Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Boris Yeltsin Öldü

Recommended Posts

23 Nisan 2007 16:46

 

Boris Yeltsin hayatını kaybetti

 

Rusya'nın eski devlet başkanı Boris Yetlsin öldü. Rusya’nın eski devlet başkanlarından Boris Yeltsin’in beklenmeyen vefatının nedeni açıklık kazanmadı. Kremlin'in basın servisinden yapılan açıklamada, 76 yaşındaki Yeltsin'in bugün öldüğü bildirildi. Kremlin sözcüsü Aleksandır Simirnov, ayrıntılı bilgi vermedi.

 

 

Interfax ajansı nedenin kalp yetmezliği olabileceğini duyurdu.

 

Interfax haber ajansı Yeltsin'in doktoruna dayanarak verdiği haberde daha önce bir kaç kez bypass ameliyatı geçiren Yeltsin'in kalbinin aniden durduğunu bildirdi.

 

Siyasi kariyerine Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nde yönetici olarak başlayan Boris Yeltsin, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Rusya Federasyonu'nun ilk devlet başkanı olmuştu.

 

Bir kaç kez geçirdiği kalp krizi ve alkolizm söylentilerinin ardından 1999 yılı sonunda yerini yeni seçilen Vladimir Putin'e bırakmıştı.

 

 

Yeltsin kimdir?

 

Asıl ismi Boris Nikolayeviç olan Boris Yeltsin, 1 Şubat 1931'de Rusya'nın Sverdlovsk eyaletine bağlı Bulka köyünde dünyaya geldi. 1981'de Komünist Parti'nin 26. kurultayında parti Merkez Komitesi üyeliğine seçildi ve 1990 senesine kadar bu görevini sürdürdü.

 

Boris Yeltsin daha sonra 29 Mayıs 1990'da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Yüksek Konsey Başkanı atanarak aynı yıl gönüllü olarak partisini terketti ve bir yıl sonra, 12 Temmuz 1991'de Rusya Devlet Başkanı olarak Rusya siyasetindeki yerini aldı. Boris Yeltsin, 1996 yılında ikinci kez devlet başkanlığına seçildi.

 

Yeltsin, 1999’un son gününde sürpriz bir çıkış yaparak, süresi 2000 yılı Haziran ayında dolacak görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in 31 Aralık 1999'da istifa etmesinin ardından Putin, Anayasa gereği, üç ay içerisinde devlet başkanlığı seçimi yapılıncaya kadar bu görevi vekaleten üstlendi.

 

(Haber7)

Share this post


Link to post
Share on other sites

şimdi mezarda çıyanlar,böcekler arasında sayısız çeçen mücahidin kanına girmesinin hesabını vermeye çalışıyodur heralde soysuz herif..öbür tarafta mücahidler onun suratına bile tükürmeye tenezzül etmiyordur heralde..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...