Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
goksal

Kendiniz Olma Cesaretini Gösterin

Recommended Posts

.

 

 

Hepsinden önemlisi,kendine karşı dürüst olmandır;

Gece gündüz bu doğruyu izlersen,Kimseye karşı yanlış olmazsın. Shakespeare,Hamlet.

 

.

Şehrin ana caddelerinin birinin köşesinde durun ve gelip geçen insanları şöyle bir izleyin... ne kadar gergin ve endişeli görünüyorlar değil mi ?..Çünkü kendilerini reddediyorlar.Hiçbirimiz kendimizi kabullenemiyoruz.Hep başkalarının bizi kabullenmediklerini söyleriz,ama bu doğru değildir.Kendi kendimizi kabullenemiyoruz ve bu durum da yüzümüzden rahatlıkla okunabiliyor..

 

Bir güzel konuşma öğretmeni sınıfında ders veriyor :

'' Konuşurken yüz ifadeniz sözlerinizle uyum içinde olsun.Örneğin,eğer cennetten söz ediyorsanız,gözleriniz parlamalı,yüzünüz ışık saçmalı.. Eğer cehennem hakkında konuşuyorsanız..........şey ,sadece günlük ifadenizi takının yeter. ''

Günlük ifadeniz nedir? Kendisini kabullenmeyen ,kendisini tümüyle yadsıyan bir insanın ifadesi mi ?

 

KENDİNİ KABULLENME SAATİ

 

Ne kadar mükemmel olduğunuzu biliyormusunuz ?. Yaratıcının imajı ve suretisiniz siz..Yüce düşüncenin görkemi için giriş ve çıkışları oluşturuyorsunuz..Tüm bilgelik ve güç sizinle ifade edilmiş.Sizin gerçeğiniz bu.Gerçek Benlik bu.

'' Evrenin en vazgeçilmez varlığı sizsiniz.Nerede olduğunuz,ne olduğunuz,hayatınızın ne denli büyük yada küçük olduğu önemli değil;kendi dünyanızın merkezi sizsiniz ve daima da öyle olacaksınız..'' diyor Frances Wilshire '' Sen '' adlı küçük kitabında.. Şunu da ekliyor : '' Bu durum 'egotizm'değil 'egoizm' olarak değerlendirilmelidir.. Egoizm,gerçek Ben'ini tanımaktır ''.

 

Hemen şu anda gerçek Ben'inizi tanımak ve kabullenmek için bir başlangıç yapalım...

 

İşe ,bir '' kendini kabullenme saati'' belirleyerek başlayabilirsiniz

Her gün tek bir kendini reddetme düşüncesine dahi yer vermeden,bir saat için olduğunuz gibi kabul edin kendinizi.'Gerçekten kim olduğunuzu biliyorsanız' yapabilirsiniz bunu..

 

İNSAN KENDİSİNİ KÜÇÜMSEME EĞİLİMİNDEDİR

 

İnsan kendisini küçümser ve süreklı başkalarıyla karşılaştırır..

Yanlız bir insan dünyada ne yapabilir ?Çok şey..Büyük işler başarabilir.Kendi gerçek Ben'inin içindeki yüce güç'ün farkına varan insan olanaksız denen şeyi başarabilir..

' İnsan bilinçli olarak düşünebildiği,güvenle beklediği ve mümkün olduğuna inandığı her şeyi yapabilir'..Evren sınır koymaz;biz inançlarımızla sınırlarız kendimizi.

 

GERÇEK BEN'İNİ KEŞFETMEK

 

Bir insan kendini arıyorsa,kaybettiği yere bakmalıdır..Acaba hiç tanımışmıdır kendisini ?

 

Hatırlıyorum da bir adam '' Herkes kendini bulmaya çalışır,ama sadece olgun olanlar bunu başarır.Kararlı bir biçimde arayışa girmek de olgunluğun ilk adımıdır '' demişti..

 

Bir gün bir VİP(çok önemli kişi) karşımda oturarak ''En önemli sorunum'' demişti ,''kendimi bulmaktır''..

Meraklı bir yüzle ona bakıp sordum : '' Pekala kendini bulmayı başarabilseydin eğer,nasıl birini bulmak isterdin ?.

Kafası bir anda karıştı;birkaç dakika hiç konuşmadı,sonra yavaş yavaş düşündüklerini söylemeye başladı..'' Şey çok basit ,JohnFitzgerald gibi olmak ısterdim,kendisi hem şirketin hemde kulübün başkanı.. birçok uygar faaliyetleri var.. üstelik çok da zengin... herkesin gözünün üstünde olduğu çok önemli bir adam o...''

 

'' Ama '', diye karşılık verdim,'' Sen kendini bulmaya çalışmiyorsun!! Sen o adam'ı bulmaya çalışıyorsun!! ''

O odur ,sen de sen.Oysa her biriniz hayatını kendi özgünlüğüyle ifade eden eşsiz varlıklarsınız.. Eğer aynı olsaydınız,birbirinizin varoluş nedenini ,anlamını yok ederdiniz..

'Kendini bulmak ' tanımı kafa karıştırır.Kendinizi hiç yitirmediniz ki .. Hayır,bu kendini bulmak değil,zaten orada olan'gerçek ben'ini' ortaya çıkarmak meselesidir..Nerede ? Sizden ayrı sizin dışınızda bir yerde değil..

 

'' Hepimizin içindeki mükemmel ben'i ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.. Gömülü bir hazineyi ortaya çıkarmaya benzetebiliriz bunu.. Yıllardır kafamızda olan ve gerçek benliğin ortaya çıkmasını engelleyen korku dolu,olumsuz düşüncelerden kurtulmamız gerekir öncelikle..dedim.

'' Sanırım nereye varmaya çalıştığınızı anlıyorum '' dedi karşımdaki adam.'' Söz konusu bu olumsuz ya da korku dolu düşünceler nedir peki ?

'' Sayılamayacak kadar çokturlar'' dedim.'' İşte bir kaç tanesi : Bencillik ,gurur,benlik davası,sürekli kendini haklı görme saplantısı,kıskançlık,kendine acıma,kin,hile,kendini suçlama,çekememezlik,güvensizlik,hep eleştirel davranma,nefret,çaresizlik,düşmanlık ve daha birçok şey''...

'' Anlıyorum!Evet anlıyorum! diye heyecanla karşılık verdi..'' Benim içi var olmayan bir benliği bulmaya çalışırken kendi gerçek ben'imi inkar ediyorum.Tanrı alemi'ni kendi içimizde aramamızı,gerisinin geleceğini söyleyen İsa çok haklıymış meğerse ''....

 

 

..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...