Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Dervish

Atalarımızın Bize Ettiği Beddualardan Bir Kaçı

Recommended Posts

Bizler neden bu haldeyiz hiç düşündünüz mü ? Belkide Osmanlı padişahlarının bizlere ettiği beddualar yüzündedir. Bir kaç tanesini yazıyorum;

 

Fatihe Remil atan papaz şunu demiş; "Öyle bir zaman gelecek ki, elinizdeki emlak ve arazi azalacak, bu suretle İstanbul Türk malı olmaktan çıkacak.

 

Ne demiş Fatih; "İstanbul’da edindiği yerleri ecnebilere satanlar Allah’ın gazabına uğrasın." Fatih bugün yaşasaydı mutlaka "satanlar gibi, satılmasını sağlayanlar da Allah’ın gazabına uğrasın" der miydi ?

 

II. BeyaziT'in 1945 yılında yayınladığı vakıf bedduası;

 

"allaha ve ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan hazreti peygamberi tasdik eden, sultan, emir, bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. kim onun şartlarından herhangi birşeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, fesh edilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üslenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün allah onların hesabını görsün. malik onların isteklisi, zebaniler destekçisi ve cehennem nasibi olsun."

 

 

Kanuni Sultan Süleyman;

 

"Allah'a ve Ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamberi tasdik eden, Sultan, Emir, Bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, fesh edilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haramı üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikap etmiş olur. Böylece günahkarlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra, onu değiştirirse onun günahı, değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez..."

 

 

iki tane de dua; Fatih'in Kanuni'nin

 

Bu bedduaları okuduktan sonra (Ki bir kaç tane daha biliyorum da internetten kaynağını bulamadığım için söylemeyeceğim. Onlar daha da beter) nasıl bir belaya uğradığımızı anladınız mı ?

 

Ben inanıyorum ki; bu ve buna benzer beddualara sahip olan bir nesil olduğumuz için şimdi aptalca işler ile kafa yoruyor, batının etkisinde kalıyor, özümüzü hatırlamıyr hatta inkar ediyor v.b.

 

İyi akşamlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar efendim, kısaca birşeye değinmek istiyorum. üstadın DÜNYA BİR İNKILAP BEKLİYOR kitabında üstadımız bugünkü çöküntü halimizin ruh muvazenesizliğinden kaynaklandığını ve "ruh" mevhumunun bizlerden intikmanı aldığını söylüyor. İşi ne ekonomik istikrarsızlıkta, ne siyasi sorunda ne de başka birşeyde aramak gerek. Kendi öz bünyemizde, ruhumuzda aramak gerek. Ruhumuzun dengesini kayıp ettiğimiz asırlarda ( ki üstad Kanuni Han'dan sonraki dönemlerimizi sırasıyla yavaş yavaş ruhsuzluğa doğru giden aşamalı bozulmadan bahsediyor) ki hala bugünde ruhsuzluk devam ediyor, biz bir türlü o eski beklenen nesli çıkatıp, fışkırtamamışız. Ve o çökük devri yaşamaya devam etme derekesine indirilmiş güruh olarak hayatımızı idame ettiriyoruz....

 

Ama artık, devrimizde bazı büyüklerin yoğurmuş olduğu yeni kuşaklar artık bizi düzlüğe çıkarmaya namzetler ... Yeni Anadolu gençliği sizlersiniz ve gerçek inkılabın İslam'ın bünyesinden fışkıran bir nur hüzmesiyle tüm sathı manasıyla birlikte kaplamasını bekliyoruz..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bu beddualar direkt olarak bir nesle edilmiş beddualar değildir. Yani bizim yekun olarak halimizi bu beddualarla açıklamak ne kadar isabetli olur, bilmiyorum. Kastedilen kesim genelde üst tabakadan mevzubahis işleri yapanlar...

 

Bir de, beddualar belli şartlar altında edilmiş. Yani `şu olursa, şöyle olsun` tarzlı ifadeler kullanılmış. Bu durumda bedduanın gerçekleşebilmesi için ön şart bedduanın edilmesine vesile olan hadisenin gerçekleşmiş olması. Bedduanın gerçekleşmesi için gereken ön şartın gerceklesmesi ise bozulmanın daha evvelden başladığını, daha köklü bir sebebe bağlı olduğunu gösterir diye düşünüyorum. Yani bu bir tarihi süreçtir ve inşallah uyanış da gerçekleşecektir. Malum, dirilmek için ölüyoruz, uyanmak üzere uyuyoruz. Bu meyanda düşününce ve karamsar bakarak kendimi hapsetmemin yanlış olacağına kanaat getirince de reyim BDG'den yana kayıyor.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence hiç bir osmanlı padişahı milletinin zayi olmasını istemez. dolayısıyla suçsuz olan insanları içine alacak bir bedduadan da kaçınmışlardır diyorum aciz kanaatimle.

Mevla iki cihanımızı da saadetli nasib eyleye...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...