Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
goksal

Evet,sigarayı Bırakabilirsiniz

Recommended Posts

..

 

 

 

EVET,SİGARAYI BIRAKABİLİRSİNİZ

 

Evet,sigarayı bırakabilirsiniz;diğer herhangi bir alışkanlığınızo da yenebilirsiniz..Tamamen bilinçaltına verdiğimiz direktiflere bağlıdır bu.Sigarayı ele alalım.. Birçok kişi özlemle ,'' Sigarayı bırakmak istiyorum,ama yapamıyorum'' diyor.Bu durumlarda aslında sigarayı bırakmak ıstemiyorlar..Kişi sigaradan kurtulmak istediğinde ,bunun gerçekleşmesi için herşey yapılacaktır.

 

Soru şu :Gerçekten sigarayı bırakmak istiyormusunuz ?

 

gerçekten istiyosanız anlatayım...

 

Yol bu.yürüyün :

1 - Sigarayı bırakmayı sizmi seçtiniz ? Bu sizin seçiminiz olmalı..

 

2 - Bilnçaltına verdiğiniz emirler her zaman olumlu olsun..Blinçaltı olumsuz emirleri anlamaz.''Artık sigara içmeyeceğim '' dersek ,dikkat hala sigara içmek üzerinde olur.Emir , '' Sigara içme alışkanlığından kurtuldum '' olmalı...

 

3 - Kendiniz için yeni bir zincirleme reaksiyon,yeni bir motor karşılık sırası hazırlayın.

 

4 - Kendinizi sigara alışkanlığından çoktan kurtulmuş olarak kabul edin...

 

Birinci adım,

sigarayı bırakmayı seçmek.Sigarayı gerçekten bırakmak istiyormusunuz ? Belkide kendinize,'sigarayı bırakamadıgınızı' kanıtlamak istiyorsunuzdur yanlızca...Sigarayı bırakmayı seçer ve 'yapabileceğinize' inanırsanız,bilinçaltınıza olumlu emirler vererek bu alışkanlıktan kesin olarak kurtulursunuz.Hepsi bu ,''sadece bir alışkanlık kalıbı ''..

 

Seçiminizi yapmalı ve çoktan başarıldığına inanmalısınız' Dua ederken ne isterseniz isteyin,eğer onları elde edeceğinize inanıyorsanız elde edersiniz'.Sigara alışkanlığının üstesinden gelmek hakkındaki Gerçek bu.. Bilinçaltınız için yeni ,yapıcı bir emir hazırlarsanız,bilinçaltı derhal eskisinin yerine yenisini oluşturmak üzere işe koyulur..''

 

Evet,sigarayı bırakabilirsiniz! '' Ama gerçekten bırakmak istiyor musunuz ?..

 

İnsanlar sık sık başarısız olurlar,çünki gerçekten yapmak istemedikleri şeyleri yapmaya çalışırlar.Sigarayı 'bırakamadıklarını ' kanıtlamak zorundadırlar..Samimi olmayan bırakma kararları verirler,ama bu aslında bu fikre için için isyan ederler..Belki de annelerini,kocalarını,karılarını hatta kendi suçlu vicdanlarını memnun etmek için bırakmaya çalıştıklarını söylerler.,ama aslında bırakmaya hiç niyetleri yoktur.Biri '' Sigarayı bırakmak istiyorum ama.... '' dediğinde genellikle durum böyledir..Sigara içmeye devam ederseniz siz öyle istediğinizdendir..sigara alışkanlığının sizin üzerinizdeki gücü,kendi gücü geğil,sizin ona verdiğiniz güç tür..

 

PRATİK MÜKEMMELLEŞTİRİR Mİ ?

 

'' Pratik mükemmelleştirir'' o kadar çok tekrarlandırılmıştır ki insanlar ona inanmaya başlamışlardır..

Pratik, eğer alışkanlık kalıbı bir başlangıç yapmak için mükemmelse,mükemmelleştirir... Bilinçaltı hassas ve dikkatlidir.. Hareketleri devamlı kılmayı sever.Pratik her zaman mükemmelleştirmez,ama otamatikleştirir..Büyük bir piyanist olmak için önce piyanoyu doğru çalmayı öğrenmelisiniz..Yanlızca o zaman pratik yararlı olur.

 

Bir alışkanlığı uzun süre uygularsanız,daha sonra yaşamak istemediğiniz bir şey de olsa aklınıza kazınır.Kendini-Yönetme yoluyla her alışkanlığımızı değiştirebiliriz.Blinç hala kral ! Hala hakimiyet sağlayabiliriz.Alışkanlık sizi tamamen kontrolüne almış görünebilir,ama bilinç dalgayı tersine çevirebilir.. Düşüncelerimizi kontrol etmediğimiz sürece onların bizi kontrol edeceği doğrudur... Kendini-Yönetme yoluyla düşüncelerimizi ve dolayısıyla alışkanlık kalıplarımızı değiştirebiliriz..

 

BİLİNÇALTİ OLUMLU EMİRLERE KARŞILIK VERİR

 

Bilinçaltı her zaman olumlu emirlere karşılık verecektir.Tersi yaklaşımları anlamaz..Bir şeyi yapmayacağınızı söylerseniz,sonunda yapmak istemediğiniz şeyi yaptığınızı görürsünüz.Bilinçaltı olumsuz emirleri anlamaz.. '' Dışarı çıkarken kapıyı kapatmayı unutmayacağım '' derseniz,dışarı çıkarsınız ve kapıyı açık unutursunuz.. Ama onun yerine , '' Dışarı çıkarken kapıyı kapatacağımı hatırlayacağım '' derseniz, bilinçaltına yapıcı bir emir vermiş olursunuz...

 

Bu yapıcı yaklaşım her alanda uygulanmalıdır.. '' Sabah zamanında uyanamıyacağım '' derseniz öyle olur.Koyduğunuz kuralın harfiyen uygulandığını kanıtlamak için saatin alarmına ramen uyumaya devam edersiniz.. Bilinçaltı,hassasiyetle size hizmet ettiğine inanır. Fakat, ''Sabah tam altı da uyanacağım '' derseniz tam vaktinde sizi kaldırır.. İçinizde her zaman doğru olan bir saat vardır. Elektirikli saat güç yetersizliği yüzünden durabilir,ama içinizdeki saat tam altıda kaldırır sizi.. Buna inanmıyosanız deneyin !..

 

 

YENİ BİR ZİNCİRLEME REAKSİYON OLUŞTURUN

 

Sigara içmek oral bir tatmindir.. Bedeni beslemez veya aklı geliştirmez.. Kendimizi iyi hissetmek için sigara içeriz. İnsan,bebeğin sakinleşmek için emzik emdiği gibi sigarayı çeker. Bu bir ilgi talebidir ; hayatı ifade etme ,sevgiyi alma ; bebeğin içgüdüsel olarak beslenmek,meme emmek için ağzını hareket ettirmesi gibi hayat tarafından beslenme arzusudur..Bazen bunu anlamak bile sigara içme arzusunu yok edebilir. Fakat,kişi zincirleme reaksiyona aşağı yukarı bağlanmış durumdaysa bu kalıbı kırması gerekir.

 

Sigara içme fikrine yeni bir tepki geliştirerek işe başlayın.. Biri size sigara tuttuğunda dayanın ...

Sakin,ama kararlı bir şekilde '' Hayır,sigara içmiyorum '' deyin kendi kandinize..Karar vermenize gerek kalmayıncaya dek tekrarlayın ve aklınıza kazıyın bunu..

 

Şimdi ,motor karşılıkla ilgilenebiliriz.. Sigara yakma dürüstlüğünü hissettiğiniz anda ,pakedi çıkarmak,sigarayı almak,yakmak,ilk nefes vs. sırası yerine kendiniz için yeni bir sıra düzenleyin .. Çokları bu basamağı ,tercihen ayrı ayrı sarılmış nane şekeri pakedi taşıyarak aşıyorlar..Bir tane alın ,yavaşca açın ve ağzınıza atın.. Kilo almaktan korkmayın,yakında o kadar tez canlı olacaksınız ki kilonuz kendini ayarlayacaktır..Tavsiye edilebilecek başka bir yol da kaleminizi ve bu amaçla bulduğunuz bir kartı dikkatle çıkarıp şunu yazmalısınız : '' Sigara içmeyi seçmiyorum'' veya ''Artık sigara içmiyorum;bu alışkanlıktan kurtuldum '' Bu yeni düşünce bilinçaltınıza kazınıp sigara içme fikri yabancı gelinceye kadar kaç küçük kart harcadığınızı sayın. Bundan sonra kartlara ihtiyacınız olmayacak,çünki özgürlüğünüzü kazanmış olacaksınız...

 

KONTROLÜ SAĞLAMA MESELESİ

 

Ruhsal gelişme ,her seviyede açılmayı ,ruhsal seviyede ilhamı,doğru düşünce için yol göstericiliği ,fiziksel seviyede doğru yaşamayı beraberinde getirir..Ruhsal yolda olanlar er yada geç sigaranın 'kendilerini terk edeceğini'görürler..Sigara yada başka bir alışkanlığı defetmeyi gerçekten çok istiyosanız,bir daha geri dönmemek üzere,birkaç günde tamamen kurtulursunuz...

 

KENDİNİ-YÖNETME

 

Sigarayı bırakmayı seçiyorum.. Özgürlüğü seçiyorum.sigara içmiyorum.Birisi sigara tuttuğunda ,otoriter bir sesle '' Hayır,teşekkür ederim,kullanmıyorum'' diyorum..Her sigara isteği duyduğumda ve sigarayı elime aldığımda ,onu parça parça ediyor ve cöpe atıyorum....

 

 

 

..

Share this post


Link to post
Share on other sites

goksal hocam doğrudur kararlı olmak, sigarayı bırakmak için elzem bir faktör.Yalnız bu söylediklerinizi yapabilmek başlı başına bir mesele.Sigara kullanmayan birisi olarak, çevremdeki sigara tiryakilerine dair gözlemlerim sonucunda bu kanıya vardım.Hani mübalağa olacak ama adamın elinden sigarasını alacağına canını al daha iyi.Sigarayı bırakmak böyle insanlar için çok zor.Şimdi burda kötü polisi oynamakta istemem ama en iyisi hiç bulaşmamak sigaraya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben açıkçası bırakmak hiç mi hiç istemiyorum, fakat doktorlar hastalığım sebebiyle devamlı bırakmamı söylüyorlar.İnsan keyf maddelerine ihtiyacı var.Kediler bile streslendiklerinde kediotu denilen stresi gideren otu çiğniyerek rahatlıyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben açıkçası bırakmak hiç mi hiç istemiyorum, fakat doktorlar hastalığım sebebiyle devamlı bırakmamı söylüyorlar.İnsan keyf maddelerine ihtiyacı var.Kediler bile streslendiklerinde kediotu denilen stresi gideren otu çiğniyerek rahatlıyorlar.

Sigara içer ve bir ölçüye kadar zararlı etkilerinden koruyabilirmisin kendini ?

Ama kim tüm zamanını düşünce konsantrasyonu yoluyla bu zararlı etkileri ortadan kaldırmak için harcamayı ister ?..

İnsan,tütünün kendisine zararı olmadığı konusunda ne kadar inançlı olursa olsun zarar görür sigaradan..Her zaman için uğraşması gereken sinsi düşünceler olacaktır çünki..

 

Akciğer,boğaz ve dudak kanseriyle ilgili okuduğun her hikayeyi kendine mal emelisin..

 

Boğazında her boğukluk hissettiğinde,her nefes darlığında,öksürükte veya kalp çarpıntısında sigaranın sana zarar verip vermediğinden endişe duyabilirsin.. O an '' sigara içmeyi sürdürmeye değermi '' diye kendine sormalısın...

Gerçekten de ; Otoyolun ortasında durup trafikten korunmak için dua etmek gibi bir şey değil mi ?...

Evet....

Şeytan İsa'yı tapınağın tepesinden atlayıp Tanrının kendisini koruduğunu kanıtlaması için kandırmaya çalıştığında .. İsa : '' Tanrı'yı günaha teşvik edemezsin'' dedi...Şeytanın seni sigara içmeye teşvik ettiğini hissedersen sigarayı bırakmayı tercih edeceğini düşünüyorum... ve ... neden sigaraya başlamak isteğini merak ettin mi ?..

Sigarayı bırakabilirsin ,değiştirmek istediğin diğer alışkanlıklarıda.... Kendini -yönetme yasasını anlarsan çok kolay olur bu...Sigara içmek zorunda olmadığını anladıktan sonra ,sana hiçbir yararı olmayan bir çok alışkanlığı değistirmeye karar verebilirsin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigara = Günah

Share this post


Link to post
Share on other sites

şunu düşünmeli önce.bu vücut bize emanet.

sahibine döndüğünde sorulacaktır.

bu sanki emanete hıyanetlik gibi birşey.

kul bu hassasiyeti gösterirse daha doğrusu bu hassasiyete ererse bırakması daha kolay olur...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir kere insanlar sigarayı içindeki nikotin alkoloidinin rahatlatıcı (öforik) etkisi için içiyorlar.Ya'ni madem zararlı diyorsunuz, nikotinden başka öforik etki yapan alkoloid barındıran üstelik zararlı olmayan bitkileri legalleştirmeye çalışın, bunun için nice Şeyh zamanında uğraşmış Mollalar tarafından kafir damgası yemiştir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sigara=Helal kardeşim hangi alim haram demiş tütüne töbe töbe şuan legal olan rahatlatıcı tek alkoloid nikotin, ne yapalım yani yasaları mı çiğniyelim?

 

 

Bir kere insanlar sigarayı içindeki nikotin alkoloidinin rahatlatıcı (öforik) etkisi için içiyorlar.Ya'ni madem zararlı diyorsunuz, nikotinden başka öforik etki yapan alkoloid barındıran üstelik zararlı olmayan bitkileri legalleştirmeye çalışın, bunun için nice Şeyh zamanında uğraşmış Mollalar tarafından kafir damgası yemiştir.

 

 

Arkadaşım ilk önce sana kocaman bir LOL diyorum. ondan sonra devam ediyorum. Sigaranın helal olduğunu demişsin.Hangi alim haram dediki demişsin.Peki Hangi alim helal dedi :graduated: Yahu illa üstüne basa basamı söylemek lazım birşeyi anlamanız için onu anlamıyorum.Bak biraz üste baki de demiş"bu vücud bize emanet". sen her sigara içtiğinde sana zarar vermiyomu?.Sana emanet olan bu vücuda zarar vermek günah değilmi? ee ozaman nasıl helal onu anlamadım bi açıklarmısın.

 

Bide Nikotin demişsin, yasal demişsin,başka bitkiler yasal olsun demişsin.Yahu git ozaman patlıcan ye. Sana patlıcan yasak diyenmi var?. (Sigarayı bırakmak isteyenlere patlıcan suyu önerilir. Günaydın :) ) İlla birşeyi yakıp tüttürmenmi lazım.Patlıcan yak tüttür bol bol :) Bilmiyorum daha önce söyledilermi ama sigarada sadece nikotin yok.Kaç çeşit zehir var Google de aratıp bakarsan hoş olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Balaban kardeş .. Sakin...

Bu saatten sonra insanlara neler yapıp neler yapmamaları hususunda fikir vermek için çok geç bence...

Lakin; bu konuyla alakalı yazan arkadaşlarla da hem fikir olup, nice zararlarının var olduğunu sabaha kadar anlatsakta arkadaşımızın bundan herhangi bir pay çıkarabilecek olacağına ihtimal vermiyorum...

Bir insanın kendine ettiğini,Bütün dünya toplansa edemezmiş...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yaw amacım espirili bi yaklaşımda bulunmaktı ama okuyunca biraz abartı kaçmışım. Özür diliyorum .Umarım bi yanlış anlaşılmaya neden olmam :graduated:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birkere daha İslamın vücuda zararının kendine jilet atmak zehir içmek gibi şeyler olduğunu dahi bilmiyorsunuz.Yeni nesil alim(!)lerin kitaplarını okuya okuya beyniniz sulanmış.Biraz eski gerçek alimleri okuyunuz.Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri(kuddise sirruh) Üstada sigara konusunda ne demiş sitede yazıyor.Bilim konusundada çok cahilsiniz, daha alkoloidin ne olduğunu bilmeden bol bol tein, kafein tüketen kişiliklerdensiniz.Patlıcandada nikotin alkoloidi vardır, evet fakat tütündeki kadar olmadığından keyif vermez.Nice şeyhler siz gibilere inat Selçuklu devrinde Beng-u Deng etmiş, Osmanlıdada Tütün içmiştir.

 

//edit

Ehl-i_ kalender

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sigara=Helal kardeşim hangi alim haram demiş tütüne töbe töbe şuan legal olan rahatlatıcı tek alkoloid nikotin, ne yapalım yani yasaları mı çiğniyelim?

 

Bir zamanlar birileri birşeyler yazmıştı. Bir tutam esrarın helal olduğunu iddia etmişti.

 

Bakıyorum da bu tayfanın üyeleri bayağı çoğalmış. Ayağını denk al! Kendi kendine ahkam kesemezsin, kafana göre haram-helal fetvası veremezsin.

 

Sigara için alimlerin ortak görüşü: Caiz değildir. Bunun anlamını bilir misin?

 

Bende sigara kullanan birisiyim. Bırakmak mı? Keşke bırakacak kadar kendime hakim olabilsem. Her yudumunda ömrümden zamanları alıp götürdüğümün farkındayım.

 

Eski alim, yeni nesil alim saçmalığıda nedir? Sen alim misin ki alimleri bir biriyle kıyaslama yetkisini kendinde buluyorsun cahil herif! Alimler bile böyle bir kıyasta bulunmaktan kaçınırlarken, sen hangi akla hizmetle bu yetkiyi kendinde görebiliyorsun. Git, tahtalarını kontrol ettir bir an önce. Çok fazla eksik tahtan olduğu aşikar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O diyen bendim kardeş, tahtalarımda yerinde çok şükür, beni attıklarından sonra oraya dediğimin kaynağını yazmışlardı, git oku arşivden istersen.Caiz mi değil mi git Osmanlıca öğren eski fetvaları oku.Sana diyeceğim birşey yok, siz gibiler müziğe helal dersiniz, sonra sigaraya haram dersiniz, sizinle uğraşılmaz.A.E.D.A!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

aaa kimler buradaymış kimler. babalarkulu yeni nickiyle karşımızda :) Bak benden duymuş olma ama babalarkulunu arıyor diye birileri bir ara forumda dolaşıyordu. Yoksa o da mı sendin? Bilmiyorum.

 

Kardeş mi? Özel Mesajla bi ton küfür ve tehditten sonra kardeş diyorsun bana ha? ben babalara gelmiş kullarla kardeş filan olmam yürü git.

 

Sen Osmanlıca biliyor musun? Arapça da biliyorsundur. Ee google translation biliyor bir sürü dili.

 

Büyüklerin bir sözleri vardır. Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir. Olay budur yav tamamen budur. Osmanlıca biliyorsun diye alim olduğunu hissediyorsun ha?

 

Sende hiç utanma, arlanma yok mu? İnsanda biraz onur olur yav biraz.

 

Bizimle uğraşma aman eksik kalsın.

 

F.Y.A.H.M.F. !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bak ehil olmayan kalendersiz efendi !!

bu siteye gelip konuları saçma sapan yerlere çekip,sayfaları işgal edemezsin.. ne zıkkımlanırsan zıkkımlan !! günahıda sevabıda senin.. ama özel mesajlarla tehditvari aptalca konuşup beni sinirlendirme.İnsanları kendi seviyene çekmeye çalışma !!. Burada herkes kimin ne olduğunu biliyor.. Yanlız sen nerde olduğunu ve kiminle raks ettiğini anlamamışa benziyorsun !! Açılan konulara sırf tartışma olsun diye bişeyler yazmanın sana bi fayda getirmeyeceği gibi,buradaki insanlarıda bu saçmalığın içine çekemeyeceğinide bil !!.. bence sen yanlış yerdesin,git kendine seviyene uygun bi yer bul ve orda eşelen.!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Mevzuu tamamen ana noktasından sapıp kişisel atışmaya döküldüğü için başlık kilitlenmiştir. Özel mesaj ile diğer üyeleri rahatsız etmek yasaktır ve bu kuralı ihlal eden üye forumdan uzaklaştırılır, bu davranışında ısrar ederse atılır. Tenkid çerçevesinde yazılan yazılarda da itidali elden bırakmayalım lütfen.

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...