Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

Beyti Dost'tan Doğru Yaşam Bilgileri

Recommended Posts

"Beyti Dost"tan Doğru Yaşam Bilgileri: Dr. Refet Kayserilioğlu

 

Ercan İmre

 

Tüm hayatını ruhsal konuların tanınmasına, metapsişik olaylara, reenkarnasyon ve kendi deyimiyle "Doğru Yaşam Bilgilerinin" yayılmasına adayan Dr. Refet Kayserilioğlu 13 Temmuz günü vefat etti. Nedeni bilinemeyen ve teşhis edilemeyen ateşli bir hastalıktan 82 yaşında hayatını kaybeden, Kayserilioğlu'nun cenazesinde tabutunun üzerindeki çiçekte, "aldığını veren" anlamına gelen "Şalûşez" yazılıydı.

 

Vasiyeti üzerine Heybeliada'da toprağa verilen Dr. Refet Kayserilioğlu'nun cenazesinde toplananlar el ele tutuşarak, musalla taşındaki tabuta sevgi enerjisi yolladı.

 

Ruh ve Maddeden Sevgi Dünyasına

 

Bundan yıllar öncesine gidersek Türkiye'de ilk olarak ruh dünyası ve metapsişik konularında araştırmalar yapan Dr. Bedri Ruhselman bu araştırmalar sonucu 1946'da üç cilt olarak "Ruh ve Kainat" adlı en önemli eserini yayımladı. 1950 yılında bir grup arkadaşıyla beraber "Türkiye Metapsişik Tetkikler ve İlmi Araştırmalar Cemiyeti"ni kurdu.

 

Dr. Bedri Ruhselman; Refet Kayserilioğlu, Macit Aray, Sevgi Çağıl, Hikmet Omay, Sebahat Abla gibi ruhçu medyumlar ile celselere katıldı. Kendilerini "Mustafa Molla, Kadri Dost, Beyti Dost, Akın, Şihap" diye tanıtan rehber varlıklardan dünyayı ve üzerindekileri kurtarabilmek için çeşitli bilgiler aldılar ve bu yönde çalışma ve araştırmalar yaptılar.

 

1957 yılında derneğin başkanlığa Refet Kayserilioğlu geldi ve aynı yıl "Ruh ve Madde"

isimli dergi yayımlanmaya başlandı. 1966 Dr.Bedri Ruhselman'ın ölümünden sonra dernek içindeki kişisel çatışmalardan dolayı bir süre sonra "Dünya Sevgi Birliği" adlı derneği kurdu ve "Ruh Dünyası"adlı başka bir dergi yayımlanamaya başladı.

 

Dr. Refet Kayserilioğlu daha sonları "Dostluk Derneği"ni kurdu ve tüm grubunu bu dernek çevresinde topladı. Dergilerinin adı hâlâ yayınlanan "Sevgi Dünyası" oldu.

 

Gönül Şarkılarımız

 

Uzun bir zaman bedensiz bir varlık olan "Beyti Dost" diye ismini açıkladığı bir varlıktan, sevgi üzerine birtakım mesajlar aldı. Yapılan celselerde hipnoz edilen medyum kalanıyla "Beyti Dost" isimli varlıktan doğru yaşam bilgileri adını verdikleri bilgiler aldılar. Daha sonra bütün bu bilgiler celselerimiz adlı birde kitapta toplandı İlkesi, "sana bir tokat atana öbür yanağını uzat" idi.

 

Çevresine çok sayıda star sanatçı ve yazar toplamıştı. Derneğine gelen ünlüler arasında merhum Cenk Koray, Neco, Rüçhan Çamay, Gönül Akkor gibi isimler vardı; böylece fikirlerini bu çevrelerde yaymaya başladı.

 

Dr. Refet Kayserilioğlu müziğe oldukça meraklıydı. Kendisi biraz ud ve tambur çalmanın yanı sıra Türk Sanat musikisi formunda şarkılar söyleyip besteler yapmıştır. 1990 yılında "Gönül Şarkılarımız" isimli albümü TRT denetim kuruluna göndermiş ama albümde prazodi hataları olduğu gerekçesiyle geri çevrilmiştir.

 

Aşkımızı Unuttun mu?

 

Bu ayrılık nereden çıktı

Gönlünü hangi söz yıktı

Darılttımmı incittimmi,yoksa benden usandınmı

Aşkımızı,akdimizi unuttunmu

Sessiz orman yollarında

Hünkar suyu yamacında

Aşkımızdan söz ederken,sonsuza dek biriz derdin

Hep bunları unuttunmu unuttun mu

 

...

 

 

Arkadaşlar bu beyti dost hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Aşkımızı Unuttun mu?

 

Bu ayrılık nereden çıktı

Gönlünü hangi söz yıktı

Darılttımmı incittimmi,yoksa benden usandınmı

Aşkımızı,akdimizi unuttunmu

Sessiz orman yollarında

Hünkar suyu yamacında

Aşkımızdan söz ederken,sonsuza dek biriz derdin

Hep bunları unuttunmu unuttun mu

 

...

Arkadaşlar bu beyti dost hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim ?

gayet güzel bi sorgulama!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadece bu yazılanlara bakarak şunu düşünüyorum: Ruh'un vahyle bildirilen kısmı bilinsin ötesini aklı ne kadar da kullansak biz İmamı gazali veya RAbbani hz değiliz ki bilelim.Araştırmak ayrı,karıştırmak ayrı.Araştırırsan bulursun karıştırırsan değil.Ruh da karıştırılacak birşey değil.Bildirildiği kadarı araştırılır.Bilinmeyen karıştırılmaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bismillah...Başlığı daha evvelde okumuştum ve okumamla beraber bilimum hayret,dehşet, vahşet duygularına gark olmuştum.Yine bugun sitede gezinirkene denk geldi bakayım dedim.Biraz nostalji olsun diye...Valla duygularım yine aynı, herhangi bir değişme yok...Biz sadece beyti kebabını biliriz arkadaş.Nerden çıktı şimdi bu reenkarne olaylar...Vah benim ilerici, çağdaş, aristokrat, burjuva kesimime...Vah ki ne vah...Ne bahtsız adamlarsınız...

 

Aslında Türkiye'yi bunlar üzerinden değerlendirmek lazım.Bakıyorsun bu 'sevgi kardeşliği'ne içinde çok mühim adamlarda var...Afilli titri olan mistır-misis elemanlar bunlar...Yahu birader bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!..Hani nerde kaldı sizin çakma pozitivizminiz?Nerde kaldı aydınlanmacı yaygaralarınız?Bu dernekçiğin içinde, Nur Serter'in de olduğu söyleniyor...Sallama, kaynak ver diyenler, demesi muhtemel olanlar için:Beytici Serter...Neyse burdan hareketle sormak lazım aslında yahu nerde kaldı ikna odaları, nerde kaldı o aydınlanmış, pozitivist, rektör yardımcısı bilim kadını?..Oldu mu şimdi?Böyle ne idüğü belirsiz bir dernekte reenkarne olayların içinde ne işi var Serter hanımın...Birader parapisikoloji, metapsişik düşünceler beyninizde pişik yapmış, en iyisinden size merhem lazım...Harbiden bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..Bizim çok bilmiş, laikuslarımız, aydınlanmanın gözlerini kör ettiği münevverlerimiz, el alem kuvantum deryasında yüzerken hala pozitivizmin, newtoncu mekanik dünya anlayışının esiri ilim adamlarımız, İslam denince höyküren, 'beyti dost' denilince biat eden akıldan nasipsizlerimiz...Size soruyorum bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...