Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yer-gök

Şehitlerimiz

Recommended Posts

Terör bir ayda, 42 can aldı

 

Son bir ayda terörist saldırılar nedeniyle 26 güvenlik görevlisi şehit olurken 16 sivil vatandaş terör nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Türkiye terör saldırılarında son bir ayda 42 kurban verdi. 9 Mayıs ? 9 Haziran arasında terörist saldırılar nedeniyle 26 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralı sayısı 60 oldu. 16 sivil vatandaş da terör nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Sınır ötesi operasyon tartışmaları ve Genelkurmay Başkanlığı’nın teröre karşı toplumsal refleks çağrısının yankıları sürerken, Güçlükonak’ta uzaktan kumandalı tuzakla 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 onbaşı hayatını kaybetti.

 

Belirlemelere göre, 9 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında 25 asker ve 1 korucu şehit oldu. İzmir’de pazaryerine bomba patlaması ve Ankara Ulus’taki intihar saldırısının da yaşandığı bu ay içerisinde terör nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı ise 16 oldu. Düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmalar ve mayınlı tuzaklar sonucu 60 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bir ay içinde terörün malolduğu can kaybı 42'ye yükseldi.

--------------------------------------

kapakkq5.jpg

 

 

gazeteoku.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

allah öncelikle şehit ailelerinin yakınlarına sonra da türk halkına sabırlar ihsan etsin...çekilmek istediğimiz ırak cehenneminden bizi uzak tutsun..ve şehit kanı üzerinden polemik yapan gerçekleri koltuk sevdasına örtmeye çalışanların şerrinden bizi uzak tutsun..dilerim allahtan ki o meczuplara akıl fikir onların arkasından koşanlara da feraset versin...şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum ve diyorum ki uyanık olmalı oyuna gelmemeliyiz....saygı ve selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

seçim kararının alınmasıyla birlikte terör faaliyetlerinin artması manidar.

 

bu fiiller pkk ye yakınlığı bilinen parti veya şahısların alacağı oy miktarını düşeceği kesin. peki durumun böyle olacağını kestiremeyecek kadar aptal mı bunlar? hadiseleri basit terörist fiiller olarak görmek basiretsizlik emaresi sayılacak kadar açık.

 

sadece küçük bir şey söyleyeyim : asker irtica dediği kadar terör deseydi korkudan ölürlerdi. yani demem o ki: terör faaliyetlerini dar bir pencereden yaklaşmak bu meseleyi katiyen çözmez çözemez. kuzey ırak a 28 defa sınır ötesi harekat düzenlendiğini belirtmekte fayda var.

 

hiçbir şey göründüğü gibi değil. tıpkı düz aynadaki durum söz konusu. biz görüntüyü gerçek sanıyoruz oysa ki düz ayna da gerçek görüntü oluşmaz. faraziye takılmayın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLAH RAMET EYLESİN HEPSİNE AİLELERİNE DE SABIR DİLİYORUM REMBO RUMUZLU ARKADAŞIN SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUM AMA EKSİK OLAN YAZMADIĞI ŞEYLER DE VAR AMA KENDİSİNİN BİLDİĞİNDEN EMİNİM

PKKLI KALLEŞLERİN AYLARDIR ATEŞKES İLAN ETTİKLERİNİ BİLİYORUM 12 HAZİRAN İTBARİYLE YİNE ATEŞKES İLAN ETTİLER SALDIRI YOK DİYORLAR AMA HALA ASKERLER ÖLÜYOR ANAVARTALAR ÇARŞISINA DÜZENLENEN BOMBALI SALDIRIYI DA ÜSTLENMEDİLER YAPMIŞ OLSALARDI BUNU BİR ZAFER OLARAK GÖSTERİP GURURLA ÜSTLENİRLERDİ

BAZI ŞEYLERİ ANLAMAK GÜÇ DEĞİL ASLINDA PEK ÇOK KİŞİ BİLİYOR GÖRÜYOR AMA GÖRMEYENLERDE ÇOK

BU ÜLKEDE TERÖR ŞU ŞARTLARDA DAHA DOĞRUSU MANTIK ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE BİTMEZ TERÖRÜ K.IRAKTA ARAYANLAR İSE BENCE SADECE BU KONUDA BİLGİSİZ KİŞİLERDİR TERÖR BİTMESİ PEK ÇOK KİŞİNİN İŞİNE GELMEZ TERÖR OLMASA BİRİ

LERİ NASIL İKTİDAR DEĞİŞTİRECEK APOYU KUCAĞIMIZA BIRAKANLAR NASIL TEPKİ OYLARINI YÖN DEĞİŞTİRDİYSE Kİ OYLARIN YÖNÜ BELLİYDİ VE SEÇMEN OYUNA SAHİP ÇIKAMADI BU OLAGANÜSTÜ GELİŞME SONUNDA YİNE AYNI ŞEY TERÖRİSTLERDEN NEFRET EDİYORUM AMA TERÖRDEN ÇIKAR SAGLAYANLAR DAHA ÇOK NEFRET EDİYORUM BU SÖZLERİMLE TERÖRÜ BUGÜNE KADAR KULLANAN SAYISIZ PARTİ VE BAZI KURUMLARI KASTEDİYORUM DEVLETTEN MAAŞ ALACAKSIN PKKLA ORTAK UYUŞTURUCU KAÇAKCILIĞI SİLAH KAÇAKCILIĞI YAPACAKSIN BUNU YAPAN BİR KİŞİ DEĞİL BİN KİŞİ DE DEĞİL

İNANIN ORALARDA ÖĞRETMEN ASKER POLİS OLARAK ÇALIŞMIŞ PEK ÇOK İNSANLA SOHBET ETTİM O YÖREDEN İNSANLA SOHBET ETTİM DTP ADAYLARINDAN BİRİYLE UZUN SÜREN YAZIŞMALRIM OLDU O YÖREDEN ARKADAŞLARIM OLDU ŞU GÖRÜŞMEDİĞİM BANA KİŞİSEL OLARAK ZARAR VEREN KÖTÜ İNSANLAR TANIDIM YERİ GELDİ TEHDİT EDİLDİM YERİ GELDİ SEVİLDİM SADECE ŞUNU SÖYLÜYORUM TERÖRİSTLERDEN DAHA ÇOK TİKSİNDİĞİM BAZI KİŞİLER GRUPLAR VAR YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA YAZAMIYORUM TERÖRİST 10 BİN DEĞİL 100 BİN OLSUN 3 YILDA BİTER

ÖNCELİKLE TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMEK LAZIM MİLLET OLARAK DEVLET OLARAK SONRA TERÖRE NEDEN OLAN DURUMLARI ORTADAN KALDIRMAK LAZIM EN SONUNDA OLAYA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİRİLMELİ ZİHNİYET DEĞİŞTİRİLMELİ GERCEKTEN BOŞYERE ÖLEN ASKERLERİ GÖRDÜKÇE İÇİM PARCALANIYOR ALLAH ÖNCE İÇİMİZDEKİ TERÖRİSTLERİ ISLAH ETSİN SONRA DA DAGDAKİLERİ.....İNŞAALLAH SEÇİMLER YAPILIR SABOTE EDİLMEZ DEMOKRASİ DİYENLER DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİLER MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam aleykum

 

 

salihtürk toplumun büyük çoğunluğununniçinde geçipte dillendiremedikleri gerçekleri dillendirmiş.kendisinden Allah razı olsun der ve bu konuyla alakalı bi yazıyı size sunmak isterim.

 

 

GENELKURMAY BAŞKANI,ORMAN BAKANI OLSA İDİ

 

 

 

Türkiye, kahramanlık gösterileri arasında bir maceraya sürükleniyor. Bu senaryo adım adım öyle bir uygulanıyor ki, nerede ise kimsenin elinde muhalefet edeceği bir argüman bırakılmıyor.

 

Kamuoyu öyle bir hale getiriliyor ki, “Bu savaşa girilmesin. Türkiye için bedeli çok ağır olur” demeye kalkanın “vatan haini” ilan edilmesi durumu var.

 

Toplumsal basiretin bağlanması denilen travma da böyle ortaya çıkıyor.

 

Başbakan olarak 1980’de darbeye muhatap olan Süleyman Demirel, ihtilalci komutanları eleştirirken çok müthiş bir ifade kullanmıştı:

 

“11 Eylül’de akan kan bir günde nasıl kesildi? 11 Eylül’de, ülkede sıkıyönetim vardı. Asayiş askere emanet edilmişti, 12 Eylül’de de. Arada ne fark var?”

 

Demirel’in hayati önemdeki sorusunun cevabını aradan birkaç yıl geçtikten sonra, ihtilalde 2. Ordu Komutanlığı görevinde bulunan Bedrettin Demirel verdi. Orgeneral Demirel, “Biz aslında ihtilali bir yıl önce yapmaya karar vermiştik. Ama, ihtilalin olgunlaşmasını bekledik” dedi.

 

Şimdi birileri bir yerde bir karar veriyor. Kararın ardından Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, çıkıp bütün Türkiye’ye ilan ediliyor. “Mayıs ayından itibaren Türkiye’de terör olayları artacak” diyor.

 

Bu yetmiyor, Ankara’daki Anafartalar saldırısından sonra bu kez, “Bu tür saldırıların sürmesi bekleniyor” diye teyit edecek. Sonra 8 Haziran tarihli “Geceyarısı bildirisi”nde bu kez, “Bakın biz terörün azacağını söylemiştik. Aynen öyle oldu” diye bunlar bir övünç malzemesi yapılabiliyor.

 

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Türkiye’de Orman Bakanı ya da Ulaştırma Bakanı değil. Orman Bakanı kalkıp, “Bu yıl orman yangınlarında büyük bir artış bekliyoruz” diyorsa, ardından da gerçekten ülkede orman yangınları birden bire patlak veriyorsa, o bakanın yakasına yapışılır ve sorulur:

 

“Madem ormanlara yönelik sabotaj girişimlerinin artacağına dair elinde doğru olduğuna inandığın bir takım bilgiler var, o zaman bunun gereğini niçin yapmadın?”

 

Madem Genelkurmay Başkanı’nın elinde, doğruluğundan emin olunan bilgiler var, o zaman bu terör olayları nasıl azabiliyor. Hain kurşunlar, Mehmetçiğe nasıl uzanabiliyor?

 

Sen 150 bin askerle sınır güvenliğini sağlayamıyorsan, o zaman topu başkasına atmak yerine, toplum mühendisliği yapmak yerine kendi işinle ilgilen.

 

Sınırı tutamadın ise 500 bin asker daha var yurdumuzda. Gerektiği kadar askeri bölgeye sevket. Gerekeni yap.

 

Rahmetli Turgut Özal, 1980’li yılların sonunda askerin ayak sürümesini gördüğünde çok radikal bir karar almıştı. Teröre karşı özel eğitimli polis birlikleri kurmuştu.

 

O dönemde ciddi başarılar elde edildi. PKK’nın bitme noktasına gelinmesinde ciddi rol oynadı.

 

Ardından iki olumsuz gelişme yaşandı. Bunlardan birisi, bölgede inisiyatifin elinden çıkmasından korkan askerler, Özel Tim ile yer yer çatışmaya girmeye başladı. Terörden temizlenen yerlerde ise karakollara “kim tarafından yapıldığı belli olmayan” saldırılar yaşandı.

 

Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde öyle bir hale getirildi ki, “Ya Özel Tim, ya asker. Ülke için tercihini yap” denildi. Çiller de bilinen tercihini yaptı, özel birlikleri feshetti, silahlarını orduya teslim etti.

 

Türkiye, bahsettiğim olayları yaşamasının üzerinden yüzyıl geçmedi, yarım asır da geçmedi. 12 Eylül ihtilali dönemini ben üniversite yıllarımda yaşadım. Özel polis birliği ile ilgili sürecin üzerinden ise geçen zaman dilimi ise 15 yıl bile değil.

 

DEL/BDG(siyasi parti(ler) lehine aleyhine propaganda yapmayın)

Yapılması gereken tek şey var: Terörün kaynağı, bu ülkenin içerisinde. Onun kökünü kurutmak görevi de askerin boynunda.

 

 

Ünal TANIK

Share this post


Link to post
Share on other sites

DEL/(BDG)

A partisi B partisi demiyorum; Yüce Rabbim ülkemin başına hayırlı insanlar getirsin.

 

Dünyanın dört bir yanında akan gözyaşları ve kan dursun.

 

Türk ve İslam Dünyası'nın Lider Ülke Türkiye'ye çok büyük ihtiyacı var.

 

Dualarımız şu parti bu parti için değil, ülkemize hayır getirecek huzur getirecek insanlar için olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...