Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yusuf ziya karataş

Yılmaz Özdil

Recommended Posts

""""""""" Memleketim..."""""""""

 

İran gaz verirse...

 

Kesinti olmayacak.

 

ABD istihbarat verirse...

 

Teröristi vuracağız.

 

Yağmur yağarsa...

 

Sular akacak.

 

Yabancı para gelirse...

 

Büyüyeceğiz.

 

*

 

Durum kontrol altında yani.

 

*

 

Bu "gönül rahatlığı"yla oturdum ekran karşısına, televizyon seyrediyorum... Kredi kartından batan biri, delirmiş; kayınpeder kaynana baldız komşu, 4 kişiyi öldürüp 5 kişiyi yaralamış, sonra da intihar etmiş... Daha önce akrabasını öldürüp "iyi hal"den 13 ayda serbest bırakılan biri de, bu sefer, eşini ve 6 çocuğunu katletmiş... Huzurevine emanet edilen dedeyi çırılçıplak soymuşlar, cep telefonuna kaydedip, kahkahalarla gülüyorlar; ninemin biri yerde yatıyor, birini tokatlıyorlar, biri "doktoor, doktooor" diye yalvarıyor. Yeteri kadar "ilginç" olmamış ki, Mahsun Kırmızıgül'ün son filminden "ihtiyarlara dayak" sahneleri ilave ediliyor. "Sağlıkta devrim" şahane gidiyormuş bu arada, ilaç olmadığı için beyin ameliyatları yapılamıyormuş; profesörler, "mümkünse, bu sorun halledilene kadar kalçanızı malçanızı kırmayın, protez de yok" diyor.

 

Şükür, bitti haberler...

 

Show'u seyrediyorum, Acun kutu açtırıyor, yarışmacı ağlıyor; acil paraya ihtiyacı var, yaş 48, borç gırtlakta, 2 çocuk, ev kira... Yüreğim kaldırmıyor, D'ye zaplıyorum... Lösemili çocuğu için patronla yatan Şehrazat'ı kaçırmışlar. Şak... En heyecanlı yerinde, araya tanıtım giriyor; pansiyonu basmışlar, polis Necla'yı fuhuştan götürüyor, yapraklar dökülüyor. Atv'ye zaplıyorum... Orada da "sosyal içerikli" bir dizinin tanıtımı var; kadınlar hapiste... Necla'yı da buraya getirirler mi acaba? Şaka şaka... Zaplıyorum; Fox'ta Ahmet Çakar... "Spor programı galiba" diyorum, meğer yarışma programı... İşten atılmış, 2 senedir boşta geziyor, elde avuçta olan suyunu çekmiş, banka hacizi gelmiş, cebindeki para arkadaşından aldığı 50 lira, 2 kız evladı var; üstelik, "Ankara'nın eski adı Ancyra'nın ne anlama geldiğini" bilmiyor! Ahmet Çakar, bilsin diye dudaklarını ısırıyor, yarışmacı ağlıyor, ben ağlıyorum, benim hanım ağlıyor... Allahım biraz "huşu", Kanal 7'ye zaplıyorum, film var, Talih "Kuşu..." Yabancı dizi seyredeyim, kendime geleyim diye "bir umut" zaplıyorum cnbc-e'ye, çıka çıka, karşıma çıkan, "umutsuz ev kadınları" iyi mi... Eurosport'a zaplıyorum, aha, milli maç var, unutmuşum... Keşke hatırlamasaydım aslında, Finlandiya'ya yenilen voleybol milli takımımız Almanya'ya da yeniliyor... Zaplıyorum Star'a... Eh be nihayet! Şarkı yarışması var, eğleneceğiz azıcık. O da ne? Jüri ağlıyor... Seda Sayan'ın rimelleri akmış, İbo'nun gözleri şişmiş... Bir yarışmacının kız kardeşi böbrek hastası, ameliyat masrafını çıkarmak için gelmiş. Birini, işsiz ve kumarbaz babası bıçaklamış. Biri, kimsesizler yurdunda büyümüş, bitlenmiş, dayak yemiş, yıllar sonra anneciğini bulmuş, kavuşmuşlar ama, anne kanser, kısa süre sonra ölmüş, 2 küçük kardeşi var, başlarını sokacak ev istiyor. Biri trafik kazası geçirmiş, eşinin kolu kopmuş. Birinin bacağı sakat. Biri, 3 çocuklu dul, baba alkolik, ölmüş zaten, anne merdiven temizliğine gidiyor. Birinin ablası ölmüş, eniştesi intihar etmiş, ana-baba boşanmış. Biri bayıldı. Pozisyonu ağır çekim tekrar gösterdiler. Sunucunun tansiyonu düştü.

 

*

 

Keyifli, rutin bir günün akşamı, vakit hayli ilerledi...

 

Artık zaplamıyorum, saat 23.30 gibi, kendimi jiletliyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"""""""Diyarbakırlı bir çocuk"""""""""""""

 

memleket isterim gök mavi, dal yeşil..

 

tarla sarı olsun

 

kuşların, çiçeklerin diyarı olsun

 

memleket isterim

 

ne başta dert...

 

ne gönülde hasret olsun

 

kardeş kavgasına nihayet olsun

 

*

 

Cahit Sıtkı Tarancı.

 

Diyarbakırlı.

 

*

 

Dile kolay... Neredeyse 60 yıldır sağcı-solcu, ocu-bucu, dinci-laik, Türk-Kürt diye birbirini kıran memleketimin Meclis'inden kimsenin aklına gelmemişti o güne kadar...

 

Türkiye'yi ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı, TBMM kürsüsünden okudu bu şiiri, ilk kez, geçen kasımda...

 

*

 

Bakıyorum Diyarbakırıma...

 

Bomba, kan, gözyaşı.

 

Ortadoğu manzarası.

 

Ve anlıyorum, bizimkiler hálá farkında bile değilken, İsraillinin Cahit Sıtkı'yı neden bu kadar iyi, bu kadar yürekten anladığını.

 

*

 

Ve, çocuklar öldü orada.

 

Kimi öğrenci.

 

Kimi mendilci.

 

Ve, Diyarbakırlı şair çocuk...

 

"Çocukluk"ta demişti ki...

 

*

 

artık ne yaşım var, ne adım

 

bilmiyorum kim olduğumu

 

hiçbir şey sorulmasın benden

 

haberim yok olan bitenden...

 

*

 

Peki, nereye kadar...

 

Daha ne kadar sürecek bu acı?

 

Diyarbakırlı usta...

 

Vermiş cevabını "şaşkın dünya"da...

 

*

 

değil...

 

işlerimiz yolunda değil

 

kaybettik eski düzen havasını

 

dağda çoban...

 

denizde kaptan;

 

şaşıran şaşırana pusulasını

 

daha sürer mi bu şaşkınlık?

 

yarını ne olacak dünyamızın?

 

biz yaşımızı, başımızı aldık...

 

Allah çocuklarımıza acısın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gerçeklerimiz çok hoş bir dille anlatılmış....İlkinde yazanlarla ağlanacak halimize güldüm galiba ama engel olmadım kendime :rolleyes: Paylaşım için Allah razı olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ve anlıyorum, bizimkiler hálá farkında bile değilken, İsraillinin Cahit Sıtkı'yı neden bu kadar iyi, bu kadar yürekten anladığını.

Evet, tabi, o raddede iyi, o kadar içten, yürekten, anlamışlar ki, göğün mavisi, dalın yeşili, tarlanın sarısı, bilumum kuş ve çiçek sadece ama sadece kendi memleketlerinde bulunsun. Bütün beşeriyet, hayvaniyet, nebatiyet kendilerine hizmet etsin. Kendileri ortalığa fitne tohumları saça dursun, ülkeler içinde kardeşi kardeşe kırdırsın, sağcı- solcu, dinci –laik, Türk-Kürd diye milleti birbirine girdirsin, koca koca imparatorlukların izmihlali için içten içe çökertme taktikleri uygulasın, dünyanın muvazenesini ters yüz edecek telakkiler ortaya atsın vs ( bakınız: Yahudilik-Masonluk-Dönmelik )... Sonra da gelsin iki satır şiir okumakla aklasın... Ne âlâ memleket, di mi?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

KULAKLARI ÇINLASIN LİSEDE BİR HOCAMIZ VARDI VE "İSRAİLAMERİKA" İÇİN "dünyanın %1'inin refahı için %99'unu yakıp yıkan tilki uygarlığı" DERDİ. HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA ANLIYORUM BU SÖZÜN DOĞRULUĞUNU.FİLİSTİN'DE,IRAK'TA DEMOKRASİ UĞRUNA ŞEHİT ETTİKLERİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN KANLARI BOĞACAKTIR ONLARI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Yahudiler mi dediniz? Onlar, yumurtalarını pişirmek için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen lanetlilerdir."

Necip Fazıl Kısakürek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...