Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kanijeli

Dinlerarası Diyalogizmin Vardığı Son Nokta:"nur Yüzlü Papazlar"

Recommended Posts

bu zamana kadar okuduğum en saçma yazılardan biri. madem müslüman oldu neden kimliğini gizliyor oeziyete maruz kalıyor. papaz kılığında kimliğini gizleyerek yaşayacağına adamakıllı, ben müslümanım desin kurtulsun o zilletten!

 

sizin bu yaptığınız hem ayetleri saptırma hem de dini mevzulara uzak olmakla ifadelendirilebilir. Kim ayetlere kendi aklına göre hüküm verirse bunun karşılığında ne göreceğini umarım biliyorsunuzdur!

 

“ Şüphesiz ki Kitap ehlinden Allah’a iman edip size ve kendilerine indirilene inanan , Allah’a karşı üstün saygı duyup , O’nun yüce huzurunda kalbi ürpererek eğilenler ve Allah’ın ayetlerini az ve çok önemsiz bir değere değiştirmeyenler vardır . İşte onların mükafatları Rableri katındadır . Şüphesiz ki Allah hesabı çabuk görendir . “ ( Al-i İmran / 199)

 

Burda geçen hangi ehli kitap acaba? Günümüzdeki ehli kitap tanımına uyuyor mu ki bunlar? Orada geçen sakın Peygamber Efendimiz sav in risaletinden önce yaşayan ve hakiki manada Hz İsa as ın getirdiği dini tatbik edenler olmasın!!!

 

"Dinlerarası diyaloğa" hizmet için bu kadarına da pes! Süleymaniye Camii'ne mahalle bekçisinin imam tayin edilmesi ile ilgili yazmış olduğunuz yazı ile hakkınızda edindiğim inrtibayı yerle bir ettiniz!

 

Allah sizi ve sizin gibileri ıslah etsin!

 

 

 

NUR YÜZLÜ PAPAZLAR..

 

 

Bir bedevi , Hz.Ebu Bekir’e gelerek dedi ki : “ Ya Ebu Bekir ; benim için Allah’a dua et ! Bu günahkar kulunu affetsin .”

Hazreti Ebu Bekir gülümseyerek mübarek ellerini gök yüzüne kaldırdı : “ Ya Rabbi ; bir günahkar , bir günahkardan dua istedi . Her ikisini de affeyle Allah’ım ! “

Afrika Misyonerlik Teşkilatı eski başkanı İshak isminde bir papaz , Müslüman oluşunu şöyle anlatır :

“ Bir gün huzuruma günah çıkarmak için bir kadın geldi . Kadın , günahlarının affedilmesi için bana yalvarırken , ben de benim günahlarımı kim affedecek diye düşünüp ağlamaya başladım . Birden aklıma Kur’an’dan ‘ De ki ; Allah birdir (ehaddır) ‘ ayeti aklıma gelerek ‘ İlâh , Allah’tır ‘ diye düşünmeye başladım . Hemen bizim bir üstümüz olan Piskopos’a gittim . ‘ Biz bütün insanların günahlarını çıkarıyoruz , bizim günahlarımızı kim çıkaracak ? ‘ sorusuna ‘ PAPA ‘ cevabını aldım .

‘ Papa’nın günahını kim çıkaracak ? ‘ diye sordum .

‘ Papa masumdur ; sen Papa hakkında nasıl böyle düşünürsün ? ‘

Piskopos bana bağırıp cezalandırdı . İşkence ettiler ve üç ay domuz çobanlığı yaptırdılar .

Dinî terbiye için beni büyük bir Rahip’e gönderdiler . O Rahip bana nasihat vermeye başladı . Bu Rahip’in söylediği sözleri daha önce duymuştum . Bunlar Kur’an âyetleriydi . Rahip ‘ Ey evladım ; Allah kimsenin iyi amelini (davranışını) zayi etmez . Sabret ve Allah’tan mükafat bekle . Kim Allah’tan korkarsa , ona kurtuluş (yolu ) ihsan eder ve ummadığı yerden rızıklandırır .

Bu sözler karşısında şaşırıp kaldım . Rahip ‘ Bu sözler , sende sır olarak kalsın . Başkasına söyleme ! ‘ deyince şaşkınlığım daha da arttı .

Bir sabah , bu Rahip’in odasına gittim . Onu namaz kılarken görünce yerimde çakılıp kaldım . Başkaları görmesin diye hemen odasının kapısını kapattım . Ertesi gün Rahip benim yanıma geldi . Gözlerinden yaşlar akıyordu . Kulağıma ‘ Benim gıdam Kur’an’dır . Yalnızlıkta biricik yoldaşım Rahmân olan tek Allah’tır . Yalnızlığımı giderici Vahid-i Kahhar olan Allah’a ibadetimdir .”

Ben kesin olarak İslâm’a inandım ve bu imânın mutluluğunu hiçbir şeye tercih etmiyorum .”

 

Kur’an , bu manzarayı çok önceden şöyle ifade ediyor :

 

“ Şüphesiz ki Kitap ehlinden Allah’a iman edip size ve kendilerine indirilene inanan , Allah’a karşı üstün saygı duyup , O’nun yüce huzurunda kalbi ürpererek eğilenler ve Allah’ın ayetlerini az ve çok önemsiz bir değere değiştirmeyenler vardır . İşte onların mükafatları Rableri katındadır . Şüphesiz ki Allah hesabı çabuk görendir . “ ( Al-i İmran / 199)

 

Ne dersiniz ?

Allah(cc) bizlere lütfedip Cennet’ine koyarsa, orada gizli din taşıyan o nur yüzlü papazlarla karşılaşıp selâmlaşır mıyız acaba ?

 

http://www.habername.com/yazi-ahmet-mufit-kutlu-nur-yuzlu-papazlar..-9175.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...