Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
dedektifx

İnkılab-İnkilab

Recommended Posts

İNKILÂB - iNKİLÂB

 

- İnkılâb; "Kalb" kökünden... "Değişme, bir hâlden -daha üstün- bir hale geçme" mânâsına...

- İnkilâb ise; "Kelb" kökünden ve "köpekleşme" manasına...

- Görülüyor ki köklü, şahsiyetli ve üstün değişim ile köpekleşme arasında yalnızca bir "nokta" farkı mevcut...

- Sahte ve çilesiz oluş gayreti ile hakîki inkılâb arasındaki tefrikin çetinliği ve zarûreti bu misâle nisbetle anlaşılıyor mu?

- Peki ya Müslümanların, "iyi doğru ve güzel"i "kötü yanlış ve çirkin"den bir çırpıda ayırıcı melekeyi haiz bulunmasının gerekliliği?

- Kendi ruh kökümüzün ırzına geçilmesi neticesinde vücud bulan ve "inkılâb" adı verilen -bizimse "inkilâb" olarak işaretlediğimiz- veled-i zinâyı öz çocuğuymuşçasına benimsemesi istenen/benimseyen punduna getirilmiş apıştırılmış ve şaşırtılmış yığınların yegâne kurtuluş reçetesi, "Gâye İnsan - Ufuk Peygamber"e ittibâdan başka bir şey değil...

- "Gâye İnsan - Ufuk Peygamber"e uymanın yolu da, "üst dil - üst mânâ" hâlinde tecellî eden "İslâm'a Muhatab Anlayış Dâvâsı"na pazarlıksız bağlılıktan geçmekte...

- Zirâ "İslâm'a Muhatab Anlayış Davası"nın bağlıları; İlk ve Son Peygamber'in getirdiği "Mukaddes Ölçüler"den başka hiç bir ölçüyü kabûl etmez ve benimsemez. Dâimâ nisbetini muhafaza eder.

- İslâm'ı "Mutlak İnkılâb", Allah Resûlü'nü de "Mutlak İnkılâpçı" olarak telâkkî eder.

- Hakîki inkılâbın şuurlarda başladığınnın ve her türlü mukallitlikten, kolayına getiricilikten, özentiden, sahtelikten, sathîlikten, çilesizlikten, parsacılıktan, "antitez müdafiiliği"nden münezzeh ve müberrâ oluşunun idrâkindedir.

- Gözüne takılan yeşil camlı gözlük sebebiyle samanı yonca zanneden merkeb misâli ahmak değildir zirâ aşk ve vecdinin nurdan gözlüğünü ithal malı gözlüklere değişmez.

- Şu hâlde ihtiyâcımız olan; "Mü'minin ferâsetinden korkunuz, zirâ o Allah'ın nûruyla nazar eder" ölçüsünün hakîkatini yaşayan derin ve gerçek mü'minlerdir. "Zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı seçebilecek" ferâsette Müslümanlar.

- Yani yıllar boyu hasreti çekilen fikir ordusu, nûr kadrosu...

- Hülasa; boynuna geçirilen "inkılâb" adlı tasma ile köpekleştirilmeye çalışıldılgığının farkına varmış, ahlâkıyla, edâsıyla, tavrıyla, fikriyle, stratejisiyle, diyalektiğiyle, aşkıyla, vecdiyle ve daha ne ve neleriyle "hakiki inkılâb"ın "niçin, nasıl ve ne idüğü"nü yaptığı işin içinden tüttürücü "ulvî aksiyon şuuru"na mâlik o şanlı kadrodan olmanın madde ve mânâ şartlarına erebilmek duâsıyla...

Fî Emânillâh...

 

 

Ahmet Ümit BAYRAM / İfade Dergisi'nden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...