Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
erenler

Anti Emperyalist Sol Var Mıdır?

Recommended Posts

Solun düşünemediği:

Fatin Rüştü Zorlu ve Menderes Sovyetler ile diyaloga girip 15 Temmuz'da Sovyetleri ziyaret etmeye karar verince 27 Mayıs ihtilal olur ve bu solcu (!) ihtilalciler önce NATO-CENTO'ya bağlılığını ilan ederler. Demirel 80 öncesi Sovyet ile yakınlaşınca, ABD ile haşhaş konusunda zıtlaşıp, casusu uçaklarına sınırlama getirmek isteyince sağcı olarak nitelendirilen 12 Mart muhtırası ile iktidardan uzaklaştırılır. İlginç olanı solcu öğrencilerin yürüyüş- banka soyma ve üniversite işgalleri sağcı (!) 12 Mart muhtırasını doğurur hem sol hareket sekteye uğrar hem sovyetlerle işbirliği anlaşmaları imzalayan sağcı Demirel iktidarı kaybeder. Kısaca sol öğrenci eylemleri sadece ABD'nin ekmeğine yağ sürer, ne ilginç değil mi? İlginçtir solcu ihtilal hayalleri uğruna idama giden Talat Aydemir CIA ile anlaşarak ihtilal için onlardan destek arar ( Yıl: 20 Şubat 1962, yer ABD büyükelçi müsteşarı Berneds'in evidir , Talat paşa evde ABD dışişleri bakan yardımcısı Talbott ile konuşur ), aynı şeyi ünlü devrimci Mihri Belli'de yapar ve bu nedenle Mahir Çayan'ın epey eleştirisine uğrar. CIA destekli sol ihtilal için ömürlerini harcayan solcular...!

Sivil-demokrat bir MIT kurmak isteyen Hiram Abas, sol ( DHKP-C) örgütçe arabasında çapraz ateşe tutularak öldürülür. halbuki Abas o sıralarda güneydoğuda ABD'nin oyunlarını bozmakla meşguldü ...!

CIA Ajanı Philip Agee Firar adlı eserinde belirttiği gibi: CIA bir ülkede darbe yaptırmak isteyince (3. madde ) : Sivillerden teşekkül eden özel gruplar kurulup terör eylemleri yaptırır. (6. madde):Siyasi partilerin sempatizanları arasında silahlı mücadele kışkırtılır: 80 öncesi Mahir-İbrahim-Deniz üçlüsü aslında ABD'nin kullandığı birer piyondan başka bir şey değillerdir. Sol adına ABD'nin ekmeğine yağ sürmüşlerdir hem de hayatları pahasına !

 

4 Mart 1971 günü Deniz 4 ABD'li askeri kaçırır - 9 Mart'ta planlanan sol ihtilalden hemen önce - ama ilginçtir 3 gün sonra tam zıttı ihtilal olur. Dursun Karataş, Mahir Çayan , Bedri Yağan nasıl askeri cezaevlerinden kaçabilmişlerdir? Mahir Çayan gelmeden kısa süre önce Maltepe Askeri cezaevi'nde tünel kazılmış kaçmaya hazır hale getirilmiştir. Tünel biter tam bu zamanda da Mahir bu cezaevine gönderilir! TİİKP içinde teğmen Alaattin Sevimli görev yapmış, partide yer almış ama mahkemelerde - Tıpkı diğer parti üyesi subaylar gibi - yargılanmamışlardır. İlginçtir şimdi de İP yönetiminde bir çok emekli subay bulunmaktadır. Madanoğlu cuntasının içindeki MIT ajanı Mahir Kaynak TÖS, DDD içinde yer alan bu adam aslında bir çok şeyi anlatmıyor mu? Düşünsenize "Dünya Komunist gençlik kurultayına Türkiye'den sadece iki kişi gönderilir TMGT tarafından ki biri Kaynak'tır.

 

Aşırı sol ABD, askeri kesimce manipüle edilmiş, yönlendirilmiş, kullanılmış, sonra da görevleri sona erince kullanılmış mendil gibi köşeye atılmıştır. Solu devrimci asker hayali-aşkı bitirmiştir.

 

Eski içişleri bakanı Hasan Fehmi Güneş: Terör-anarşi sadece bir iç güvenlik sorunu değil, bunların uluslararası boyutu da vardır." derken aslında resmin tamamını görmemiz gerektiğine de işaret etmişti zamanında. THKP-C'nin asıl kurucusu Yüzbaşı Orhan SAVAŞÇI iken herkes Mahir'i tanır. Savaşçı günümüzde Fransa'da krallar gibi yaşamaktadır. Sarp KURAY olayın farkına varmıştır:" Çok bilinçli bir tuzağa düşürüldük. Bizden Türkiye'yi ihtilale hazırlamamız istenmiştir. CIA'nın komplosun Komplosuna kurban gittiğimizi inanıyorum." ( 1993'te Paris'te Milliyet'ten Mine G. Saulnier'e verdiği bir röportajdan) . Eski TKP/ML kurmayı Aslan Kılıç, Gazi olayları, 1 Mayıs 1996 Kadıköy olayları, 80 öncesi 1 Mayıs olaylarında sol örgütlerin provokasyon içinde rol aldığını açıklar. Atilla İlhan 68 Fransa olaylarında Amerikan- Fransız ilişkilerindeki gerginliğin aranması gerektiğini ifade eder. 21.08.1977 tarihli yazısında : "Biz komutanların verdiği rolleri oynadık, komutanlarda Amerikanın biçtiği rolü " der. 12 Mart sanıklarından emekli üsteğmen faik Güleçyüz: "Biz kullanılmış insanlarız. Farkında değiliz. 9 Mart yanılgıydı." diye itirafta bulunur. 68 neslinden Harun Karadeniz'de açıkça ifade eder: " Günümüz Türkiye'sinde cuntacı akımların bağımsız olacağına inanmıyorum."

 

CIA bağlantılı İsviçre merkezli Macfaund adlı vakıftan 59.000 dolar, AB fonunda 770.000 Euro alan, Kızıldere'de sağ kurtulan tek kişi olan Ertuğrul Kürkçü şimdi malum partiden milletvekilidir!

 

1979-1980'li yıllarda MLSBP adlı ülkeyi kanlı terör eylemleri ile katliamlar yapan örgütün lideri Şemsi özkan polis ajanı çıkar. Bu örgütün 2. adamı MLKP liderlerinden Hasan Şensoy ise 1995 yılında Gazi mahallesinde alevi kahvehanesini tarar. MLKP'nin hemen hemen tüm silahları NATO envanterinden olmalarıdır. Dev-sol'da derin devletin kullandığı diğer solcu örgütlerdendir. Dursun Karataş kanserden ölene dek Avrupa ülkelerinde kalmış, onlardan destek almış, onlarca kullanılmıştır. Hiram Abas ABD'nin güneydoğu'daki faaliyetlerini sekteye uğratmaya başlayınca Dev-sol ( 1993'teki adı ile DHKP-C ) tarafından öldürülür. Yani CIA taşeronu, kapitalist Avrupa'nın piyonudur bu örgüt! 1996 Özdemir Sabancı suikastının arka planında ise Sabancı'nın uluslararası otomotiv şirketlerine karşı yapmayı planladıklarını düşününce örgütün hizmet ettiği yer daha iyi belli olur. Bedri yağan ve arkadaşları Karataş'ın gerçek yüzünü görünce ayrılırlar ama 11 arkadaşı ile sadece 2 ay yaşarlar, İstanbul'da aynı gün polislerce öldürülürler. Polis DHKP-C'ye darbe vurduğunu zannederken, Dursun rakibinden kurtulmuş, ABD piyonunu korumuş olur kısaca eski tas eski hamam işler yolunda devam etmektedir. Muzaffer Köklü 27 mayıs 1969'da Yeni Gündem adlı gazetede anılarını yayınlar: "Solcu bir lider ve polis ajanı idim."

 

22 Mayıs 1970. Mustafa Şefik Kuseyrioğlu solcu arkadaşı Nejat Arun tarafından yanlışlıkla vurulur. Ertesi gün " Cinayet faşistlerce yapılmıştır." diye eylemler yapılır. Yaşar Serpil'de aynı şekilde vurulur, onu da "Polis vurdu." diye duyururlar.İşin ilginci emniyet olayın gerçeğini bilmekte ama açıklamamaktadır neden acaba...? Amaç gençliğin bir kıvama getirilmesi, kullanılacak kıvama getirilmesi midir? zaten Zülfü Livaneli'nin deyimi ile " Yıkanmaktan utanan, aylarca yıkanmayan " garip adetler edinen bir ruh haline girmiştir sol kesim. Devrime hazırlık için dağlara çıkarlar bir kaç günde dayanamaz alelacele geri dönerler... Paris'te gaz zehirlenmesi ile ölen arkadaşları (Cengiz Zapçı) için Mahir Çayan: " İleride kurtaracağımız şehirlerden birinin adını Cengiz adını veririz." diyecek ütopiktir sol gençliği o zamanlar. İşte bu kadar hayal dünyasında yaşamakta, hayattan kopukturlar. Onları kullanmak ta zor olmadı zaten. Dev-Sol katliamlar yapar, Dev-Yol ise mahalli komünist yönetimler kurar ve zamanla ( Dev-Genç liderlerinden Sarp Kuray'ın itiraf ettiği gibi ) 12 Eylül'ün alt yapısını hazırlarlar.

 

İtalya'da Aldo Moro adlı siyasi lider komünistlerle iktidarı paylaşmak üzere iken Kızıl tugaylarca kaçırılıp öldürülür! İtalyan Yüksek Hakimler Konseyini masonlardan temizlemek isteyen başkan yardımcısı Bachelet yine kızıl tugaylarca ortadan kaldırılır. Sormak lazım, kızıl tugaylar mason dostu, komünist düşmanı mı idiler? Hayır ama kullanıldılar ve düşmanlarına hizmet ettiler.

 

İlginç bir kişilik: Doğu Perinçek

İlk başlarda TİP içinde yer alan perinçek başkan olunca FKF'nin başına gelir. O andan itibaren TİP aleyhine çalışmakta olan başlarında M.Belli olan MDD'çi tarafa geçer. FKF Dev-Genç adını aldığı dönemde içinde MDD'ci eğilim de ağırlığını hissettirmeye başlar.Parti ile sosyalist hareket (TİP) önemini kaybeder. MDD içinde Çayan- Perinçek-Belli grupları oluşur. Ayrıca Kıvılcımlı grubu da etkinlik kazanır zamanla. Dev-Genç ilk kongresinde Perinçek Çayan grubuna yenilir ama fikirleri etkinliğini artırır. MDD askeri dare ile sosyalizmi getirmeyi savunurken, Çayan silahlı mücadele ile sosyalizmin geleceği görüşünü ortaya atar.Deniz ise gerillacılık ile sosyalizmi getirme taraftarıdır.Çayan -Deniz arasındaki tek fark şehirden mi köylere, kırsal kesimden mi şehire gerilla-silahlı mücadelenin olacağı yönündedir. İlk önce nereden gerillacılık yapılacağı fikri birbirlerine düşman olamaya vardırır kendilerini.Çayan THKP-C, Deniz THKO'yu kurar. İşçi sınıfı (TİP) önderliğinde sosyalist hareket yerine "Asker-sivil aydın " birlikteliği ile 27 Mayıs devamı devrim yapmak isteyen , içinde Kemalizm'inde bulunduğu MDD ağırlıklı fikir gençleri kendine çeker. İ. Kaypakkaya'da Mao'cu TİİKP'den ayrılır ve TİKKO'yu kurar.Dev-Genç kliklere ayrılır, marjinelleşir. TİP gücünü kaybeder. Zamanla MDD'den ayrılanlar daha da artar ayrı dergi kurarlar: Proleter devrimci aydınlık. Perinçek TİİKP adlı parti ve İşçi-köylü gazetesini çıkarır. Yine asker-aydın destekli devrimi savunur.Gazetenin sorumlu müdürü Aydoğan Büyüközden İngilizlerle bağlantısı ortaya çıkar. 1988'te Sosyalist Parti'yi kurar, PKK propagandası yapar- Detay içinde tıkla -

 

Kısaca THKP-C, THKO, TİKKO üçü de MDD'nin ( Önce Belli sonra Perinçek çizgisinin ) çocuğudur. Dev-Genç içindeki MDD ağırlığı ile TİP'te zamanla bitirilir. Tüm bu dağılma sürecinin kesişme noktasında hep aynı kişi yer alır: Perinçek! M. Belli Perinçek için " CIA'nın Mao'cusu . "der.

Mahir Çayan:

Halka açık forumlarda silahlı örgüt nasıl kurulmalı tartışılır, yakalandıklarında cezaevinden kaçacaklarını kızlar koğuşu bile duymuşken, generaller anılarında her şeyi bildiklerini açıklarken, en çok silahlı yasadışı örgüt kuran kesim olan sol, derin devletçe kullanılmayacak öyle mi? Pr. Nermin Abadan Unat " Üniversiteleri işgalin ihtilale zemin hazırladığını" belirtir. Bingöl Erdumlu, kendisini sorguya çeken komserin ilginç cümlesini aktarır: " Sizi yakalamak istemiyorduk, yakalamak zorunda kaldık." Yasal TİP'i pasif bulup oportünizmle suçlayan genç devrimciler adım adım hedefe ilerleyen sosyalist partinin önünü tıkar, yetmez, gençleri illegal-cephe hareketlerle provoke ederler, kapitalizmin ekmeğine yağ sürerler.Ünlü solcu Sadun Aren'i FKF'den atar bu gençler.Mahir Çayan TİP ile sosyalist hedefe yönelmeyi beğenmez TİP Zonguldak il başkanına (Ahmet H. Dinler): "ABD emperyalizmine hizmet ediyorsunuz." der. Halbuki hizmet eden kendisidir. Aşırı hareket zamanla içinde de bölünmelere yol açar, tüm bu bölünmelerde hep emperyalizme hizmet eder. Hikmet Kıvılcımlı Mahir'leri uyarır ama işe yaramaz. Yusuf Küpeli'nin deyimi ile " Genel komite için 10 kişi bile bulamayan örgüt." birilerince büyütülür, korunur, ihtilale neden olacak işlerde kullanılır, alt yapı onlarla hazırlanır. Yusuf Küpeli " Yapılan banka soygunlarını Deniz ile Mahir'in karşılıklı reklam yarışı haline geldiğini" belirtir, eleştirir.Cengiz Ballıkaya ağır ifadelerle de olsa olayı özetlemiştir :" Mahir ajandır ve devrimci hareketi baltalamaktadır." Feyyaz Kurşuncu "arandıkları sırada kamyon ile kaçtıklarını yollarda tüm aramalarda kendi bulundukları araç dışındaki tüm kamyonların defalarca arandığını ifade" eder. Kollanmakta, takip edilmekte, istenen hedefe yönlendirilmektedirler. Bingöl Erdumlu'da " Arandıkları dönemde baş komiserin hüviyetine bakarak incelediğini ama kendisini yakalamadığını" ifade eder. Tümgeneral Memduh Ünlütürk'te Mahir'in kaçacağını bildiklerini daha sonra solcu - Emekli deniz binbaşı - Erol Mütercim'lere anlatır. 27 Mayıs'çı olan ve eski Milli Birlik Komitesi üyelerinden İrfan Solmazer:" MIT'in ve hükümetin Elrom'un kaçırılacağını 8 gün önceden bildiğini ."ifade eder." Oyun büyük çapta dönüyor" devrimciler sadece küçük figüran olarak kullanılıyorlardır.

Bir Kurban:

Mahir yakalanınca mahkemede kendi öldürdüğü İsrail eliçisi Elrom'u, İlyas Aydın adlı arkadaşının öldürdüğünü söyler ayrıca onu MIT ajanı olmakla suçlar. Aydın'ın Mahir tarafında günah keçisi ilan edilmesi THKP'de sarsıntı yaratır. Örgüt bölünür.., Aydın ülkeden kaçar ama yine THKP'lilerce infaz edilir. Ömer laçiner, Mustafa Şahin, Abdullah O. Müftüoğlu Aydın'ın masum olduğunu ifade ederler. Gün Zileli de Aydın'ın ajan olmadığına inandığını söylemektedir (www.gunzileli.com/2011/03/24/ilyas-aydin-ajan-miydi-gurkan-hacir)Hayatını örgüte adayan Aydın, lideri tarafından önce üzerine cinayet suçu atılır, sonra ajan olmaklasuçlanır, kaçar-saklanır- yurt gider ama kurtulamaz, ( Önceleri " Yurtdışına kaçtığı için cinayaeti üzerine attım, yakalansa üzerime alacaktım ." dediği adamı suçlamaya devam eden ve ) iftiradan vazgeçmeyen Mahir, mektupla Aydın'ın arkadaşlarınca infazına sebep olur. Kısa süre sonra kendi de Kızıldere'de öldürülür.

Ülkemde solcular;

Madanoğlu 12 Mart'tan hemen sonra Kıvılcımlı ve M. Belli'yi MİT ajanı olmakla itham eder. Şefik Hüsnü Mustafa Suphi ile hep zıt kutupları oluşturur. Bedii Faik ve Kemal Tahir, Atilla İlhan'ı komünistleri polise satan kişi olarak ilan eder. Eski komunist Emin Sekûn, Zeki baştımar'ı MİT ajanlığı ile itham eder. Perinçek'le irtibatlı Turan çağlar ABD ajanı, ( yazı işleri müdürü olan) Aydoğan Büyüközden ise İngiliz ajanı olarak yakalanırlar. Ferit İlsever'in İngillizlerle olan bağlantısı ise gizli bir şey değildir. Eski Aydınlık'çı Gün Zileli'de Aydınlık-MİT ilişkisini onaylar. Deniz ise Mahir'e " Oportünist, moralsiz." der. Mahir Çayan; Doğu Perinçek'le, Deniz Gezmiş'le, Mihri belli ile çatışır. Perinçek ise M. Belli ile mücadele eder. Yusuf Küpeli, Perinçek'i provakatörlükle itham eder. Gün Zileli Boran-Aren'i Amerikancılıkla suçlar. Mahir Deniz'i " Sol sapma", Mihri'yi de "Sağ sapma " olarak nitelendirir, Atilla sarp'a ise " sen Marxist değildir." der. Mahir önce TİP'ten sonta Perinçek'ten kopar, sonra Küpeli- Aktolga grubu kendinden ayrılır. Askeri cezaevinden kaçınca Mahir " CIA ajanı" diye nitelendirilir. IP genel sekreteri Bedri Gültekin ÖDP genel başkanı Ufuk URAS'ı MIT ajanı olmakla suçlar.

Sol hep karşı kliği etiketleme, suçlama, yaftalama, ötekileştirmesi ile ünlüdür. Sola göre tek doğru kendi grup-klikleridir. Diğerleri " Ajan, provakatör, pasisift, hain"dir.

İki yüzlülük:

Susurluk'ta Abdullah Çatlı hep konuşulurken aynı arabada olan solcu polis derneği Pol-der kurucusu Hüseyin Kocadağ'a neden hiç değinilmez acaba? PKK hep ırkçı terör örgütü olarak tanımlanır ama onun aşırı sol ve darwinist yönü dene hiç sorgulanmaz? DHKP-C sol örgüttür ama uyuşturucu- insan kaçakçılığı yönüne hiç değinilmez, neden acaba...? Ülkücüleri kontgerilla olmakla suçlayanlar - Ki haklılar ama- mesela sadece THKP-C davasında 113'ü albaydan astsubaya dek uzanan asker listesini neden görmezler. Dev-sol Uyuşturucu kaçakcılığı, çek-senet mafyacılığı, haraç toplayıp insan kaçakçılığı yapar ama bunları kimse dillendirmez! Dev-sol'cu Fehriye Erdal Belçika'ca korunur ama kimse nedeni soruştumaz.

Sonuç:

En son 28 Şubat döneminde sol kesimin, darbeci asker ve kapitalist burjuva ile el ele verip İslamî harekete karşı beraber yürüdüğü mücadele düşünülünce, solun hala piyon görevini ifa ettiği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Ekler:

Yılmaz Güney gerek maddi gerek silah gerekse evde saklama ve arabası ile THKP'ye yardım eder.

 

Ünlü komünistlerden Vedat Nedim Tör 1927 tevfikatının nedeni, Hikmet Kıvılcım'lı ise 1929 tutuklamalarının , Zeki baştımar ise1959 tutuklamalarının sebepleri olmuşlardır. Perincek 1972'de Ankara'da yakalanınca 120 sayfalık ifadesi ile tüm örgütü deşifre eder.

Anti-parantez bir bilgi verelim olayın ve hameti açısından: MIT içindeki CIA ajanı kurmay albay Sabahattin Savaşman'ın avukatlığını GKB Hukuk dairesi Başkanı Münir Tüfekçibaşı idi!

 

NOT: Yazı sitemizin son çalışmasıdır, aynen aktarılmıştır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...