Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
fildisi kule

Yüzüstü çok Süründün Ayağa Kalk Sakarya!

Recommended Posts

Vicdan azabına eş, kayna kayna sakarya,

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

 

28 ağustos 2007 alelade bir gün değil.

 

Tam 100 yıldır üstadın tabiriyle öz yurdunda garip, öz vatanında parya olan dindar orta sınıfının kabuğunu kırdığı gün. Osmanlı'nın yıkılışından tutun da, cumhuriyetin karşılaştığı siyasi, ekonomik, sosyal sorunların üzerine havale edildiği dindar orta sınıftan bahsediyoruz.Yani kendimizden. Bütün bu sorunların temelinde dindar orta sınıfın cahilliği, fikren sömürülmeye müsait yapısı gösterildi. Güya her şey bundan kaynaklanıyordu. onun için teknikte, bilimde ilerleyemiyorduk. Bu yüzden haksızlıklara isyan etmiyor, her şeyi kabul ediyorduk. Bu temiz ve inançlı insanlara başkalaşın dendi. Buna kılıf olarak batının nasıl ilerlediği gösterildi. Güya batının aydınlanması yol haritamız olacaktı. Olmadı... Ama aradan geçen zorlu süreçte dindar orta sınıf değişimi kendisi gerçekleştirdi. islam’ın dogmalarını kabul ederken, batıya yüzünü döndü. pozitif bilimler ve islam sentezini gerçekleştirdi.Şimdi bunun meyvelerini topluyor. Kendisi tahsil yapmadığı için hep sıkıntı çeken Anadolu insanı çocuklarını okutmak için canla başla mücadele veriyor. Kalkınan ve gelişen Türkiye'nin ekonomik pastasından pay alıyor. Ve bu devam edecek:

Çünkü

 

Bugün bayram.

Son 50 yılda sözde sağ partilerin yaptığı bütün alavere dalaverelerin, yolsuzlukların, adam kayırmaların üstüne ihale edildiği dindar orta sınıf bugün çankayaya çıkıyor.

 

Bugün bayram.

Tv dizilerinde bile dindar olan karakterin kurnaz, riyakar, üçkağıtçı, yalancı, kalbinin pis, düşüncelerinin hayırsız, karaktersiz gösterildiği bir ülkede dindar orta sınıf çankayaya çıkıyor.

 

Bugün bayram.

Bugün anası, babası, dayısı, amcası siyasetçi, bürokrat, eşraf, tüccar olmayan birisi bir tornacı çocuğu, evinin önünde anasının aşure kazanı kaynattığı birisi çankayaya çıkıyor.

 

Bugün bayram.

Bugün sana taşla gelene sen aşkla git, felsefesini içine sindirmiş birisi çankaya çıkıyor.

 

Bugün bayram

Bugün 100 yıldır adeta bön çocuğa çevrilmiş, devamlı azarlanan, itelenen,hor, hakir görülen, anlamazsın sen denilen,türlü iftiralar atılan, hakları vicdansız bir şekilde çiğnenen, sen sebep oldun denilen, en son kendisinin kurduğu cumhuriyete düşman ilan edilen dindar orta sınıf çankayaya çıkıyor.

 

Bugün bayram

Bugün dengeler millet lehine huzur, refah lehine değişiyor, insanlık, kardeşlik, hoşgörü,tevazu, iyiniyet, dürüstlük, sevgi, saygı, paylaşım lehine değişiyor.

 

Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, sakarya!..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muhteşem bir yazı nacizane ekleyeceklerim var kabul buyurursanız;

Üniversiteler özgür olunca,baş örtüsü hayasız bedenlerin pis oyunları için bir argüman olmayınca,dinini gönlünce yaşayan mutlu müslümanlar artınca,ak kara ayrılıpta kimin gönlü nerde belli olunca,müslüman hakkıyla üretebilen ve kazanan olunca,din kardeşlerinin ezilmesine izin vermeyecek güce haiz olunca işte o güne selam olsun bayramlar bizi bekler...

İlk adımı attık ALLAH diğerlerini de en kısa sürede nasip etsin inş.

Saygi ve Selamlarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...