teymullah 7 Report post Posted February 8, 2012 YENİ ACEMİDEN KARALAMA Anlamsız gelen Devrik cümlelerimin Sonu olmayan Eksik dizelerimin Öznesi belirsiz Yarım tümleçlerimin Noktalaması hatalı Bozuk imlamın Kafiye ölçüsü bozuk Bu garip şiirin Tutarken kalemi Titreyen ellerimin Şiir yazacam diye Kendini yiyen beynimin Sigara dumanına kattığım Karışık hislerimin Sebebi hep SEN Bir sen ki; her şeyi yarım Bir sen ki; eksikliğe mahkum Geçit vermediğin Bu zorlu yolun Adı Sen Seraplar peşinde koşan Yolcusu Sen Hiç varılmayacak Durağı Sen Gaddar, hain, güçlü Haramisi Sen Kurbanın boğazına Bıçağı dayayan O bıçağın altına Seve seve atlayan Ve sonunda Katil olan Soluksuz kalan Yine Sen Cenaze başında imam Musallada cansız yatan Tabutun yanında ağlayan Mezara kazmayı vuran Çukurda yalnız bırakılan Gözleri şimşekten Nefesi alevden Münker Nekir olan Yine Sen Aynada bana bakan ‘Ben’ dediğim ayakta duran Ten elbisesi yırtılan Ateşe pervane Cansıza Can Sonsuza liman olan Ben’Ben’ desemde yine de Sen Olan SEN Ya Gel; Kopar at benden kendini Ya da; git gelme Bırak artık bende SENİ Selamun aleykum arkadaşlar, forumda yeniyim lütfen değerli eleştirilerinizi esirgemeyin. Share this post Link to post Share on other sites
teymullah 7 Report post Posted February 9, 2012 ŞİZOFREN Şizofren hayatlar yaşıyorum, Paranoyak ruhumda; Aklım Kaf dağının ucunda sırıtmakta Ve ben susuyorum Diken tarlaları ekiyorum, Sonsuz azap toprağıma Kalbim kafama çıkmış atıyor hızla Ve ben susuyorum Ateşten güller satıyorum Varyemezler pazarında Çeşm-i siyahım kan tutmuş duruyor aynada Ve ben susuyorum İpekten zincirler örüyorum Deliler koğuşumun kapısına Tırnaklarım meşgul gözlerimi oymakla Ve ben susuyorum Kurdeşen hayatlar biçiyorum İki ucu sivri tırpanımla Şakağım delikli demirin ucunda Ve ben susuyorum Ezelden mermiler görüyorum Kanatlanmış uçuyorlar bana doğru hızla Göğsüm siper olmuş bekliyor ayakta Ve ben haykırıyorum; Del de geç içimden bir kerede Dökülsün Ab-ı hayatım yeryüzüne Her damlasından bir can kalksın, Her canda bir tek SEN OLASIN. Y.E.K Selamun aleykum dostlar değerli eleştirilirinize gerçekten çok ihtiyacım var. Lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin vesselam veddua Share this post Link to post Share on other sites
teymullah 7 Report post Posted February 11, 2012 REÇETE Derinden ama güçlü yükseldi. Tek nefeste ama aynı ahenkte ‘Gazabına uğramış ve sapıtmışların yoluna değil’ sözünün ardından amin sesi. Hepsi birden dimdik ayakta Sultanın huzurunda, betondan değil, gök kubbenin altında. Yüzlerde hep aynı ifade, işte buradayım Ya İlah, yine seninle buldum. Felah. Nur-i çeşmiler tek noktada sanki son nefes o müthiş anda. Aşık ile Maşukun hal olduğu, bilmeyenlerin bir garip olduğu içtima-i ademin terk-i Dünyası, teslimiyetin işaret-i şerifi Mü’minin secdesi. Ardından Rahman ile izzeti muhabbet, Ya Rab ne olur sen bizleri af et. Tekrardan yükselen tekbir; Kalk ayağa dimdik dur, titresin Ruh-i zemin. Öyle dur ki; sanki SEN denilince yayından fırlayan ok gibi, zalimin üstüne yağan yıldırım gibi, her an hazır olda bekleyen mücahitler gibi….. Tekrarladı durdu bunları kafasında, var mıydı? Böyle kılınan bir namaz. Amin de hep en cılız ses, kıyamda beli bükük kafası yamuk, aklında bin bir fikr-i şeytan. Birer birer yükselirken kıyamda o bembayaz o nurdan ruhlar arş-ı alaya tek onun ki tek onun ki zift-i kara. Yanındaki mübareğin süzülürken nur-i çeşmisinden pak-i yaş o güzel sakala, mühürlenmiş kalbinden geçirdi yine derinden bir aah. Acep var mıdır bu sefile felah. Yuvarlak küçük pencerelerden içeri yağan nur ışığı aydınlatırken cemaati, o hep gölgede, karanlıkta hep en geri. İşte böyle olurken pişman ve de perişan, sanki söylenmişti onun için o kutlu ferman. Ne güzel tane tane dökülmüştü o mübarek dudaklardan. İşaretiyle Nur-u Ay’ı parçalayan, bir nazarıyla gönülleri yakan, O Enbiya-yı Sultan. Buyur muştu ki; ‘ Hakk Teala bir cemaate rahmet edince, ( kötü olan) birini af etmemekten haya eder’ İşte bu olmalıydı umudu şahanesi, sanki görmüştü onu Hatem-ül Enbiya, sanki onu rahatlatmak için terennüm etmişti bu cümleyi mübareği. İlahi reçete artık elindeydi. Şöyle yazıyordu derdine derman olan şifalı kağıtta; Hergün 5 vakit namaz cemaatle kılınacak!! Gam-ı kederden, bela-yı afetten, şeytanın şerrinden, Dünyanın gafletinden kurtuluşun bu ilacı şerif ile olacak.!! Y.E.K Share this post Link to post Share on other sites
teymullah 7 Report post Posted February 13, 2012 Yegane Ve Değişmez Yarim.... Önce annemin kokusunda sandım huzuru, ne zaman korksam sığınacak limanımdı annem. Babam olmalıydı beni koruyan şefkatli yüreğiyle her zaman yanımda olan. Yaktım gemileri bırakıp geride her şeyi, Senin yokluğunda buldum yarimi. İşte Aşkım dedim. Sığındığım varlık dedim. Olmadı. Bir dostun omzunda ağlarken buldum, karşılıksız sevmenin lezzetini. O da yetemedi bana… Geceler daha bir karardı sökmeyen şafakta hilalde buldum güzelliği. Yine mağlubiyet; Geçte olsa sökülünce şafak kızıl bir sevdaya saldım kendimi. Bu sefer Güneşti. Annem kadar sıcak, babam gibi büyük, dostum kadar yakın, yarim gibi yakıcı. Güneşti benim yarim. Hilal geldi yarim gitti…. Vuslat olmadı yine… Koyamamıştım yerine hiç bir şeyi. Daraldı göğsüm iç içe girdi kavramlar. Ruhumun derinliklerinde hüküm ederken Deccallar. Kovulmuş olanla bastım mührü ruhuma…. Damarlarımda gezindi, her şey istediğim gibiydi… İyiler kötü, çirkinler güzel, yakınlar uzak oldu. Onunla iken…. Olmadı, olmadı, olmadı, verdiğim sözün karşılığı bu olamazdı. Zatınla kovdum. Lanetlenmiş olanı taht-ı kalbimden. Annemin kokusu, babamın yüreği, yarimin ateşi, dostumun omuzu, hilalin ve güneşin nuru, İyiliğin ve güzelliğin gerçeğini hepsini Sende buldum. Ey RABBİM sensin benim her şeyim. Beni sensiz bırakma… Sen bırakırsan beni kim tutar? Y.E.K 2 Share this post Link to post Share on other sites