Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Ü.Y.

Türkçe Artık Ticaret Dili

Recommended Posts

Erdoğan: Türkçe artık ticaret dili

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkçenin artık bir ticaret dili haline gelmeye başladığını belirterek, "Bu süreç Türkçe bilen insanları ülkelerinde avantajlı bir konuma taşıyacaktır." dedi.

 

Erdoğan, Başbakanlık'ta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde staj gören 19 ülkeden 100 öğrenciyi kabul etti. Kabulde konuşan Erdoğan, Türkçe öğrenmenin önemini anlattı. Türkiye'nin dünyadaki pek çok ülkeyle 'yoğun diplomatik, kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişki' içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, öğrencilere şöyle seslendi: "Sizler gibi bulundukları ülkede Türkçe öğrenimi gören binlerce gence işte bu ilişkilerin yürütülmesinde önemli görevler düşüyor. Türkçe, kültürel ve sosyal boyutu yanında giderek daha yaygın bir şekilde ticaret dili durumuna da gelmektedir. Sonuç olarak Türkçe öğrenme konusundaki kararınızın hem sizin hem de karşılıklı olarak ülkelerimiz ve toplumlarımız için isabetli ve yararlı bir tercih olduğunu düşünüyorum." Başbakan, Türkiye'de bulunan öğrencilerin Türk insanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını vurgulayarak, öğrencilerden ülkelerine döndüklerinde iyi anılarını ailelerine, arkadaşlarına anlatmalarını istedi. Öğrencileri, Türkçe öğrenme kararlarından dolayı artık kendilerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Sizlerin de bizleri aynı şekilde gördüğünüzden şüphe duymuyorum. Sizlerin nezdinde Türkçe ortak paydasında başlayan bu dostluk ikliminin giderek genişleyerek mutlaka toplumlarımız arasında daha köklü ve kalıcı işbirliğine dönüşmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasından önce Kırgızistan'dan gelen Lezzet Adilova isimli öğrenci Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar' şiirini okudu.

 

Yabancı misafirlere çeşitli hediyeler veren Başbakan Erdoğan ile bazı öğrenciler arasında diyaloglar yaşandı. Erdoğan, Moğolistanlı bir öğrenciye 6 Ekim'de Moğolistan'a gideceğini söyledi. Slovakyalı öğrenciye "Bizi AB sürecinde en çok destekleyen ülke." dedi. Karadeniz Bölgesine özgü yerel kıyafet giyen Ukraynalı öğrenciyle de sohbet eden Erdoğan, halkoyunlarının Karadeniz yöresine benzediğini söyledi.

 

Serkan Talan

19 Temmuz 2008, Cumartesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

lezzet'e helal olsun demek düşer bizlere. hernekadar üstadımızın kaldırımlar şiiri kendi başına bir lezzet olsada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...