorum doğrusu.''

 

http://www.habervaktim.com/haber/219504/bulent_arinctan_sok_sozler.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cemil Çiçek yetmedi sanırım şimdi de Bülent Arınç başladı.

 

2010 yılında 26 maddelik bir anayasa değişikliği yaptınız. Çalışmalara katılmadı mı ya da çalışmalardan haberi yokmuydu Bülent Bey'in? Aşağıda yazacağım maddeden ve içeriğinden haberi yok mu bu milletvekilinin? Madem böyle bir sıkıntısı vardı, neden değiştirmek için hiç bir girişimde bulunmadı? Niye şimdi böyle konuşuyor? Önümüzdeki dönem bir suç işlemeyi mi planlıyor acaba? Çapını aşan açıklamalar yapmış özellikle tutuklu vekiller hakkında.

 

Buyrun bakalım kimler milletvekili olamazlarmış. Kalın yazdığım yerler önemli.

 

Milletvekilliği seçme yeterliliği

1982 ANAYASASI

Kanun Numarası : 2709

Kabul Tarihi : 18/10/1982

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 09/11/1982

Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 17863 Mükerrer

 

ÜÇÜNCÜ KISIM : CUMHURİYETİN TEMEL ORGANLARI

BİRİNCİ BÖLÜM: YASAMA

I. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

B. MİLLETVEKİLİ SEÇİLME YETERLİLİĞİ

Madde 76 - Yirmibeş yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.

 

En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.

 

Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler.

 

Madde 74'ü değiştirdiniz, say parmakla sonraki madde 75, bir altında var bu madde 1982 Utanç Anayasasında.

 

Tutukluluk sürelerinin uzunluğu konusuna katılmakla beraber, topal bir şekilde yürümeye çalışan adalet sistemimizde de gerekli olduğuna inanıyorum. Kesinlikle tutukluluk süreleri kısaltılmalı. Bunu yapmak için de etkili ve hızlı soruşturma becerisini geliştirmeli adaletçiler. Refah Partisi döneminde Adalet Komisyonu üyeliği yapmıştı sayın Arınç. Uzun tutukluluk süreleri için bir girişmde bulunmuş mu o dönem için? Başbakan'ın yakınında olan bir isim. Şu anda bu konuda bir çalışması var mı?

 

Ağlak zihniyetin ürünü. Bir bakanlık koparamayacağını anlamış sanırım, denge sınırlarını aşan beyanatlar veriyor.

 

Apo hakkında da enteresan gelişmeler yaşanacağı kanısındayım. Sistem içerisine çekilmeye çalışılıyor gibi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...