Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
cerrah

Kozan'da Iki Damla Gözyaşı Ve Iktidar Olmak

Recommended Posts

Ekrem Eraslan

26.11.07

Kozan'da iki damla gözyaşı ve iktidar olmak

65190.jpg

Gazetelerde ve internet sitelerinde gözlerimizin karşılaşmaktan imtina ettiği bir haber vardı. Gözlerimiz artık farklı bir utancı taşıdığı için bu haberlere uzak dursalar da bazen utanmazca bakabiliyoruz. Önceden zulmün ve Allahsızlığın terennümü olan bu gibi olaylar kalbimizde ve gözlerimizde başka bir ateşin koru oluyordu. Bugün ise gözlerimiz devekuşu misali kuma sokulu başlarımızın bir uzantısı olarak bunlara şahitlik edemiyor. Utanıyor…

 

Yüreklerimizde kazınmış olan ilahi gerçekliklerle, şeytanla birlikte ördüğümüz kalın, sistemden pay alma, duvarlarını aşarak kendimizle yüzleşemiyoruz. Bir yanda yüreğimizde taşıdıklarımız diğer yanda da hayatta sahip olduğumuz metalar…

 

Daha dün aynı acının çocukları idik, aynı çizginin öbür yanında idik. Sonra onlara ve kendimize ışık saçacak özgürlük yolunu aydınlatacak meşale ile 2002 yılında iktidar olduk. Sabretmeye, biraz daha acı çekmeye razı idik. Bu uzun ve zorlu bir yolculukta bütün karanlıklara rağmen elimizde geleceği aydınlatacak ışığımız vardı. Hafızamızdaki bütün aksi inanış ve teorilere rağmen umut dağlarının eteklerinde gölgelenmeye başladık.

 

Tesellilerimiz vardı. Belki de kendimize söylediğimiz beyaz yalanlar… Her biri ciddi mazeret sayılacak gerekçeler…

 

Önce ışığımız gücünü kaybetmeye başladı, ardından sadece bazılarının önünü aydınlatmaya,sonra hepimizin olmaktan çıkmaya ve en üzücüsü ise ışığımız sistemden pay almak karanlığına ram olmaya başladı.

 

Evet…

 

Siyaset bilimciler, sosyologlar…

 

Siz haklıymışsınız...

 

Her siyasal ve sosyal analizde, bizden bahsederken, sistemden pay alanlar/almayanlar değerlendirmenize isyan ediyorduk. Kendimizin ve idealimizin köhne bir sistemden beslenmek olmadığına inanıyor ve söylüyorduk. Geçen beş yıllık süre bize yanıldığımızı,size de haklı olduğunuzu gösterdi.Sizin bilimsel gerçekliğiniz, bizim ütopik ideallerimizi tarihin çöplüklerinden birine yuvarladı.

 

Bugün sistemden pay alıyoruz. Hem de Huneyn dönüşü ganimet için Hz Peygamber’i inciten bedevilerden daha kuralsız ve daha hoyratça.Bu durum anlık yanlışlara düşmek ve pişmanlık taşımak gibi bir insani hal olmaktan da çıktı. Sistemden pay almak adına kutsallarımızı, hatta ortalama bir ahlakı bile aratacak yanlışlar manzumesinin bir parçası olduk. Şimdi çok daha güçlüyüz, daha çok paramız var, daha güçlü dostlarımız var. Yürekleri ile yabancı düşseler de lisanımızı anlayacaklar var. Daha çok kazanıyor daha çok harcıyoruz. Ama zayıf günlerimize göre çok daha az fedakâr ve çok daha az faydalıyız.

 

Tüketiyoruz ve tükeniyoruz…

 

Kozan, Anadolu ortalaması bir şehir. Her yürekte, farklı şekillerde olsa da Allah ve vatan var. Birbirine uzak ve hasım olmadan. 24 Kasım; birçok yetişkin için sıradan, hatta sıkıcı sayılabilecek resmi törenlerin, basma kalıp ifadelerin ve ezberlerin günü. Ama öğretmenler ve onların elinde nakış nakış şekillenen, ebeveynlerinden çok onlara yakın duran öğrencilerin minik yürekleri için çok özel bir gün. Böyle bir yürek, içinden gelenleri satırlara taşımanın güzelliğini yaşayarak, düzenlenen yarışmada ödüllendirilmeye layık görülmüş. O heyecan dolu minik yürek kürsüye çağrılınca bir kuş gibi kanat çırparak gelmiş. Her şey o ana kadar normal iken, salondaki kalabalıkların içerisinden haklılıklarından değil de oturdukları sıralardan dolayı güç vehmedilenlerden yükselen canhıraş bir iki ses bütün güzelliği kristal bir vazo gibi parçalayarak salonun ortasına bırakmış.

 

Arkasından iki damla gözyaşı…

 

Salonun ortasına minik bir yürekten bir kan damlası gibi düştü. Ön sıralarda sistemden pay almadan önce aynı acının çocukları olup da sistemden pay alınca bunu unutanlar da vardı. Gözlerinde o iki damla gözyaşını sahiplenecek bir cesaret ve adamlık aradı o minik yürek.Ama nafile… Gözler boş ve anlamsızdı. Alınlarına yapışan, dünya metası ve yeryüzü tanrılarına kulluk lekesi, onları oldukları yerde çakılı bırakmıştı. Allah’sızlık ve adamsızlık ikliminin şaşkınlığına tutulmuşlardı.

 

Ama…

 

Ön sıranın hemen arkasında ve daha çok da arkalarda oturan “garip dinin garip sahipleri” o garibin garip sesine ses verdiler. Tıpkı binlerce yıldır olduğu gibi, Allahsızlık ve adamsızlık iklimini terk ettiler.

 

Sistemden pay alanlar içeride, sistemden pay almayanlar ise dışarıdaydı.

 

Dışarıda olanlar, içeride koltuklara mıhlanıp kalanlara sessizde olsa “Waldo, sen neden burada değilsin ?” dediler.

 

Duyulmasa da, anlaşılmasa da…

 

 

Kaynak: http://siradisi.e-politica.com/topic/yeni-...-mert-3878.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

87324.jpg

 

 

 

 

 

Leman Tevhide'ye böyle sahip çıktı

 

 

 

Düzenlenen şiir yarışmasındaki birinciliğine rağmen, başörtülü olduğu gerekçesiyle kürsüden aşağıya indirilen İHL'li Tevhide Kütük'e Leman'dan tam sayfa destek

Share this post


Link to post
Share on other sites

sayın başbakan bugün bu kardeşimizin evine telefon ederek üzüntülerini belirtmiş ve eklemiş “Sakın üzülmeyin, bu haksızlıklar mutlaka bitecek” !!!

ancak teselli edin zaten!! oradaki utanmaz yetkilileri es geçin, sonrada mağdur kardeşi arayın teselli edin..................

 

pess yani!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...