GençKalem38 0 Report post Posted November 8, 2012 Güzel çoban, bir içim, bir yudum su testinden Bugün sıcak yine pek, sanki ortalık yanıyor Güzel çocuk senin olsun hayatım istersen Niçin gözüm sana baktıkça böyle yaşlanıyor? Güzel çoban, ne kadar tatlı söylüyorsun sen Yalan da olsa içim doğru söyledin sanıyor Güzel çocuk, bana bak, aldatır mıyım seni ben? İçin bu yaşları boş anlıyorsa aldanıyor! Güzel çoban, bir içim, bir yudum su testinden Bugün sıcak yine pek, sanki her yanım yanıyor! Tevfik Fikret Share this post Link to post Share on other sites
ibrikçi 47 Report post Posted April 29, 2017 Gönül ne gezersin hân-ı harâbta Ser verir âşıklar sırn şây'olmaz Dökme yüz suyunu her ocaklıya Karga kirasından ankâ bay olmaz Seksen bin nesepli bizim mezhepli Doksan bin Mısırlı Şamlı Halepli Yüz bin sofu zâhid yüz bin mektepli Meyhanede bir sarhoşa tay olmaz Celâli sen özün öğme bezetme Gayri keşten sakın yardım gözetme Doğru derviş isen keşkül uzatma Hergiz elin hoşafından pay olmaz Celali Baba Share this post Link to post Share on other sites