Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

Türkiye'nin Intiharı

Recommended Posts

Türkiye'nin intiharı: Dekadansla dans!

 

 

Boşanma oranları, son bir yılda, son on yılın rakamlarını yakalamış! Sadece bu yakıcı ve yıkıcı gerçek bile, bu toplumun nasıl bir uçurumunun eşiğine sürüklendiğini göstermeye yetiyor olsa gerek! Ama aldırış eden yok!

 

İlköğretimde uyuşturucu kullanımı, cinsel sapkınlıklar vakayı âdiyeden olaylar hâline geldi! Kimse ses vermiyor!

 

Televizyonlardaki dizilerde lakır lakır içki içmeyen tip yok! Kimseden çık çıkmıyor!

 

Televizyonlardaki dizilerde, üç kuşak da, hep bir kadının ya da bir erkeğin peşinde koşturup duruyor! Çocuklar, çocuk yaştaki tipler, sadece “karı-kız peşinde” koşturuyor televizyon dizilerinde!

 

Oryantal dans yarışmalarından; huysuz tiplerin insanaltı numaralarından; reality şovların gerçekdışı, sapkın maceralarından; televolelerin ayartıcı, yalan makinası üzerine kurulu zihni, aklı, ruhu ve kalbi körelten, izleyiciyi geri zekâlı yerine koyan kaçık şovlarından geçilmiyor Türk televizyonları!

 

İstanbul Life diye bir dergi çıkıyor. Dergide İstanbul'un müslüman bir medeniyetin kurucu aktörlerinden biri olan bir şehir olduğuna dair tek bir etkinlik, haber, yorum, yazı yok!

 

Ama hâlâ laiklik dininin yat-kalk borusunu canhıraş bir hızla ve hazla öttürmekten geri durmuyor kimi hokkabazlar ve ahmaklar!

 

Burası neresi arkadaş? Türkiye mi burası?! Yunusların, Mevlânâların, Itrîlerin, Hacı Bektaşların, Hacı Bayramların, Büyük Sinanların yetiştiği ve yaşadığı yer burası mı?

 

Sonuç: Çocuklarımıza büyük bir medeniyet ufku, derin bir tarih şuuru, köklü bir kültür idraki, muhkem bir hayat ve dünya tasavvuru; kısacası yaratıcı bir ruh ve kurucu bir irade vermemek için varolan; sanki yeni Yunuslar, yeni Mevlânâlar, yeni Sinanlar yetişmemesi için tasarlanmış; Batılıların karikatürü seküler eğitim sistemi artık SOS vermeye başlamıştır: Yüzyıllarca Avrupa'ya, dünyaya adaleti, hakkaniyeti, medeniyeti, farklı dinlere, kültürlere, etnisitelere mensup toplumları birlikte yaşatabilme tecrübesini öğretebilmiş, böylelikle tarih yapmış bir toplum artık tarihten silinecek kadar kendi kendine intihar sürecini bizzat kendi elleriyle hayata geçiriyor! Pes doğrusu!

 

“Türk medyası” denen şeyin bu toplumun medyası olmadığını; sömürgeciliğin yeni keşif kolu gibi çalıştığını artık göremiyorsak vay hâlimize!

 

Bu toplumu, dünya tarihinin yapılmasında kilit rol oynayan toplumlardan biri katına yükselten; bu topluma ruh veren, ahlâk veren; adalet, hakkaniyet, diğergâmlık, paylaşma, kardeşlik, her türlü zorluğa / zorbalığa ortaklaşa göğüs gerebilme dinamizmi kazandıran, yüzyılların birikimi, çilesi, mücadelesi sonrasında geliştirdiğimiz köklü ve asil değerlerimizden, tüm dünyanın şiddetle ihtiyaç hissettiği derin ve evrensel anlam ve sembol haritalarımızdan uzaklaştırmak için çalışan; vargücüyle bu değerlere savaş açan Batılıların kapıkulu, laiklik misyoneri medya rejimimiz, sözümona laiklik adına (ama gerçekte bir avuç güç ve çıkar çevresinin çıkarlarını daha bir pekiştirmek adına) toplumun temel dinamiklerini dinamitlemekten; ruhunu delik deşik etmekten; zihnini allak bullak etmekten başka bir katkı, bir katma değer sunmuyor bu topluma!

 

Özetle, büyük bir dekadans (çöküş, çözülme, çürüme) süreci yaşıyoruz: Dekasansla dans ediyoruz adeta! Nihilizmin, yok oluşun eşiğine doğru hızla sürükleniyoruz. Homo laikus'un (laik insan'ın) geleceği yer burası: Sığ bir özgürlük anlayışı adına, kendi arzularına, içgüdülerine, egosuna kapanan, esir ve teslim olan zavallı bir yaratık!

 

Oysa Türkiye'nin eğitim sistemi, İslâm'ın insan, Yaratıcı ve kâinât tasavvuruna göre yeniden yapılandırılmadığı; bu topluma yaratıcı bir ruh ve kurucu bir irade verecek medeniyet ufkumuz ve birikimiz yasaklanmak yerine yeniden toplumun önüne konulmadığı, bir ayağını buraya muhkem bir şekilde basan, diğer ayağıyla bütün dünyalara açılabilen, özgüveni yüksek, dünyaya yeni şeyler söylemeye aday, bgün dünyanın 800. doğum yılını saygıyla ve hayranlıkla kutladığı Hz. Mevlânâ'ların hakîkî torunu yeni bir insan tipi yetiştirilmeye karar verilmediği sürece, dekandansla dansın götüreceği yer, sadece yokoluş, intihar ve tarihe vedadır vesselam!

 

Yusuf Kaplan

 

Yeni Şafak

Share this post


Link to post
Share on other sites

hayır yusuf kaplan o dedigin yer burası degil.burası tarihine küfretmeyi meziyet sanan kültürünün yakınına bile ugramayan bir yer.burası ensesinden tokadı eksik etmeyecegin bir yer acısını 100 yıl unutamayacagı bir yer aaslında.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu konu benide derinden yaralıyor napıcaz bilemiyorum artık çocukların eğitim ve terbiyesi ebeveynlerden çıktı biz sistemle yarışamayız .her şey ahlak din anlayışından o kadar uzakki aksine dinden bahsetmek o kadar nahoş oluyorki.! insan çokmu katı düşünüyorum sorgulamasına girebiliyor. ayrıca çocukların zaaflarına hitap eden şeyleri bilip ona göre hazırlanan proğramlar varken bizim ikna etme olasılığımız çok az napıcaz bilmiyorum ileriye yönelik çok endişe ediyorumm dualarınız temennisiyle selamlar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müslüman aile herzamankinden daha fazla evladı üzeride titremeli...Zamanının mühim bir bölümünü onlara ayırmalı, kızına oğluna iyi bir aile, iyi bir müslüman nasıl olması gerekiyorsa o şekilde emsal olmalıdır...Yoksa geleceğimiz ellerimizden kayıp gidecek...Dans:

 

BAŞYÜCELİK EMİRLERİ - DANS

 

· Dans yasaktır.

 

· Vatan kurtarıcısı çapında eski bir Fransız devlet adamının, dansa dair sorulan suale, sırf bir yatak içinde kadınla erkeğin fiilini kastederek verdiği, “Niçin ayakta?” cevabı kadar dansı izah edebilecek bir tarif olamaz. Hususiyle bu tarif, Avrupanın, millî kahraman tanıdığı bir büyüğüne ait olduktan sonra…

 

· Alenî ve ictimaî bir zina nazariyesinden başka bir şey olmıyan dans, belki de bu münafık cephesiyle zinadan da iğrenç bir fiil olarak, Büyük Doğu mefkûresinin hiç bir noktasında barınamayacak bir fiildir; ve bu bakımından, aynı mefkûrenin en şiddetli yasakları arasındadır.

 

·Kadınla erkeği müşterek ve ahekli hareketlerle vücut kıvrımlarını göstermeye davet eden ve ister bir çift, ister birçok insanın şehevî hareketlerinden ibaret olan dans, millî ve gayr-i millî bütün çeşitleriyle bizden değildir.

 

· Zaten murakabe ve tecessüsü mümkün olmıyan ve içinden geçen her şey Allaha havale olunmak icab eden hususî mesken müstesna, umumî ve ictimaî mekânlardan herhangi birinde, her şekliyle dans yasağı şiddetle takip olunacaktır.

 

· Sadece dans fiiline dayanılarak yarım asırdan beri memleketimizde ananeleştirilen balolar, ayrıca (bar)lar, (dansing)ler, (diskotek)ler, gece kulüpleri kendilerini içki yasağı bakımından sınırlamış olsalar bile, dans yasağı ölçüsiyle tâ kökünden tasfiyeye tâbi…

 

· Karısını ve kızını, yabancı bir erkeğin kolları içinde ve göğsü üzerinde nazarî ve alenî bir zinaya terkeden ve bundan gocunmıyan erkek, bizim anlayışımıza göre, bu halini izaha yelteneceği, nefsine özür aramaya kalkışacağı, bir fuhş ajanından daha aşağılık bir şahıstır.

 

· Dansa karşı nefretimizi bilhassa şiddetlendirmesi icap eden nokta, Tanzimattan beri gelen murakabe ve muhasebesiz Garp taklidi cereyanlarının, içimize, Masonlar ve Dönmeler vasıtasiyle bilhassa dansı sokarak, güzelim ahlâkımızı ifsat ettiğidir.

 

· Avrupalı için, kendi hususî bünyesi, telâkkisi, ruhî ve ictimaî müessiseleri bakımından bir dereceye kadar tabiî olduğu halde, bir Fransız büyüğünün bu kadar ağır bir nefret ve hakaretle vasıflandırdığı dans, Avrupalı hesabına başlıbaşına bir tahrip vesilesi olduğu halde, bizim İslâm ve millî bünyemize tatbik edildiği gün, her şeyimizi birden berhava edecek bir yıkıcılık müessiri olur. İşte böyle olduğu ve büsbütün olacağı içindir ki, bizim cemiyet ölçümüzde dansla göz önünde zinanın birbirinden farkı yoktur.

 

İdeolocya Örgüsü 'nden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...