Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Vakıf Ahmet

"allah" Lafzı Celalindeki Mucize

Recommended Posts

"Allah" Lafzı Celalindeki Mucize

 

Arap dili ve edebiyatı üzerine araştırma yapan İspanyol asıllı Hıristiyan bir öğrenci “Allah” lafzı üzerine yaptığı bir araştırmada çok çarpıcı sonuçlara ulaştı.

 

Leyla Ebumellal / TİMETURK

 

Ürdün’ün Yermuk Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan İspanyol bir genç kız, “Allah” lafzının ses mahreci ve dilsel yönü üzerinden yaptığı tez çalışmasında çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İspanyol kız, “Allah” lafzının bir mucize olduğunu söyledi.

 

İspanyol bir Hıristiyan olmasına karşın fasih Arapça konuşabilen Helen şöyle dedi; “Arapça’da okuduğum en güzel isim ‘Allah’ lafzıdır”. Sadece O’nun (subhanehu ve teala) isminin insan diliyle söylenmesinde eşsiz bir nağme var. Çünkü isminin harflerinin oluşumu diğer isimlerin hepsinden farklı. Söylenişi dudaklardan değil karından gelerek tüm bedene titreşim yaymaktadır. “Allah” lafzı, noktalardan yoksun olması nedeniyle dudaklardan çıkmaz.”

 

Bölüm hocasını açıklama ve analiziyle aciz bırakan İspanyol öğrenci şöyle devam etti; “Allah lafzı, isminin mucizelerinden biridir. Harfleri ne kadar eksilirse eksilsin isim herhangi bir değişikliğe uğramadan olduğu gibi kalır. Bilindiği gibi “Allah” lafzının son harfi damme hareketiyle şekillendirilmektedir (Allahu/ اللهُ)”.

 

Hıristiyan öğrenci açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Eğer isimden ilk harfi yani elifi kaldırırsak lillahi olur. Aynen şu ayeti kerimedeki gibi: ‘ve lillahi-l esmau’l hüsna fed’uhu biha / 'ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها'’ (En güzel isimler Allah’ındır. O halde O’na o güzel isimlerle dua edin. A’raf, 180). İlk elif ve lamı silersek lehu kalır. Allahu Teala’nın şu ayeti kerimesindeki gibi bu şekilde de ayet hala kendisine işaret etmeye devam etmektedir: ‘lehu ma fis-semavati vel-ard / 'له ما في السموات والأرض'’ (Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır. Nisa Suresi, 132). Elif ile birlikte ilk ve ikinci lamı kaldırdığımızda damme harekeli he kalmış olur. Buna karşın hala O’na (Subhanehu ve Teala) işaret edilmektedir. Şu ayeti kerimede olduğu gibi; ‘hu-vellezi la ilahe illa hu / 'هو الذي لا اله إلا هو'’ (O Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. (Haşr Suresi, 22). İlk lam kaldırılırsa da ilah olarak kalmaktadır ki ‘Allahu la ilahe illa hu / 'الله لا إله إلا هو'’ (Allah, kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Bakara Suresi, 255) ayeti kerimesinde de ilah kelimesinin O’na döndüğü açıkça görülmektedir”. Bu yaratıcının isminde dahi yüceliğinin delillerinden biridir. Zira bu sözler Arap olmayan ve Hıristiyan birinin dilinden gelmiştir.

 

Kaynak: http://www.timeturk.com/allah-lafzi-celali...913-haberi.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ağzım açık; ve uygulamalı dinledim.. paylaşandan allah razı olsun.. araştırana da allah hidayet nasip etsin....

 

ve allah kendi üstünlüğünü kafirlerinin ağzıyla bir kez daha duyurmuştur!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buyrun başka bir haber(Yeni bir haber değil, zamanında kopyalamışım) :

 

 

"Hollandalı bilim adamı ve psikolog Vander Hoven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Prof. Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle:

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur’an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.

 

Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.

 

Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.

 

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.

 

Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.

 

-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.

 

- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor

 

- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

 

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştıran bir psikolog."

Share this post


Link to post
Share on other sites

"İman, en büyük imkândır." İşin formülü bu derim.

 

Rabbin, cemâl ve kemâlini, azâmetini görmek çok zor değilken; olayı çetrefilleştiren beşer sadece.

O'nun izini olmadan bir yaprak dahi kıpırdamazken... Küçücük karınca bilinmezlikler ardında koskoca bir dünya barındırırken. Ona o ağırlıkların altında can veren kim ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah yar olsun çok güzel bir paylaşımdı kardeşim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...