Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Metafor

Kimler Hindi Kesmeli?

Recommended Posts

CHP'li Ankara Çankaya Belediyesi, "Noel" ve Yeniyıl dolayısıyla "Hindi broşürü" hazırlayıp dağıtımına başladı. "Çağdaş hoca" ve İstanbul Esenler Belediye Başkan Adayı Zekeriya Beyaz'a hazırlatılan broşürde, "kimlerin hindi kesebileceği ve hindili yemeğe kimlerin davet edilmesi gerektiği" gibi sosyetemizin temel sorunları irdeleniyor.

 

Kapağında "Kabarmış bir baba hindi" fotoğrafının yer aldığı broşürde bu "çağdaş ritüel"in layıkıyla yapılması için gereken formaliteler anlatılıyor. "Kutsal" Yılbaşında "düşünen mübarek hayvan" hindi alıp kesmenin tüm sosyete ve beyaz Türkler için "gerekli" olduğunu belirten Beyaz, hazır kesilmiş hindinin o hazzı vermeyeceğini ve "Kosmos" tarafından reddedilebileceğini söylüyor. Kendisi kesemeyenler için de, Çankaya Belediyesi'nin belirlediği "Hindi kesim yerleri ve buralarda görevli laik veterinerler ve kasaplar" adres olarak gösteriliyor. Kesim yerlerindeki eğitilmiş görevlilerin "10. Yıl Marşı" eşliğinde "Kosmos'un adıyla" kesim yapıp kan akıttıklarını belirten "çağdaş hoca", hindilerini burada gönül rahatlığıyla kestirebileceklerinin fetvasını veriyor.

 

Pişirilen hindinin tamamının aile fertleri tarafından yenilmesinin uygun olmadığı ve sofraya mutlaka akraba, arkadaş veya komşuların çağırılarak en az dörtte birinin onlara ikram edilmesi gerektiği de broşürde hatırlatılıyor.

 

Derisi ve gerisi nerelere bağışlanmalı?

 

Kesilen hindilerin derisi ve gerisinin mutlaka Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği veya Kemalist Atılım Derneği'ne bağışlanmasının hatırlatıldığı broşürde hindilerle ilgili şu öğretici bilgilere de yer veriliyor;

 

"Hindi en çağdaş, en sosyetik, en laik, en baba ve en kamusal hayvandır. Zira dini bir amaçla kesilmez ve eti içkiyle çok güzel gider. Çok konuşmayan ancak çok düşünen bu filozof hayvanların etinde bulunan 'laik protein' beyne çok çabuk ulaşmakta, yiyenlerin zihnini 'şıppadak' açıp berraklaştırmakta ve her türlü gerici düşünceden temizlemektedir."

 

Broşürün son bölümünde ise hindi etinden yapılabilecek yemeklerin fotoğraflı tarifleri ile yanında içilebilecek içkiler yer alıyor.

 

"Hepimiz hindiyiz, etimizi yedirmeyiz !"

 

Öte yandan "Vejetaryenler Derneği" Başkanı Şadiye Etyemez ve yönetim kurulu üyeleri Çankaya Belediyesi'ni "hindi katliamını teşvik etmek"le suçladılar. Belediye önünde bir protesto gösterisi yapan dernek başkan ve yöneticileri "ne bulurlarsa yiyen yamyamlar" pankartını açtılar. Üyelerin zaman zaman "Hepimiz hindiyiz, etimizi yedirmeyiz" şeklinde slogan attıkları da görüldü.

 

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

 

http://www.habervaktim.com/haber/48717/kim...meli_mizah.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...