Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Üstadın Kabrini İlk Ziyaretim 30 Nisan 2009 Perşembe

Recommended Posts

üstadla ilk karşılaşmam. o diri ben ölüydüm. onun toprağına ilk temasım diriler alemine onun eliyle ilk temasım oldu. bana hoşgeldin der gibiydi , şimdiye kadar gelmediğim için sitemkar kendi el yazısıyla yazılmış adından başka bir nişan bulunmayan kabri sadelik ötesi bir bahar bahçesiydi. oradaki otlara özendim bir an. üstadla kuçak kucağa yatan. her fatihada biraz daha yeşeren otlara. az ilerde neslihan hanım efendi üstadımızın mübarek eşi bir an buruldum ben bir ihtimal hayatta olduğunu zannetmiştim. cahillik işte benimki belki hayattadır da onu görürüm diye düşünmüştüm. üstadı gören gözler bence yaşayan en şanslı gözler bu dünyada. yanında yatan diğer kişileri tanımıyorum cehaletim had saffada ama üstad ve yanındakilr ayrıca siz kardeşlerim inşallah affedersiniz beni. üstaddın yanından ayrılmak istemedim kopamadım ondan , ya rab ne güzeldi orada kalmak. bence onun yanında kalmak herşeyden güzeldi. o ki rahmet kapısına giden yolun başındaki köprünün köprü başı o bizim deniz fenerimiz. o rahmet peygamberini anlamak , sevmek , tabii olmak için bize gönderilen ve rabbe giden yolu gösteren rehberin yolunun haritasını bize sunan bir mübarek. mezarlık ziyareti ruhuma işledi sanki. bir gün gitmek istiyorum herşeyi terk edip onun mezarının başına gitmek istiyorum. oradan ayrılmamak üzere herşeyi bırakmış bir şekilde onun türbedarı gibi onun mezarıyla ilgilenmek onu nacizane dualarımla yad etmek istiyorum.... yasinler , fatihalarla onun kabrinin biraz daha nurlanmasını istiyorum. son nefesimi onun yanında verip '' demek üstadın yanında böyle ölünürmüş demek istiyorum.... ve sevgili kardeşlerim sizinle kevser havuzunun başında üstadın ardında alemlerin rahmet sebebi HAZRETİ M.... (SAV) in sancağının altında abdestten parlayan nurlu elleriniz , yüzleriniz , ayaklarınıza bakarak hayran kalarak.... buluşmak İSTİYORUM..... acizane saygı sevgi ve hürmetlerimle

 

 

 

kardeşiniz yunus....

Share this post


Link to post
Share on other sites

İyi, hadi gözünaydın :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
oradaki otlara özendim bir an. üstadla kuçak kucağa yatan. üstadı gören gözler bence yaşayan en şanslı gözler bu dünyada. bence onun yanında kalmak herşeyden güzeldi. o ki rahmet kapısına giden yolun başındaki köprünün köprü başı o bizim deniz fenerimiz.

Bu yazdıklarında farkında olmadan ve kullandığın kelimelerin inceliğini düşünmeden yazmışsın gibi geldi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar bende üstadı çok seviyorum ve yakınçağımızın en önemli liderlerimizden görüyorum fakat abartmayalım kendisine zarar verecek söylemlerde bulunmayalım çünkü sevgimiz bazen aşırıya kaçıyor beni yanlış anlamayın saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben abartılı bulunabilecek bir söz görmedim, okumadım.

Kardeşim gayet güzel bir şekilde, hissiyatını yazıya dökmüş.

Bütün makamlar bir yana, herşeyden evvel bir Peygamber (S.A.V.) ve Sahabe aşığı olan Üstad'ı, birgün ziyaret etmek ve o nur iklimin havasını içimize sindirmek bize de nasip olur inşallah.

Beni çok duygulandırdın kardeşim, Allah senden razı olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben abartılı bulunabilecek bir söz görmedim, okumadım.

Kardeşim gayet güzel bir şekilde, hissiyatını yazıya dökmüş.

Bütün makamlar bir yana, herşeyden evvel bir Peygamber (S.A.V.) ve Sahabe aşığı olan Üstad'ı, birgün ziyaret etmek ve o nur iklimin havasını içimize sindirmek bize de nasip olur inşallah.

Beni çok duygulandırdın kardeşim, Allah senden razı olsun.

 

Ben yanlış mı anladım? Yoksa çok mu ince düşünüyorum?

 

Yunuscoşkun kardeşim şöyle yazmış : ''oradaki otlara özendim bir an. üstadla kuçak kucağa yatan. üstadı gören gözler bence yaşayan en şanslı gözler bu dünyada. bence onun yanında kalmak herşeyden güzeldi. o ki rahmet kapısına giden yolun başındaki köprünün köprü başı o bizim deniz fenerimiz.''

 

Üstadı gören her göz dünyadaki en şanslı göz müdür? Bu cümle, Kainatın Efendisi olan Peygamber Efendimizi (S.A.V.) gören Sahabeler varken biraz düşünülmeden söylenmiş bir cümle olmaz mı?

Ayrıca Üstad ile birlikte olmak, ve davada beraber sırt sırta mücadele etmek tabiki çok güzel ama herşeyden nasıl güzel olabilir? Ve son cümlede rahmet kapısından bahsetmiş arkadaşım. Bu cümleyide okurken düşünmek gerekir...

Ve adıdeğmez dostum. Siz de şöyle bir cümle kurmuşsunuz: ''Bütün makamlar bir yana, herşeyden evvel bir Peygamber (S.A.V.) ve Sahabe aşığı olan Üstad'ı, birgün ziyaret etmek ve o nur iklimin havasını içimize sindirmek bize de nasip olur inşallah.''

Yunuscoşkun dostum da şu cümleyi yazmış: ''Üstadı gören gözler bence yaşayan en şanslı gözler bu dünyada.''

Bu iki cümleyi karşılaştırdığımızda ise Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) ve Sahabelerin aşığı olan Üstadın fikir yapısına, Yunus arkadaşımın yazdığı cümlenin ters düşeceğini düşünüyorum.

Tekrar soruyorum kendime ben mi çok ince düşünüyorum. Ama bir kişi bile benim çıkardığım anlamları çıkarıyorsa söylenen sözlerde hata var demektir.

Esselamu aleyküm

Share this post


Link to post
Share on other sites

"üstadı gören gözler bence yaşayan en şanslı gözler bu dünyada."

 

Arkadaşımız, yaşayan en şanslı gözler der iken yaşadığımız şu anı kastederek söylüyor. Yaşadığımız şu anda Üstad'a yetişip, onu gören talebeleri ya da insanlar elbette var. Şu anda yaşayanlar içinde en şanslı gözler olarak sayıyor o talebeleri veyahut insanları. Yoksa tabiki en şanslı gözler, sahabelerden de önce, Yüce Allah'ı gören, Alemler Resulü'ne (S.A.V.) aittir.

 

 

"o ki rahmet kapısına giden yolun başındaki köprünün köprü başı o bizim deniz fenerimiz. "

 

Rahmet kapısına giden yolun başındaki köprünün tam karşısı Alemler Resulü'dür. O (S.A.V.) sizi alır, rahmet kapısına götürür. Arkadaşımız da Üstad'ı, o köprünün köprü başı olarak nitelendiriyor. Peygamber (S.A.V.) yolunun vasıtalarından biri olarak addediyor, ne var bunda. Bir Peygamber aşığına sımsıkı bağlanmak abes değil. Dahası, köprücük kemiği bile olamayacak nice köprübaşı addedilenler var.

 

Niyet okuyuculuğu yapmıyorum, benim anladığım bu.

 

Eğer sizin anladığınız manayı arkadaş gelir de savunursa o zaman en büyük tepkimizi de veririz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sevgili kardeşlerim gördüm ki laflarımdan bazı yanlış anlaşılmalara mahal verilmiş efendim mevcutta sahabe-i kiram efendilerimizden kalan var mı ? ben orada hayatta olanlardan bahsettim. ayrıca üstadı bir köprü başına benzettim ama köprü değil. efendimiz (sav) nur köprüsü olarak bize hakkı gösterir onunla menzile varırız. haşa üstadı haddinden fazla övme gibi bi niyetim yok onun aziz ruhuna bi eziyet verme gibi bir durumum olamaz. ben kendimi çok mutlu adlediyorum üstadımla karşılaştım. o diri ben ölü. bir gün inşallah bizde dirilip onunla buluşuruz. ve yazının tamamına bakmışsanız üstad bir araç kim bakabilir güneşe çıplak gözle uzun zaman. alemin rahmet kaynağı olan efendimiz (sav) güneş gibi alemi aydınlatıyor üstad ise bir ayna misali o ışığı bize yansıtıyor. eğer hatam varsa herkesten özür dilerim. lakin insan sevdiğiyle beraberdir. ve basamakları çıkarken basamağın en altında kim varsa önce ona tutunun , onu sevin , ona bağlanın..... efendimiz (sav) neden sahabe-i kiram efendilerimizi bize örnek göstermiştir. çünkü onları örnek olmak daha kolay güneşe direk bakamayız ama bu şekilde ondan istifade edebiliriz. haddim olmadan birilerinin canını sıktıysam özrü bir borç bilirim saygı ve hürmetlerimi sunarım...... kardeşiniz yunus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yunus kardesim Allah c.c razı olsun duygularıma tercüman oldun. Ben Eyüp'te oturuyorum Üstadı ziyaret konusunda sizlerden daha sanslıyım. Bende sözlerinizde bir yanlıs anlasılma olmadğını düsünüyorum.Onur1 yanlıs anlasılmaktan bahsetmissiniz.Aslında söylediğiniz bircok durum icin gecerli. Bir laf söylersiniz insanlar onu pekala anlamak istediği sekilde anlayabilir. Kavramlara yüklediğimz anlamlarla iliskili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...