Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Carrefoursa Başörtülü Elemanı Çalıştırmadı!

Recommended Posts

645102-cut-540x330.jpg

 

 

Ramazan ayında satışa sunmak için kumanya paketi hazırlayan CarrefourSA'nın, kumanyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için, işbirliği protokolü imzaladığı Kızılay'ın gönüllü çalışan personelini, başörtülü olduğu için kovduğu iddia edildi..

CarrefourSA 'nın anlaşma yaptığı Kızılay'ın, kampanyada gönüllü çalışan personeline yaptığı öne sürülen muamele hem sosyal medyada hem de toplumun büyük kesiminde büyük tepkiye sebep oldu.

 

Edinilen bilgilere göre Kızılay ile CarrefourSA, Kızılay'a kumanya bağışını içeren bir protokol imzaladı. Protokole göre CarrefourSA Ramazan Kumanyası hazırlayacak, bu kumanyayı satın alan yardımseverler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için mağazanın bahçesine kurulacak Yardım Çadırı'nda Kızılay'a bağışlayacaklardı. Kızılay Ataşehir Şubesi, protokole dayanarak Kozyatağı CarrefourSA'nın girişine yardım çadırı kurdu.

 

GENEL MÜDÜR KAMERADAN İZLEMİŞ

 

Vatandaşlar Kızılay yardım çadırına yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi özellikle tatil olan Pazar günü daha da arttı. Kızılay Ataşehir şubesi bu görev için Elif Demirci isimli gönüllü çalışanını görevlendirdi. İddialara göre yardım çalışmaları devam ederken CarrefourSA'dan bir yetkili gelerek başörtülü olduğu için Demirci'nin çalışmasına izin veremeyeceklerini bildirdi. Yetkili, "Genel müdürümüz çadırı kameralardan izledi. Elif Demirci'nin başörtülü çalıştığını gördü. Buna izin veremeyiz" diye uyardı.

 

"MÜŞTERİ OLARAK GELİN AMA ÇALIŞAMAZSINIZ"

 

Yeni Şafak'ın yukarıdaki iddiaları üzerine Samanyoluhaber.com, olayı yaşayan Elif Demirci'ye ulaştı. Demirci kendisiyle yaptığımız görüşmede olayı şöyle anlattı: "Carrefour'un önündeki Kızılay standında gönüllü çalışan birimiz başı açık iki kişiydik. Çalışmaya başladıktan sonra CarrefourSA yetkilileri yanıma geldiler ve 'sizin burada başörtülü olduğunuz için çalışma izniniz yok, ya başörtünüzü çıkarın ya da buradan gidin' dediler. Ben de başörtümü çıkarmayacağımı gideceğimi söyledim. Bunun üzerine bana eğer istersem içeride müşteri olarak alışveriş yapabileceğimi ancak çalışan olarak başörtülü duramayacağımı belirttiler."

 

"İNANCIMA BÜYÜK SAYGISIZLIK"

 

Yaşadığı olay sebebiyle çok üzüldüğünü, müslüman bir ülkede yaşamasına rağmen, böyle bir muameleye maruz kalmanın inancına büyük saygısızlık olduğunu belirten Elif Demirci, kendisinin de bu zamana kadar hep CarrefourSA'dan alışveriş yaptığını ifade etti.

 

CARREFOURSA YETKİLİSİNE ULAŞAMADIK

 

Konuyla ilgili ulaştığımız CarrefourSA yetkilileri ise net cevap vermedi. Görüştüğümüz basın-halkla ilişkiler sorumlusu konuyla ilgili yetkili kişinin yurtdışında olduğunu, öğleden sonra Türkiye'ye dönüp bir açıklama yapacağını ifade etti. Şimdi kamuoyu, iddia edilen ayrımcılıkla ilgili CarrefourSA yetkililerinin yapacağı açıklamayı merakla bekliyor.

kaynak :

http://www.stargazete.com/guncel/carrefoursa-basortulu-elemani-calistirmadi/haber-645100

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

insanımızın en çok eksiği oldu noktalardan biri de bu zaten. bu tür firmalar bizden kazandığı parayla kuyumuzu kazıyorlar tıpkı koka kolada da olduğu gibi. din kardeşlerimiz bizim paralarımızla ölüyorlar. artık bazı şeylerin farkına varmamızın zamanı geldi..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

batur ali kardeşimin görüşüne katılmaktayım. yıllardır başta yahudi sermayesi olmak üzere diğer yabancı firmalar ülkemizde tutunabiliyorlarsa ve yatırımlarını arttırıyorlarsa bunda en büyük etken halkımızın vurdumduymazlığıdır, gayesizliğidir, düşüncesizliğidir. Bugün ben kola almıyorsam, koçtaşa, carfoura, kipaya, migrosa,metroya,vs... gitmiyorsam(bunun pek çok sebebi var, birincisi sahipleri, ikincisi içki satışının yapıldığı mekanlar,vs...) bu yapılamayacak bir şey değil. şimdi herkes işine gelen noktayla ilgileniyor. müslümanlar olarak her ne kadar kapitalizmi eleştirsek de kendi içimizde hepimiz kendi kapitalizmimizin kurbanları olmaktayız. paranın hayatımızda söz sahibi olduğu gerçeği burada ortaya çıkmış olmakta. 3 kuruşluk menfaatimiz için bu markaları maalesef tercih eder hale geldik...

 

düşünmeden yaşıyoruz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...