Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
EŞREF

Yılbaşınız şimdiden Mübarek(!) Olsun.

Recommended Posts

Çok heyecanlıyım arkadaşlar içim içime sığmıyor. Yeni yıla çok az kaldı, şimdiden hazırlıklara başlamak gerekiyor. Bu yıl en güzel partileri düzenlemeli insanlar. Aslında anneme sorsanız partilerden ziyade Marry halamın bile masada yerini aldığı büyük aile yemeklerini tercih eder. Bizde her yıl yemeği sırf annemin hatrı hatta zorlamasıyla evde yer sonra şehir meydanındaki barlardan birine koşarız. Geçen yıl yine evde yemek yedik. Kocaman kızarmış hindimiz büyük babamın maharetli ellerinde az önceki müthiş görüntüsünü kaybededursun ablam ve eve tanıştırmak için getirdiği yeni sevgilisi, birlikte geçirdikleri ilk noelin tadını her türlü eğlencenin serbest olduğu bir barda çıkarmanın hasretini, birbirlerinin gözlerinde paylaşıyorlardı. Tv de Müslüman ülkelerde, terörist direnişçilere rağmen yılbaşına bir hayli rağbet olduğu biraz gurur birazda anlam verememenin şaşkınlığıyla anlatılıyordu. Dedim ya annem çok tutucu evden çıkana kadar yarım saat dil döküyoruz. Hatta inanır mısınız babamın kredi kartında kalan son limitle aldığı çam ağacımızı şöminenin yanına yerleştirip, gece herkesten gizli gelecek misafirimizin bize ne hediye bırakacağını düşünerek mutlu ve heyecanlı bir uyku uyumamızı ister. Bunun asla gerçekleşmeyeceğini de bildiği için sürekli gençliğin ne hale geldiğinden yakınıp durur…

 

İşte küreselleşen dünya bu olsa gerek, ne kadarda benziyoruz birbirimize değil mi? Fark? Fark sadece isimlerimizde. Ben diyorum, biraz daha sapıtırsak kurtulma ümidimiz daha da artar. Hani meşhur ölçü var ya; “bir şey haddini aşarsa tersine inkılap eder.” Sapıtma haddini aşsak iş tersine döner mi?

Şu komünizmin fuhşu bitirme stratejisi varya; “büsbütün serbest bırakarak” aynı mantıkla gitsek diyorum. Yada diyecek derecede aciz hissediyorum kendimi.

 

Belki şimdiden yılbaşından bahsetmek biraz abes olacak ama, ben daha hazırlıklar başlamadan konuşalım istedim. Nasrettin hoca testi kırılmadan kızını dövmüş ya… biz kimseyi dövüp engelleyemeyiz de bari yaşanacaklar(Allhualem) yaşanmadan konuşalım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...