Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Sanki...

Recommended Posts

Gecelerde kokuştu artık,düşüncelere bile yer yok.bir varmış bir yokmuş hesabı,kendi içinde açtığı konuları bile kapatıyor yürek..

Yenildik;

Hayatın geçim sıkıntılarına,kardeşin kardeşe düşman kesilişine,komşunun komşuya kapı açmayışına,arkadaşın arkadaşa itimatının yitirilişine,öz ana babamızla yüz göz olup haddi aşmaya,akşamları aile içi sohbet yerine,kendimizi ahlaksız dizilerin fırtınasına heba edişimize,ölüm haberi aldığımızda yürek telimizin titremeyişine,o kutuya birgün bizimde paketleneceğimizi düşünmeyişimize,yoldaki taşı başkası zarar görmesin diye,ayağımızla dahi kenara çekmeyip kibirlenişimize,yitirilen onca değerler altında ezildik, yenildik..

Elimde sihirli bir değneğim olsaydı şayet,bir lahza düşünmezdim dünyanın düğmesine dokunupta değişmesi imkansız yargıların,ithamların,bina dizaynlarının bile değişmesi için.

Evlerimiz bile artık kıble eksenli değil.Okuduğum kadarıyla Osmanlı evlerinin kıbleye dönük inşa ettirirmiş,kıbleye dönük olmayan evden kıbleye dönülmez derlermiş sonrada.şimdilerde evler hangi manzara daha güzel yerdedir fikriyle aranır oldu, o yönlü yapılmaya başladı.Hırs bürüdü benlikleri, ortada savunulacak davalar bile dava için değil, kişisel saldırılara dönüştü.Sen bana kaşın kara dedin, sen de bana gözün ela çıkışlarıyla, insanlıkla alakalarımızı hepten bitirdik.

Bayram ve kandil gibi sadece bizim mahallemize mahsus olan değerler bile ziyaretle değil artık toplu mesajlarla halledilir oldu.Çocuklara bile ''Batsın bu dünya '' cümlesini kurduran bu karmaşık dünya hangamesi, özlettirmiyor artık çocuk olmayı.

Kendi kabuğumuza çakildik ve yenildik ya da can çakişiyoruz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...