Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Allah'ın Dostu, Senin Neyin Ey Müslüman?!

Recommended Posts

Kulluk, herşeyin Sahibi'ni (cc) bilmek, sevmek; şükretmek ve itaat etmektir...

 

 

 

 

Senin Adınla yüce Allah'ım (cc)

Yüce Selâm'ın (cc) rahmeti ve bereketi tüm inananların üzerine olsun..

 

İbadet ve itaat ile kulluk etmemiz için (Zâriyat, 56) bizleri yaratan yüce Allah (cc), sevgili Efendimiz'in (sav) mübarek zâtı ve hayatını pek güzel bir örnek olarak göstermiştir (Ahzâb, 21). Allah'ın (cc) rızasını ve dünya/âhiret saadetini umanlar, Kur'an ve Sünnet'e bakmalı, sarılmalıdır.

 

Hz. Muhammed (sav) Efendimiz zâtı ile olmasa da, Sünneti ile aramızdadır, yaşamaktadır. Ne mutlu Allah Rasûlü'nü (sav) misafir edenlere.. Selâm olsun o erenlere..

 

Kulluk, sorumlu ve vazifeli olunanları yapmak ve paralelinde huzur ve saadeti kazanmaktır...

Kulluk, her zaman doğruyu ve güzeli seçmek, hayatın her anında vefâlı olmaktır...

Kulluk, herşeyin Sahibi'ni (cc) bilmek, sevmek; şükretmek ve itaat etmektir...

 

Ve kulluğun en üstünü, “Allah'ı görür gibi / Allah'ın gördüğünü şuur etmek“le yaşamaktır! Bu, insanın kazanabileceği en güzel haldir.. Kısaca “ihsan“ yüce Allah'ın (cc) dostu olmaktır. Tabi bunun değeri gibi bedelide büyüktür ve ilki eğitimdir!

 

İhsan, kalbin gafletten uyanması, ilâhi nur ve sevgi ile yıkanması, bütün günah çeşitlerinden arınması ve yüce Allah (cc) ile huzur bulmasıdır. İslam'ın en kıymetli ilimlerinden ihsanı öğreten, Tasavvuf'tur.

 

İçerik olarak tamamen Kur'an ve Sünnet esasları üzerine kurulmuş olan Tasavvuf, İslam tarihinde ortaya çıktığı zamandan beri hiç gündemden düşmemiştir. Zira Tasavvuf'un konusu insandır, insan eğitimidir.

 

Tasavvuf'un kazandırdığı ilahi sevgi ve kulluk neşesi, dînî hayatın ruhudur, tadıdır, kıvamıdır. Bu ruh ile din ayakta durur, ilim korunur, Allah (cc) yolunda hizmete baş konur ve “güzel kulluk“ yapılır.

 

Ancak Tasavvuf tarihi seyir içinde bu vazifesini hep aynı başarıyla yerine getirememiştir. İçten ve dıştan aldığı darbeler ile bazen zayıflatılmış, bazen hedefinden saptırılmıştır. Onu nefsi ve menfaati için kullananlar olmuştur. İçine girip safiyetini bozan cahil ve hainler çıkmıştır. Hatta dini yıkmak isteyenler, birinci hedef olarak Tasavvuf'u seçmiştir, aynen bugünde olduğu gibi...

 

Ey Muhammed aleyhisselâmın garip Ümmeti!

 

Aydınlık dini İslamiyeti söndürmek isteyenler bugün ne yapıyorlar!? Müslümanları ilimden koparmadılarmı? Öz malımız bilimi çalmadılarmı? Kur'an ve Sünneti unutturmadılarmı? Üç kuruş ile kandırmalarmı? Yoksa niye bu perişanlık, ey Müslüman!...

 

Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyası ve hemen yarın ölecekmiş gibi ahireti için çalışması gereken Müslüman, neyle meşgul? Fıkıh'tan Tefsir'e, Hadis'ten Tasavvuf'a, Matematik'ten Bioloji'ye ilimle yoğrulması gereken Müslüman, bugün acep neyle vakit geçiriyor?..

 

Kur'an ve Sünnet ile olan yakınlığımız okadar zayıfladı ki, (ne yazikki) sadece bir bağımız kaldı. Oda âlimlere gösterdiğimiz saygıdır. Bunu görüp bizi özümüzden, yani yüce Kitâbımız ve sevgili Peygamberimiz'den (sav) tümüyle koparmak isteyenler, âlimlere ve velîlere olan ilgi ve sevgimizi hedef aldılar! Yoksa niyedir, Üstadlarımız hakkında bunca yalan ve iftira dolu haberler ve çirkin yorumlar! Ve sebebi nedir bunca saldırıların, münkirlerine dahi nezaket ile yaklaşan Allah Dostlarına?!

 

Şu bir gerçektir ki, herzamankinden daha çok ihtiyacımız var Peygambervârisi âlimlere, irşada ehil ve ehliyetli mürşidlere... Çünki onlar vesiledir insanların hidâyete ermesine..

 

Soruyoruz ârifleri eleştirenlere, biz Müslümanlar olarak onları sevip savunmaz isek, kaybeden acaba kim olacak? Böylesi bir gaflet ve tembellik karşısında, çalışanın Rabb'i Hz. Rahman (cc) kesinlikle bize yardım etmeyecektir. Ve kaybeden ancak biz, neslimiz ve geleceğimizdir! Başkası değil ey Müslüman!

 

İmâm-ı Azam'dan İmâm-ı Rabbâni'ye, İmam Buhâri'den Hâlid-i Bagdâdi'ye, Said Nursi'den Sami Efendi'ye, Mahmud Efendi'den Muhammed Mutâ el-Haznevi Efendi'ye kadar bütün büyüklerimizi Allah (cc) ve Rasûlü (sav) için çok seviyoruz ve kıyamete kadar da seveceğiz, inşallah!

 

Zira velîlere sevgi gözüyle bakmayan onlardan yararlanamaz! Oysa bizim istek ve niyetimiz o büyüklerden ilim, edep, ahlâk ve aşkı, yani “güzell kulluğu“ öğrenmektir!...

 

Selâm olsun sadıklara...

Selâm olsun ehl-i Vefâ'ya...

Selâm olsun güzel kullara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun sevgili sidoma. harika bir yazı bu, eline koluna sağlık. ışık misali!

İşte iz/ geliniz

( O mevlamızki dostlarını başımızdan eksik etmesin inşallah. hastalarına şifa versin, hakkıyla idrak ederek gereken ehemmiyeti vermemiz için yardım etsin, ve ellerinden vazifelendirsin inşallah. )

Share this post


Link to post
Share on other sites

BU YAZIYI SEVDIGIM BIR ABIDEN ALDIM....ALLAH CC ONDAN BURAYA TASIYANDAN VE SENIN GIBI DUA EDEN GUZEL KARDEŞİMDEN RAZI OLSUN...ZATEN EKLERKENDE SENIN HEMEN CEVAP VERECEGINI TAHMIN ETMISTIM :) ÇARSAMBALI HEMSERIM BENIM :shiny: SELAM VE DUA İLE...

Share this post


Link to post
Share on other sites

eyvallah sidoma kardeş :graduated: sen bildin onu.

Kapı Kapı,Bu Yolun Son Kapısı Ölümse,

Her Kapıda Ağlayıp O Kapıda Gülümse.

( mevlam ayırmasın inşallah) saygılarla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...