Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

İstihbarat Okulunda Abd Ye Isyan !..

Recommended Posts

 

İstihbarat Okulunda ABD'ye İsyan

 

nationalsecurityagency-nsa.jpg

 

 

ABD'nin en üst istihbarat Örgütü NSA Başkanı konuşurken, Nijeryalı Albay ayağı kalktı ve "Ülkemizde ne işiniz var?" dedi ve...

 

 

 

Emin Pazarcı/Bugün

 

İstihbarat Okulunda İsyan

 

2000 Yılı'nın sonlarına doğruydu. İngiliz İstihbarat Okulu'nda çeşitli ülkelerden katılanlara verilen dersler sona ermiş, sıra kapanış törenine gelmişti...

 

Törende, ABD istihbaratının üst kuruluşu olan NSA'in Başkanı konuşma yapacaktı. NSA, dünya üzerindeki bütün haberleşme ve yazışmaları denetliyordu. Kuruluşun emrinde 5.500 öğretim görevlisi çalışıyordu.

 

NSA Başkanı'nın konuşması son derece önemliydi. İşte bu yüzden konuşma öncesi verilen kokteylde herkes uyarıldı: - Size ikram ettiğimiz ahududu şarabı çok serttir. Fazla içerseniz rahatsız olabilir, NSA Başkanı'nın yapacağı önemli açıklamaları kaçırabilirsiniz. İngiliz İstihbarat Okulu'ndaki derslere katılan Çek, Macar, İrlandalı, İtalyan, Avustralyalı, Suudi Arabistanlı ve Arnavut subaylar bu uyarıya uydular. Nijeryalı Kurmay Albay Wolu Okoluwolu ise, uyarıyı hiç duymamış gibiydi. Bir, iki, üç, dört kadeh derken, neredeyse bir şişe şarabı bitirdi. Kokteyl sona erdi, sıra NSA Başkanı'nın konuşmasına geldi...

 

ABD'nin son yıllarda CIA ve FBI'dan daha fazla üzerine titreyip önem verdiği NSA Başkanı, Bosna Hersek Savaşı'ndan bahsetmeye başladı. Dayton Anlaşması'nı anlattı. Yapılan soykırıma değindi. Bir de itirafta bunundu:

 

- Dünyanın en büyük istihbaratı bizde olmasına rağmen, Bosnalı Müslümanlara yapılan saldırılar sırasında etkisiz kaldık. Oradaki savaş bize insan istihbaratının önemini gösterdi. Biz, insan istihbaratını Müslümanlardan öğrendik.

 

NSA Başkanı, Kosova'da Arnavutların haklılığından bahsetti. Konuşma sürerken, Nijeryalı Albay Okoluwolu sürekli el kaldırmaya başladı. İngiliz İstihbarat Örgütü ve Okul Başkanı tarafından defalarca uyarıldı: - Elini indir, ayıp oluyor. Nijeryalı Albay, uyarıların hiçbirini dinlemeden el kaldırmaya devam etti. Sonunda NSA Başkanı konuşmasını yarıda kesip, Nijeryalı Albay Okoluwolu'ya dönmek zorunda kaldı: - Efendim... Ne diyorsunuz? Okoluwolu, yerinden kalkmadan sorusunu sordu: - Benim ülkemde ne işiniz var? Koca salonda buz gibi bir hava esti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen askerler, verilecek cevabı merakla beklemeye başladılar.

 

Cevabı İngiliz Okul Başkanı verdi: - Çünkü siz kendinizi idare edemiyorsunuz! Nijeryalı Albay, “Bu, dünyaya söylediğiniz koca bir yalan. Ben Hıristiyanım, bu sözlerle siz Müslümanları kandırın” dedi. Amerikalıya bir daha sordu: - Benim ülkemde ne işiniz var? Salonda çıt çıkmadığı gibi NSA Başkanı'ndan cevap da gelmedi. Okoluwolu devam etti:

 

- Bari ben cevap vereyim. Sizin elmasa ihtiyacınız var. Çünkü, hayalet uçaklarınız için elmas olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Tibet'te, Doğu Timor'da, Bangladeş'te yaptığınız gibi önce kargaşa yaratıp, iç savaş çıkarıyorsunuz. Bizde de Müslümanlarla Hıristiyanları birbirine düşürdünüz. Sonra, BM'yi ayarladınız, insani yardım bahanesiyle karar çıkardınız.

 

Demiryollarına, limanlara, en kritik noktalara el koydunuz. 49 ve 99 yıllığına elmas anlaşmaları yaptınız ve savaş bitti. İşte bu yüzden benim ülkemdesiniz. Yugoslavya'nın başına gelen de budur. Böl ve yönet! Nijeryalı Albay dışarı çıkarılmak istendi, çıkmadı. Olaydan sonra o gece milli kıyafetlerini giyip bir süre dolaştı. Nijeryalı Albayı pek çok kişi de el altından kutladı. Bu bilgeleri veren Arnavut Albaylar, ondan sonrasını bilmiyorlar. Görünen o ki, Nijeryalı Okoluwolu, o gece harakiri yaptı. Kendi ipini kendi eliyle çekti! Çünkü, Nijerya İngiliz Milletler Topluluğu üyesi. Üst mahkemeler İngilizlerin kontrolünde. Ülkesine gittiğinde muhtemelen İngiliz İstihbarat Okulu'nda söylediklerinin hesabı kendisinden soruldu.

 

Peki, Nijeryalı Albay Okoluwolu haksız mıydı?

 

www.aktifhaber.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birşeylerin değişmesi için birilerinin etrafına bakmadan " ben varım " demesi gerekiyordu ya işte onlardan biri bu Nijeryalı subay...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sonuna kadar haklıdır efendim. Haklıdır da bu bir şeyi değiştirir mi bilemiyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cevabı İngiliz Okul Başkanı verdi: - Çünkü siz kendinizi idare edemiyorsunuz! Nijeryalı Albay, Bu, dünyaya söylediğiniz koca bir yalan. Ben Hıristiyanım, bu sözlerle siz Müslümanları kandırın dedi. Amerikalıya bir daha sordu: - Benim ülkemde ne işiniz var? Salonda çıt çıkmadığı gibi NSA Başkanı'ndan cevap da gelmedi. Okoluwolu devam etti:

 

- Bari ben cevap vereyim. Sizin elmasa ihtiyacınız var. Çünkü, hayalet uçaklarınız için elmas olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Tibet'te, Doğu Timor'da, Bangladeş'te yaptığınız gibi önce kargaşa yaratıp, iç savaş çıkarıyorsunuz. Bizde de Müslümanlarla Hıristiyanları birbirine düşürdünüz. Sonra, BM'yi ayarladınız, insani yardım bahanesiyle karar çıkardınız."

Hıristiyan misyonerliği Okoluwolu nun karşı çıkmadıgı birşey olsa gerek ki sömürgeciligin maddi boyutunu örnek göstermiş.

Okoluwolu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...