Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Sen Yetiştin Israil!

Recommended Posts

Tam da elbirliğiyle ruhlarımızı emerken asrın ayartıcıları imdadımıza sen yetiştin İsrail!

 

Karısını aldatan kocalar, kocasını aldatan kadınlar, rüşveti ve sekreterlerini her gün harcayan anlı şanlı bürokratlar... Tam da bu çürümüşlük denizinde son kulaçları atarken, imdadımıza sen yetiştin İsrail!

 

Ümmet'in zenginleri her gün paralarını öpüp koklarken, Körfez'in prensleri tahtlarına gömülmüş, takvimin her yeni yaprağında biraz daha miskinleşirken, din kardeşleri suskunluk yemini edip inzivaya çekilmişken imdadımıza sen yetiştin İsrail!

"Bir musibet bin nasihatten daha hayırlıdır"

 

"Beş kere Hacc'a gideceğine falanı yapsaydı", "On kere Umre'ye gideceğine filana gitseydi"lerle başlayan işporta işi boş sözlere fena alışmışken, Mescidi Aksa'da iki rekât namaz kılma hayalinin lezzetini unutmuşken, imdadımıza sen yetiştin İsrail!

 

"Bir musibet bin nasihatten daha hayırlıdır" derler; Allah'ın ve Resul'ünün nasihatlerine kulaklarımızı tıkamışken ve belki de on bin ayrı musibeti hak etmişken imdadımıza sen yetiştin İsrail!

 

Yozluğun destanını yazan bir ekranın önünden kalkamazken, gırtlağımıza kadar et sömürüsüne batmışken, tam da hayâ duygularımızın salâsı verilecekken imdadımıza sen yetiştin İsrail!

"Hay"

 

Şükürler olsun ki "Hay" ismiyle ölü kalplerimiz başladı yeniden dirilmeye, "Rahim" ismiyle uyuyan merhametimiz başladı yeniden uyanmaya, kapatamadılar gözlerini ve kalemlerini, en donuk kalem erbapları bile Ortadoğu'nun yalnız ve onurlu çocuklarına yapılan bu zulme... Hayatın "ben"le değil "biz"le bir mana taşıdığını anladık daha bir şiddetle...

 

"Müslüman Birliği"dir bizi kudretli ve onurlu kılacak olan, umutla beklenen bir "halife"nin önderliğinde, yeter bu zulüm, artık yeter!

 

Artık dualarımız sadece Müslümanların selameti için, daha temiz bir kalple, Fatma Teyze, Elif Abla, Ayşe, Leyla; artık yeni bir koltuk takımı dilemiyor secdelerinde, Hasan dede, Kemal ağabey, Serkan, Cem, artık bir Frenk otomobilini kutsamıyor hayallerinde. Umulur ki gönülden utansınlar bunları şehvetle diledikleri zamanlar için de.

'Zalime de yardım edin'

 

Şimdi ellerimiz semaya kalkıyor. Cesur Filistin için, inatçı ve kararlı Irak için, mahzun Afganistan için, aslan Çeçenistan için... Velhasıl, en doğudan en batıya kadar alnı secdeye değenler için kalkıyor. Şükürler olsun ki artık daha bir içten yalvarıyor ümmet, "Ortadoğu'nun ibretlik vebası" olan sen bizleri silkeleyip yeniden uyandırdığın için...

 

Musibetten hakikate, şerden hayra ulaştıran Yüce Allah'ın uyanışımıza vesile kıldığı hikmetli bir bela olarak -bu sözümüze şaşıracak olsan da- Bizler sana yine de minnettarız ey İsrail!

 

Kanımızın emildiğini, dünyanın her yerinde her gün defalarca öldürüldüğümüzü bize hatırlattığın için, seni yok etmeden insanlığa huzur gelmeyeceğini hatırlattığın için, barış masalları dinleyerek uykuya dalmaktan uyandırdığın için sana minnettarız. 'Zalime de yardım edin' diyen son peygambere inanıyoruz, seni yok ederek zulüm yapmana engel olacağız.

Kaynak:Milli Gazete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...