Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
buyukdogu

Pkk Dışarı (!)

Recommended Posts

Bu durumu nasıl ve ne şekilde yorumlayacağımı bilemiyorum. O sahaya futbol oynamak için çıkan Diyarbakırspor'lu futbolcuların yerinde olsam ne yapardım, ne düşünürdüm hakikaten çok merak ediyorum. Bu çirkinliğe sebeb olanları nasıl kınamam gerekiyorsa öyle kınıyorum (!)

 

Bank Asya 1. Lig'de Altay, kendi sahasında Diyarbakırspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde Altay taraftarlarının 'PKK dışarı' sloganları atması, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren'i kızdırdı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bir daha bu tip tezahüratlar uzun süreli olarak tekrarlanırsa ben bu takımı ligden çekeceğim. Altını çizerek söylüyorum, artık bu işe bir son verilmeli. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Zaten insanlar oralarda mücadele ediyor, askerler mücadele ediyor, herkes üzerine düşeni yapıyor. Başka ne tür bir mücadeleye ihtiyaç var?" ifadelerini kullandı.

 

İzmir'de oynanan Altay Diyarbakırspor maçın yaşananlar Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren ve yönetim kurulu üyelerinin tepkisine neden oldu. İlk yarının son bölümlerinde sahadaki futbolcular arasında yaşanan gerginlik Altay taraftarlarının olduğu bölüme ve protokol tribününe yansıdı.

 

Yaşanan gerginlik sırasında Altay taraftarlarının olduğu bölümde 'PKK dışarı' şeklinde tezahürat yapılması, maçı izleyen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yöneticilerinin tepkisine neden oldu. Altay Başkanı Nafiz Zorlu'nun müdahalesi ile taraftarlar tezahüratı keserken, kısa süreli yaşanan gerginlik yatıştırıldı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, maç sonrası yaptığı açıklamada, Altay taraftarlarının yaptığı tezahürata tepki gösterdi. Bu tür tezahüratın tekrarlanması halinde Diyarbakırspor'u ligden çekeceğini söyleyen Adnan Öktüren, "İzmir'e futbol oynamak için geldik. Maç normal seyrinde devam ederken, Altaylı taraftarlar tarafından 'PKK dışarı' şeklinde yapılan tezahürat, hem bizi hem de futbolcularımızı demoralize etmiştir. Ben bu tezahüratı hiçbir şekilde hiçbir şeye bağlayamıyorum. Biz sporun barışa ve kardeşliğe hizmet ettiğini biliyoruz. Bu bilinçle bu ligde mücadele ediyoruz. Bu tür söylemleri biz de Diyarbakır'da daha değişik şekilde kullansak kim bundan zarar görecek" diye konuştu.

 

Diyarbakırspor aleyhine sürekli aynı tezahüratın yapıldığını hatırlatan Başkan Öktüren, Türkiye Futbol Federasyonu'na da tepki göstererek, "Türkiye liglerinde küfürlü tezahüratlara para cezaları ve saha kapatma cezaları veriliyor. Bu statta 'PKK dışarı' sloganı uzun süre tekrarlandı. Ben ve yöneticilerim su şişesi atılarak taciz edildik. Merak ediyorum; Türkiye Futbol Federasyonu Altay seyircisinin bu davranışlarına ne tür bir ceza verecek. Ben yapabileceğimi söyleyeyim; bir daha bu tip olaylar uzun süreli olarak tekrarlanırsa ben bu takımı ligden çekeceğim. Altını çizerek söylüyorum, artık bu işe bir son verilmeli. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Zaten insanlar oralarda mücadele ediyor, askerler mücadele ediyor, herkes üzerine düşeni yapıyor. Başka ne tür bir mücadeleye ihtiyaç var?" dedi.

 

haber7.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elazığ-Diyar maçlarında da böyle bağırırlardı Pkk Dışarı diye. Sonraları Dbakır bir maçı hatır gönül meseleleri yüzünden Elazığ'a verdi -böylece Elazığ ligde kaldı-

 

Şimdi maçlar oynanınca "Diyar Gakgoş el ele" tezahuratları yükselmekte :)

 

İşleri gerçekten çok zor. Allah yardımcıları olsun. Birçok statta bu hakareti işittiler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu zihniyet yerleşti yerleşeli,bir türlü yerleştiği yerden kalkamadı,kalkamıyor da!

 

PKK=Güneydoğu ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nin birkaç ilinde yaşayan insanlar!

 

Biz bu gereksiz düşünce yapısından kurtulduk mu tamamdır ama nerede?Sadece o sahadaki futbolculara yansımış hali bu olayın,yoksa çoğu insan bu durumla karşılaşabilmekte,malesef...

 

Onların ne yaptığını bilmiyorum ama o durumda ben olsaydım,sadece gülümser geçerdim,bu çoğu zaman en güzel karşılıktır...

 

Ama başkanlarının ligten çekmeyle ilgili açıklaması olmamış,artık daha bir sarılarak oynamalılar,tabi bu benim şahsi görüşüm,her kötü tezahüratta kaçılırsa olmaz :) Biraz karşı durmak gerek,direnilmezse meşru yollardan,bu zihniyet kendiliğinden kalkmaz ortadan :)

 

Eyvallah :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

yazık yazık bu kadar kolay insan harcamamız yazık bizim insanımıza yakışmayan hareketler

Share this post


Link to post
Share on other sites

yapılan yorumları okudum.Ben kendimi bildiğimden beri bu slogan atılır. Öncelikle şunu belirtmek gerekirse bu sadece D.Bakır maçında olmuyor ve sadece D.bakırlılar buna maruz kalmıyor.Doğulu oldun mu tamam hemen vururlar yaftayı sen kesin pkk yanlısısın. sana bu gözle bakılır. Aslında böyle düşünenleride yadırgamıyorum çünkü yıllarca doğu denince akla hep terör gelir, orda vatan evlatlarının şehit haberleri gelir.Bu da doğal olarak batıda bu düşüncenin oluşmasına neden oluyor. Neden hep doğuda bunlar oluyor pkk lehine sloganlar, pkk bayrakları, polise saldırı hepsi neden d.bakırda oluyor. D.bakırlılar buna neden alet oluyor.Ya da neden şehit haberleri hep doğudan geliyor.Bu beni hep rahatsız etti.Bence önce biz kendimize dönelim birilerinin oyununa gelip vatan hainlerine fırsat vermeyelim. Bu anlımıza vurulan damgadan ancak devletimizin yanında olarak ve bu hainlerin memleketimizde yaptıkları eylemlere sert tepki gösterek kurtulabiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...