Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Sema Maraşlı Övüncümüz...

Recommended Posts

Meyveli ağaç taşlanır..

 

O düşen taşlarda atanın başını kanatır ...

Ve bu sayede meyveden habersiz yaşayan ağaç gölgesinde ki Ayşecikler,Fatmacıklar haberdar olmuş olurlar..

Medyada neler oluyor demeden edemiyor insan. Ağır köşelerde kalem çarpıştıran yazarlar dahi işin aslını astarını araştırmadan saldırıya geçince, şaşırmamak elde değil. Ve düşünüyor insan sanırım cidden bazıları sadece köşelerinde oturuyor. Yazmadan önce, önyargılarını kırmak adına şöyle hafiften bir köşelerinden ayrılsalar herşey daha etik olacak.

Sosyal ağlar sayesinde herşeyden haberimiz gazete ve televizyonlardan önce oluyor.. Bu linklerin ve yorumların ardından aslını araştırmadan yazılmış köşe yazıları dökülüyor gazetelere ertesi gün. Ve biz gençlerin gitgide bazı gazeteci-yazarlara olan inanç ve saygıları güç kaybediyor. Onların yazılarıyla doğru orantılı olarak.

Sema Maraşlı hassa bir Müslüman olarak yazıyor

Her zaman saygı ve istikrar üzere yazılarını devam ettiğim sevgili Sema Maraşlı Ablamıza köşelerinden oturup önyargılı kalem kuşanan yazarlar asılsız kalem oynatınca susamadım. İslam’ın emirlerine göre doğrular dile gelince, bazıları cidden rahatsız oluyor. Hele televizyon dizilerinden eğitime tabii tutularak gözleri kör, kulakları sağır halkımızı dürtecek yazılarsa bazı basın mensupları basıyor yaygarayı. Evet kardeşim sizin dizilerde insanımıza şiddetle örnek gösterdiğiniz kadınların dinle gerçek evlilikle alakası yok. Bunu üslubuna en uygun şekilde Sema Maraşlı dile getirince sinirleriniz ayaklanmasın otursun oturduğu yerde. Çok da güzel yazıyor ve açıklıyor. Umuyorum ki birgün herkes üniversitelere ilim için gidecek. Parası bol bir meslek ve evlilikte zorla karşılaşınca mahkemeye gitmek için değil.

Ve kendi adıma Sema Maraşlı’nın en çok sevdiğim yanı Peygamberimiz Efendimiz demesi. Evet o hiç bir zaman Hz.Muhammed demez Alemlerim Efendisine ki bu da biz okurlarını ona daha da çok yaklaştırır. Kadın-erkek eşit değil deyince hemen basmakalıp aklına erkek kadından üstün şeklinde fikirler gelenler alıp ellerine Sema Maraşlı’nın eserlerini okusunlar.İşte o zaman onu daha iyi anlamış olurlar. Ezberlerini bozacak ve nefislerine aslında çok da hoş gelecek eserler kadınlar için. Oturup tuşlarda küfür harflerini arayıp , hiçbirinin yerini şaşmadan 12 den vurmak değil Hanımefendi olmak. Sema Maraşlı’yı okursak onu da öğreniriz .

Muarızlarına üzülerek söylüyorum; aramızda birçok Sema Maraşlı var ki bu bizim için övünç kaynağı.! Yüce dinimiz İslam’ın kadın-erkek için neler getirdiğini anlamış ve yaşıyor olan. Ve nice sağlam kalemler geliyor mutlu evliliğin sırrının dini anlamak ve yaşamaktan geçer olduğunu bilen. Bu arada sevgili Maraşlı hakkında yazanlara teşekkür de etmek gerek. Sizin sayenizde ondan mahrum olanlarda onu tanımış ve yazılarını ilgi ve takdirle okumaya başlamış bulunmaktadırlar. Sizleri bu konuda tebrik etmeden geçemeyeceğim. Ve ne güzel demişler:

‘’Meyveli ağaç taşlanır’’

 

Elif Zeynep Çiftçi

 

HaberKültür.Net

Share this post


Link to post
Share on other sites

O yazıyı okuyunca yüreğimden taşanları ifade etmek istedim; ama zamn bulamayıp erteledim.... Sorun feminizm belasında... İslâm'ın kadına bakışını kadınların bir kısmı anlayamıyor... Sema Maraşlı'ya tekrar teşekkkür ederiz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...