Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Recommended Posts

Bugünlerde Ayasofya açılsın diye milleti sokağa dökenler vakti zamanında meclise girdiklerinde kendilerine yapılan "Ayasofya açılsın" talebine karşın "Bu tür mevzular fuzulidir, Ayasofya gündemimizde yok" diyerekten asıl maksatlarını ve davalarında ne derece samimiyet! sahibi olduklarını göstermişlerdir. Bu günlerde kendisi için vefa geceleri tertiplenen ve gençliğin önderi gibi gösterilenlerden refah partisinin kültür bakanı İsmail kahraman Ayasofya ile ilgili fikrini o zaman beyan etmiştir. Şimdi ise Anadolu Gençlik Derneği ve asıl adı Talebe Birliği Federasyonu olan ve hakkı olmadığı halde MTTB ismini kullanan gençlik oluşumlarının fikri yönlendiricisi olan gerçek İsmail Kahraman'ın kim olduğu ve hangi amaca hizmet ettiğini gösterir bir vesikadır bu Ayasofya cevabı. Ayasofya'ya karşı hassasiyet besleyen Anadolu Gençlik Derneği mensubu kardeşlerimizi ve diğer kardeşlerimizi tenzih ederekten bilinmesi namına bu hakikatleri açıklamakta fayda görmekteyim...

 

 

  • Ayasofya

Refah Partisi tarafından yıllardır sahiplenilmeye, politik getiri elde etmeye ve popülist politikalarına dayanak edilmeye çalışılan, iktidar dönemlerinde ibadete açacaklarını vaat ettikleri Ayasofya konusunda, iktidardaki Refah Partisi’nin görüşünün değişip değişmediğini öğrenmek için bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan Erbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir Soru önergesi verdim. 26.7.1996 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiğim Soru Önergesi’nde, “Ayasofya Camii’ni ibadete açmayı düşünüyor musunuz? diye sormuştum. İşte cevap vermedikleri ve kitap yayına hazırlandığı sırada bu defa sözlü olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na tekrar verdiğim Soru Önergesi...
  • TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
  • ANKARA
  • Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Necmettin Erbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda delaletlerinizi arz ederim.
  • Mustafa TAŞAR
  • Gaziantep Milletvekili
  • Ayasofya Camiini ibadete açmayı düşünüyor musunuz?
  • Yıllardır Ayasofya’yı iktidara gelir gelmez ibadete açacakları söyleyenler, bu konudaki soruyu dahi cevaplandırmaktan kaçınmıştı. İşsize yakın tarihli bir örnek. 16.8.1993 tarihli Cumhuriyet Gazetesi Erbakan’ın beyanatına dayatılarak yazılan haberde Erbakan, 199, Martında Ayasofya önünde olacağız” diyor. İşte belgesi!..
  • Cumhuriyet
  • 16/08/1993
  • Erbakan : 1994 martında
  • Ayasofya önünde olacağız
  • Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin ERBAKAN partilerinin iktidara gelmesinin en büyük devrim olacağını ileri sürerek 1994 martında Ayasofya önünde olacaklarını söyledi.
  • Necmettin ERBAKAN, Güngören Belediyesince Kamer ve Kazım Karabekir mahallelerinde yaptırılan iki sağlı ocağının açılışını yaptı. Havaalanı Mahallesi’nde tapu dağıttı. Düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmada, ERBAKAN Refah Partili olmayan belediyeleri taklitçi olarak nitelendirdi. 1994 martında yapılacak yerel seçimlerde başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bin belediye başkanlığını kazanacaklarını ileri süren ERBAKAN, mart ayında Ayasofya önünde olacaklarını ve burasını ibadete açacaklarını söyledi. Erbakan, 440 bin öğrencinin üniversiteye alınması ile ilgili şöyle dedi:
  • “İnsanlar okumak öğrenmek istiyor. Eğitim kelini böyle kapatıyoruz. Martta bir kuş, iki kuş değil, bin kuş birden vuracaksınız. Kazakistanlı, Cezayirli, Kuveytli Müslüman, dünyadaki bir buçuk milyar Müslüman Refah Partisi’nin Türkiye’de iktidara gelmesini istiyor.”
  • Refah Partisi’ne mensup belediyelerce düzenlenen tapu dağıtma ve açılış törenlerinde konuşan Erbakan, Refah Partisi’nin iktidara gelmesinin en büyük devrim olacağını, 1994 Martında Ayasofya önünde olacaklarını ve ibadete açacaklarını söylüyordu. Oysa iktidardaki Refah Partisi’ne bu konuda sorduğum Soru Önergesi’ne cevap dahi verememişlerdi.
  • Refah Partisi’nin maskesini bir kez daha düşürmek için Ayasofya konusunda verdiğim Soru Önergesi’ne yazılı cevap veremeyen ve kaçmayı tercih eden Erbakan, bu konudaki maskesini saklamayı tercih etmişti. ma, maskeyi bu defa Refah Partili Kültür Bakanı İsmail Kahraman üşürmüştü. 5.8.1996 tarihli Sabah gazetesindeki beyanatında, “Bizim gündemimizde Ayasofya yoktur. Konu bulmak için bunu eşeliyorlar” diyerek, adeta Refah Partisi’ni bu konuda tekzip ediyor ve maskesini üşürüyordu. İşte haberin kupürü...
  • Sabah
  • 05/08/1996
  • “Ayasofya Gündemimizde yok”
  • Refah Partili Devlet Bakanı Ahmet Cemil Tunç’un “Ayasofya ibadete açılmalıdır” sözlerine, Kültür Bakanı İsmail Kahraman’dan cevap geldi. Kahraman, “Bizim gündemimizde Ayasofya yoktur. Konu bulmak için bunu eşeliyorlar.” Dedi. Kahraman, Ayasofya tartışmasının “fuzuli” olduğunu belirterek, “Bu konu ne Kültür Bakanlığı’nın ne de hükümetin gündemindedir. Gereği olmayan bir hadisedir” dedi. Ayasofya’nın cami olarak mı, yoksa şimdiki haliyle mi kalması gerektiğini konusunun ne Kültür Bakanlığı’nın ne de hükümetin gündeminde olmadığını vurgulayan Bakan Kahraman, “Ayasofya diye bir konu yok. Gündemde mevzubahis bile değil” diye konuştu.
  • Bu itirafı yorumlamaya ihtiyaç var mı?

 

 

http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/ayasofya.htm

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

son zamanlar ben de samimiyetlerini sorgular oldum. Evet ayasofya dendiğinde bize sultan ahmed camiinde kelle sayısı gosteriliyorsa, ayasofya gundemimizde yoktur deniliyorsa bize bu ulkeyi ustadin talebe nesli yonetiyor demesinler. Sayın besir atalay konyadaydi bir sunum yaptılar. Kendisine ayasofyayi hatirlattim hatirlatirim o kadar fikir mimarimiz dersiniz ama uzerinde hayli durduğu ayasofya için gundemimizde yok diyorsunuz. Kaç kabinenin basimizdasiniz ne zaman gundeminizde olacak çok merak ediyorum dedim. Tebessum bahsettiler ve ben bir açıklama yapamam deyip talep mahiyetinde not aldı muhterem devletlu. Ben Iste 2 saat ustad buyuk adamdi diye laf buyuyup sonra bu eğri durusu gordum mu fıtık olurum!hiç samimice değil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayasofya Türkiye'nin bağımsızlığının sembolüdür. Ayasofya'yı açmadan kimse bağımsızlıktan falan bahsetmesin. Ayasofya'nın ehemmiyeti Müslümanlar nazarında malum. Üstad'ın Ayasofya Hitabesi, Ayasofya'nın ne manaya geldiğini muazzam bir dille izah ediyor. Ayasofya hepimizin meselesi ve vebali. Şayet şu durumda Ayasofya'yı açmak namına bir girişimimiz yoksa demek ki iktidar olmak herşeye yetmiyor.

 

Zaten Üstadı anma programlarını da samimi bulmuyorum. Hangi Üstad bahsedilen? Biz mi Üstadı bilmiyoruz ya da başka bir Üstad mı gençliğe lanse ediliyor? Üstaddan bihaber Üstadı anlatma... Samimiyetsizlik bizim karakterimiz olmuş!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın Başbakanın ince mesajını alamamak çok düşündürücü. Ayasofya ne diye açılsın daha bugün ankarada öpüşme eylemi vardı . bu ne demek biliyormusunuz? Ayasofya'yı hak etmiyoruz kusura bakmayınız.

Üstadın dediği gibi Ayasofya kendiliğinden açılacaktır.

onunda günü ve zamanı var lütfen bir kalbimiz temiz kaldı onuda kirletmeyiniz!

Üstad yolunda değilmiş yahu Üstad bugünleri görseydi çocuklar gibi oturup ağlardı. o sabırsızlığına heycanına rağmen.. bu hükümetin eksiği gediği yokmu olmazmı en büyük hatası ise ahlak ve kadın konusunda peki bunlar gündeme gelirmi gelecek!

başka yolu yok...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biz siyasetle hissiyatı hep birbirine karıştırmışızdır.

Muhalefet iken, asıp kesenler iktidar olduğu zaman süt dökmüş kedi olduklarını bu gözler çok şahit oldu.

Arkadaşın dediği gibi, Ayasofya açılsın açılmasına ama, biz ona gerçekten layık mıyız?

Ben zannetmiyorum, bırakınız normal insanları, dindar diye geçinenler bile hak etmiyor!!!!

Öncelikle gönüllerdeki Ayasofya'yı açalım ki, zamanı gelince gerçeği otamatikmen açılır.

Bu kadar gevezelikten sonra konuya gelcek olursak, Ayasofya Açılsın eylemi tabiki yapılmalı,

Fakat bazı arkadaşların dediği gibi, samimiyetten yoksun bir şekilde değil, samimi bir şekilde yapılmalıdır.

Sırf siyasi şov uğruna Ayasofya Açılsın demek, kadar ikiyüzlülük hayatta yoktur.

Artık ne yalan söyleyeyim, Erbakan hoca vefat ettikten sonra gerçekten bu camidan iyice soğudum.

Söylediği şeylerin çoğu doğru olsa bile....

Geçenlerde gene bir "Milli Görüş" cü abimizle oturuyorduk, hoş bende üye olmadan "Milli Görüş" gömleği giyordum orası ayrı bir konu....

Biraz hoşbeş sohbetten sonra, konu her zamanki gibi, çok anlıyormuşuz gibi ülkenin durumu, hükemetin yönetimi şu bu meselelere geldi....

Bu abimiz facebook sayfasında da aşağı yukarı her zaman aynı şeyleri, Milli Görüş sitelerinin görüşlerini paylaşır...

Dersiniz ki, bunda ne var, isteyen istediği şeyi paylaşır, bunda garip olan şey nedir???

Garip olan bu görüşü savunması değildir,

Savunduğu şeylere yüzde yüz aykırı hareket etmesidir....

Kendisi her zaman vatan millet sakarya lafını ağzında eksik etmez,

Pkk ile pazarlığı eleştirir, ama gel görün ki, son zamanlarda kendisinin de faydalandığı bedelli yasasıyla askerlik de yapmaz...

Bu ne perhiz, bu ne lahana demezler mi adama....

Bu hükümet öyle bir eleştirilir ki, zaten kendi şahsımca çok eleştirilecek yönleri vardır.

Oy da vermeyebilirsiniz fakat eleştirinin de topuzunu, iyi ayarlamak gerekiyor.

Kendiniz acaba aynı pozisyonda olsaydınız bunun hakkında ne karar verirdiniz.

Rahmetli Erbakan hoca" Atatürk yasasaydı Milli Görüşcü olurdu" lafına ne diyorsunuz.

Cevapları hemen hazırdır, aynı Ayasofya Kampanyasında olduğu gibi, Erbakan Hoca siyaset yapıyor.

Ama aynı şeyi rakip düşman parti yaptığı zaman yerden yere vuruyorlar.

"Nasılsanız öyle yönetilirsiniz" hadis-i şerifini acaba nasıl anlıyorlar???

Bu onların da gördüğü üzere, ülkenin birçoğu sefalete ve günaha batmış durumdu,

Sefalete bakmayan diğer yarısının da acaba kaçta kaçının samimi bir şekilde içerisinde "Ayasofya Açılsın" duygusu var!!!

Kusura bakmayın arkadaşlar bu işler öyle kolay olmuyor,

Önce sen kendini düzelt, ondan sonra yakın çevreni düzelt, ondan sonra ülkeyi düzelt, Ayasofya zaten kendiliğinden açılır, bu şekilde samimiyetsiz olmaya ne lüzum var değil mi????

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unutulmaması gereken bir hadiseyi aktarmak istiyorum. Ayasofyanın içerisinde bir kapı var ve konstantin halkı şehir istilaya uğrar ise o kapıdan meleklerin gelip şehri savunacağını hatta Hz. Meryem'in kendilerine yardım edeceklerini düşünürlerdi. Fatih şehri kuşatıp neticesinde şehir düşünce Ayasofya'ya ordusuyla giderken korkan halk Ayasofya'ya sığındı ve o kapıdan Hz.Meryem'in gelmesini kendilerine yardım etmesini beklediler ve beklenende olmadı zaten. Belkide Hz.Meryem Fatihin yanında saf alıp geldi Ayasofya'ya. Fatih Ayasofya'yı gasp etmemiştir ve kendi parasıyla satın alıp Hz.Meryem adına vakfetmiştir. İnşallah Ayasofyamızın tekrar cami oluşunu Cenab-ı Hak bize ömrümüz bitmeden görmeyi nasip eder. Hangi kurum kuruluş vakıf vs olursa olsun Ayasofya için emeği geçen her kişiden Allah razı olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...