Gökan Öztürk 29 Report post Posted July 15, 2011 Uzun bir süre oldu gelmeyeli, kardeşimin bir şiiri buyursunlar ... HEY HEY Bağında naz eder durur, Bülbülün gülüne hey hey! Sazından söz eder durur, Aşığın teline hey hey! Dizilirler öyle saf saf, Ne merhamet, ne aşk, ne af? Duymayagörsün iki laf, Alemin diline hey hey! İz bırakmışsan çamurda, Keramet bekle yağmurda; Maya bozulmuş hamurda, Gavurun dölüne hey hey! Tüm sevdalar zula oldu, Vuslat bile bela oldu; Leyla için leyla oldu, Mecnun'un çölüne hey hey! Döner durur bozuk plak, Dinliyorlar ablak ablak? Kurdun ensesine şaplak, Horozun çiline hey hey! Bir sürü bit, pire, kene, İstersen kovmayı dene; Zenginin malına çene Züğürtün haline hey hey! Beklenen hala gelmedi, Bekleyen hala gülmedi; Yıllardır insaf bilmedi, Kazığın beline hey hey!.. Adıdeğmez / Gökmen Çanakçi ... Share this post Link to post Share on other sites
Gökan Öztürk 29 Report post Posted December 25, 2012 Türbedar Gecelere mesken ettim gönlümü, Aşkın uykusundan kaldırma beni. Hangi seven çekmiş böyle zulümü? En güzel çağımda soldurma beni. Kadrimden bir parça düşse kıymete, Yanmam ömrümdeki bu kıyamete; Gidecek yol var mı aşkından öte, Dağlara, taşlara güldürme beni. Bu nasıl mevsimdir, bu nasıl bahar? Bu ne fırtınadır, bu nasıl rüzgâr? .. Ben sana türbedar, sen bana mezar; Dört kitaba hürmet, öldürme beni! .. Gökmen Çanakçi / Adıdeğmez ... 3 Share this post Link to post Share on other sites
ssimeranya 23 Report post Posted December 25, 2012 Ne güzel bir kalem. Ne kadar başarılı. Çok beğendim şahsen. Keşke daha sık yazılsa... Share this post Link to post Share on other sites
Gökan Öztürk 29 Report post Posted January 18, 2013 Gökmen Çanakçi'den bir şiir yazıyorum sizlere kıymetli dostlar ... Allah'a Emanet olunuz ... * Melânet Gelme, bu hazandan şikayetim yok; Gelme, güllerim de istemez seni! Beklemeye dair rivayetim yok; Gelme, yollarım da istemez seni! Bitsin bu sevdaya biçtiğin vaat, Dinlemekten bıktım böyle her saat; Kendimce mutluyum, kendimce rahat; Gelme, kollarım da istemez seni! Yeterince üzdün, fazlaca yordun; Öylesi melânet, öylesi zordun; Leyla olur iken bana mı sordun; Gelme, çöllerim de istemez seni! Daha bir güzelmiş sensiz bu diyar, Matemli gözlerim şimdi bahtiyar; Olsa da yıktığın mazi, ihtiyar; Gelme, yıllarım da istemez seni! .. Gökmen Çanakçi 1 Share this post Link to post Share on other sites
e-selcuk 25 Report post Posted January 19, 2013 Usta kaleme selam olsun... sağol Gökan kardeşim.. Share this post Link to post Share on other sites
Gökan Öztürk 29 Report post Posted January 27, 2013 KELİME Kelime, hep kelime, Sükut mu, ne kelime? Diyor ki dazlak fikir Vuracağım kelime. Kelime, hep kelime Tutturun da elime İster kibrit tutturun Köküme, temelime. Kelime, hep kelime, Ağrı girmiş belime. Ne gam… Ulaşayım da Arzuma, emelime. Kelime, hep kelime, Kusur bulma velime. Öyle konuşun canım Bakınız evvelime. Kelime, hep kelime, Güvenemem selime. Uzaklara götürsün Vurun da bamtelime. Kelime, hep kelime, Kelime lime lime. Başına çalacağım Alırsam tekelime… Gökmen Çanakçi / Adıdeğmez Share this post Link to post Share on other sites
Gökan Öztürk 29 Report post Posted February 4, 2013 Gece vaktidir ... Gökmen Çanakçi'den bir şiir yazayım, bu şiiri pek kimse bilmez, şiiri okuduğunuzda Üstâd'ın has havasını göreceğinizden eminim ... Allah kalemini daim eylesin ... buyursunlar ... GELEN - GİDEN * Gökmen Çanakçi - ( Adıdeğmez ) Geldi artık gitmeler Gelmelere gidemem Gitti aşkı gütmeler Gelenleri güdemem Giden gelecek değil Gelen, gidene yanar Giden gitmeye meyil Gelen hasretlik banar. Giden varsa, gelen var Gelen gidenden de çok, Gelen gidene ağlar Gidene gelmeler yok Gelen de gider birgün Giden gittiği gibi Gelen, gitmeye sürgün Bu gelmenin nasibi Gel, gitmeye gidelim Gelmeler hasret dolu Gelmeleri güdelim Giden gösterir yolu Gidene yârdır mezar Gelmeler kalır metim Bütün gelenler kadar Gidenlere hasretim ! ... 1 Share this post Link to post Share on other sites